$
מעסיקים

שאלת המנכ"ל

הדבר שבגללו תפסול מנכ"לית לומניס מועמד לעבודה

מבחינת ציפי עוזר ערמון "התחרות כל כך קשה שאסור לבזבז אנרגיה על פוליטיקה ארגונית". היא מאמינה שבראיון עבודה יש איזון עדין בין קניה ומכירה: "כמה את המשקיעה בבחינת ההתאמה ההדדית וכמה מהר את מחליטה לעבור לשלב שבו את משווקת את החברה"; אלה הן השאלות שהיא אוהבת לשאול בראיון עבודה

מעין מנלה 15:4910.07.19

"אופי עבודה פוליטי" וחוסר יושרה הם שני הדברים שבגללם תפסול ציפי עוזר ערמון, מנכ"לית חברת המכשור הרפואי לומניס מועמדים לעבודה. בכל חודש היא מראיינת מספר מועמדים בעיקר לתפקידי ניהול בכירים והדבר שמבחינתה הוא 'דיל ברייקר' הוא התנהלות פוליטית. "אדם שלא מתנהל בצורה פוליטית זה אדם שרואה את האינטרסים של החברה ולא איך זה משפיע עליו", היא מסבירה. "החיים כל כך מורכבים והתחרות כל כך קשה ומאתגרת שאסור לבזבז אנרגיה על פוליטיקה ארגונית".

 

היא מובילה את החברה כבר שבע שנים במהלכם ראיינה מאות מועמדים לעבודה. למרות זאת, היא מאמינה שהראיון הוא כלי מוגבל ומייחסת חשיבות רבה לשיחות עם ממליצים. "בסופו של דבר אנחנו מדברים על מפגש של שעה בו מועמדים שהם מנהלים מיומנים בראיונות יודעים מהן התשובות המצופות להרבה מהשאלות הסטנדרטיות", היא אומרת. יש הרבה דברים כמו יושרה למשל שאי אפשר לשאול עליהם בצורה ישירה בראיון עבודה, אבל אפשר להקשיב לסיפורים בתשובה לשאלות כמו "ספר על מהלך שהובלת". "תמיד יש את הסיפור ואת הסיפור מאחורי הסיפור. בנוסף יש את הממליצים שמהם אפשר להבין יותר את הנושאים של פוליטיקה ארגונית ויושרה".

 

עובדים בחברת לומניס עובדים בחברת לומניס צילום: גל פרידמן

 

 

היא מתייחסת לראיון כאל שיחה עם אג'נדות מורכבות: מצד אחד צריך להכיר, לבסס את ההתרשמות לגבי ההתאמה של המועמד או המועמדת למשרה ולחברה ומצד שני צריך גם לשווק את החברה. "כשאני בוחנת את סיכויי ההצלחה של מועמד או מועמדת אני בוחנת שלושה מרכיבים: יכולת כניסה והתאמה לארגון, יכולת ההצלחה בתפקיד ויכולת לצמוח לתפקיד הבא ולגדול עם החברה. בדינאמיקה של הראיון יש איזון עדין בין קנייה ומכירה - כמה את המשקיעה בבחינת ההתאמה ההדדית וכמה מהר את מחליטה לעבור לשלב שבו את משווקת את החברה, את התפקיד ועוסקת בגיוס המועמד ללומניס", היא אומרת.

 

שני שליש מ-1,600 עובדי החברה לא נמצאים בישראל ולכן ישנם הרבה ראיונות שמתקיימים עם בני לאום אחרים. "לא פעם אני מראיינת באותו שבוע ישראלים, גרמנים, אמריקאים, סינים ויפנים. אנחנו ישראלים וקל לנו לראיין מועמדים ישראלים אבל הקודים החברתיים, התרבות, שפת הגוף והחוויות המשותפות מאוד שונים בתרבויות אחרות: את אותה סיטואציה שאמריקאי יתאר כניצחון עמיתו היפני יתאר ביובש עובדתי. האמריקאי יתלהב מכל דבר בעוד שהיפני לא יחשוף רגשות. האמריקאי ידבר על משפחתו וישתמש בדימויים מעולם הספורט בעוד שהיפני לא ישתמש בשום דימוי - עבורו הדיוק בעובדות הוא העיקר. זה אומר שצריך לקחת בחשבון את נושא התרבויות ולעשות לו שקלול בהערכה".

 

אלה הן השאלות המועדפות על עוזר ערמון בראיונות עבודה:

 

1. ספר על ההיסטוריה שלך

"אני כן שואלת על ההיסטוריה התעסוקתית. מעבר על ההיסטוריה הכללית של האדם, נושא שכול אחד אמור לשלוט בו, והוא גורם לאנשים לדבר על מה שהם מכירים ולייצר חיבור ופתיחות. תוך כדי אתעניין במיוחד באותם צמתים של קבלת החלטות. בחירת מוסד לימודי, מעבר בין עבודה, למה החליט/ה

לעזוב, למה בחר/ה במקום החדש? וגם קבלת החלטות מקצועיות, למה בחר/ה להשיק מוצר כפי שבחר/ה? בסופו של דבר מנהל עוסק בקבלת החלטות על בסיס יומיומי וחשוב להבין את מערכת השיקולים והיכולת לקבל החלטות במהירות ובצורה מושכלת".

 

2. תאר/י מהלך מוצלח שהובלת; ספר/י על מהלך שלא הצליח, שנכשל

"אני אוהבת שאלות שמעריכות את היכולת להיות 'מוריד גשם': לגרום לדבר לקרות. אני מבקשת מהמועמדים לתאר מהלך שאותו הובילו ולהבין כיצד ניהלו אותו: מבחינה תהליכית, פנימית ורוחבית באירגון שלו, מבחינה מנהיגותית ניהולית: איך סחפו אחריהם אנשים, איך השפיעו מעבר לסמכות הפורמלית שלהם, שינויים אירגוניים שבחרו לעשות, למה היו נחוצים ואיזו מטרה הם שירתו".

 

3. מהם האתגרים אשר את/ה רואה בתפקיד? מה אנחנו עושים טוב? במה עלינו להשתפר?

"כיון שבדרך כלל המועמד או המועמדת מגיעים אלי אחרי מספר מפגשים עם חברי צוות אחרים בלומינס, אנסה להבין מה הפיקו ממפגשים אלה, עד כמה הם חדים בניסוח האתגר, בהבנתו ובהבנת היכולות שלהם להתמודד איתו, ואף אני אלמד לשפר את תהליך הגיוס שלנו".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x