$
דירוג 50 המנהלים

מקומות 4-10

דירוג המנהלים 2018: מקומות 4-10

ממנכ"ל מגה אור, איתמר רגב - ועד למנכ"ל אמות, אבשלום מוסלר

כתבי כלכליסט 08:0624.12.18

מקום 4

איתמר רגב, מגה אור

נדל"ן מניב: מרכזי מסחר ולוגיסטיקה

ציון סופי: 8.77

 

איתמר רגב איתמר רגב צילום: אוראל כהן

 

 

"ההצהרות של ביבי וכחלון לא מגיעות אל השטח"

 

חברת המרכזים הלוגיסטיים מגה אור נהנית מהפריחה בתחום, שמגיעה בעקבות העלייה בסחר המקוון. החברה, בניהול היו"ר והבעלים צחי נחמיאס והמנכ"ל איתמר יהודה רגב, הפכה לחביבת המשקיעים, שמגדילים את החשיפה לתחום הלוהט. רגב עושה ככל שביכולתו כדי להדביק את הצמיחה בתחום, אך נתקל במחסומי בירוקרטיה: "אנחנו פוגשים את הבירוקרטיה במגוון מקומות: ברמה הבסיסית של קבלת היתרי בנייה מרשות מקרקעי ישראל, וגם במפגש עם פקידים של עיר מסוימת ובוועדות הבנייה. במקומות האלה אנחנו פוגשים איטיות: הכל מתנהל באותה בירוקרטיה ישנה. ההצהרות של כחלון וביבי, כאילו משנים את מדיניות התכנון והבנייה ויוצאים לדרך חדשה - לא הגיעו אלינו, ולא באות לידי ביטוי בתחום הלוגיסטיקה והמסחר. אנחנו מפעילים כוח אדם רב כדי לנסות לקדם הליכי בנייה ולעמוד בקצב הבירוקרטיה. יש לי שני אנשים קבועים שממתינים לשעות קבלה של רמ"י.

 

"אנחנו חברת פיתוח, והתחרות שלנו היא הרבה פעמים נגד הזמן, כדי לספק את דרישות הלקוח שרוצה את המרלו"ג שלו כמה שיותר מהר. מחירי הקרקע גבוהים והלקוחות תובעניים, ולכן מהרגע שרכשתי את הקרקע אני רוצה להתחיל לבנות מהר ככל האפשר. הדואר, למשל, שוכר מאיתנו מרלו"ג של 50 אלף מ"ר, הם התחילו ממרכז של 12 אלף מ"ר וחתמו איתנו על עסקאות להגדלת שטחי המרלו"ג, והם רוצים אותם מהר. הם בעצמם לא עומדים בקצב הגידול בחבילות".

 

מהו האתגר הגדול שלך ל־2019?

"מעבר להתמודדות עם הבירוקרטיה, האתגר הוא להמשיך לרכוש קרקעות במחיר סביר. לכל מושב יש שטח של כ־60 דונם שאפשר לפתח בו תעשייה, ושם אנחנו מחפשים קרקעות. הערוץ הזה מספיק כדי לשמור על קצב הצמיחה שהצבנו לנו, 10%–15% בשנה".

 

מי מהקולגות שלך היה המנהל המצטיין של 2018?

"מנהלים מחברת אלקטרה בנייה (שמנהל ירון שורק). זה גוף ביצוע שביצע עבורנו את עבודות הגמרים בבאר שבע, והם גוף מקצועי וטוב. אני עובד עם מנהלי ביניים, אבל נראה שרוח המפקד שם היא חיובית".

 

 

מקום 5

נתן חץ, אלוני חץ

נדלן מניב: משרדים

ציון סופי: 8.76

  

נתן חץ נתן חץ צילום: עמית שעל

 

 

איך להכין את החברה לתקופה של ריבית עולה?

"ריביות יכולות לעלות או לרדת. אנחנו מכינים את החברה לכל תרחיש, אבל אם הריבית עולה מסיבה טובה של כלכלה שצומחת, אלה צרות טובות".

 

אילו עצות היית נותן למנהל צעיר?

"תהיה בן אדם. תבחר צוות טוב ותקשיב למה שהם אומרים, אל תחשוב שאתה יודע הכל, למד מהשגיאות שלך. בנה צוות קטן שפועל למען מטרה אחת משותפת, בלי פוליטיקה פנימית".

 

 

מקום 6

ברק עילם, נייס

חברת מיחשוב

ציון סופי: 8.73

  

ברק עילם ברק עילם צילום: עמית שעל

 

 

מה דעתך על מדיניות התמיכה של המדינה בתעשיית ההייטק?

"למרות החשיבות האסטרטגית העצומה של הענף, לצערי הממשלה אינה תורמת להבטחת ולהעצמת עתיד ההייטק, בניגוד למדינות אחרות. זה מתבטא בחוסר מיקוד בחינוך, ובמדיניות כלכלית שגויה בתחום מיסוי ושערי מטבע".

 

איך משפרים את שביעות הרצון של העובדים בחברה?

"אנו מקדישים זמן רב לתקשור האסטרטגיה של החברה ולתרגומה לתוכניות עבודה יומיומיות, כך שכל עובד יכול לראות את תרומתו וחשיבות הצלחתו לאסטרטגיה הכוללת. בנוסף, אנו לא שוכחים לחגוג כל הצלחה, מקטנה ועד גדולה".

 

 

מקום 7

מוטי גוטמן, מטריקס

חברת טכנולוגיית מידע

ציון סופי: 8.68

   

מוטי גוטמן מוטי גוטמן צילום: עידן גרוס

 

 

מהו האתגר הגדול שלך לשנת 2019?

"האתגר הגדול שלי הוא להתמודד עם המחסור באנשי תוכנה, שהולך ומתגבר. כמות המשאבים בישראל לא מספקת, ואם לא נשכיל ליצור יותר אנשי תוכנה נמצא עצמנו עם הרבה מרכזי פיתוח בעולם שעושים עבודה במקום הישראלים. כבר היום הרבה חברות משתמשות בשירותי פיתוח מחוץ לישראל, ויש הרבה חברות הודיות שמנסות להיכנס לשוק הישראלי, כשהעבודה מבוצעת בהודו".

 

מי היה המנהל המצטיין של 2018?

"אורי יהודאי, שהשכיל ליצור ערך לבעלי המניות שלו".

 

 

מקום 8

איציק אברכהן, שופרסל

קמעונאות: מזון, סופרמרקטים ומוצרי פארם

ציון סופי: 8.65

 

 

איציק אברכהן איציק אברכהן צילום: עמית שעל

 

 

מה האתגר הגדול שלך ל־2019?

"לאחרונה יצאנו לדרך עם כמה פרויקטים אסטרטגיים, בהם הקמת רשת פארם חדשה, הנפקת כרטיס אשראי חדש ללקוחות בשיתוף כאל, ופרויקטים חדשים שמעשירים את מגוון הצעות הערך ללקוח בעולם האונליין. במהלך 2019 עלינו לבסס את הפעילות החדשה, לצד שימור ההצלחה בפעילות הליבה הקמעונאית שלנו".

 

מי לדעתך היה המנכ"ל המצטיין של 2018?

"דניאל בירנבאום מסודהסטרים, שלקח חברה שמייצרת מוצר די בסיסי והפך אותו לאקזיט של מיליארדים. זה הישג שיווקי ענק ומרשים שנובע מיכולת לייצר חזון".

 

 

מקום 9

אלי זיברט, חילן

מחשוב: חשבות שכר

ציון סופי: 8.61

  

אלי זיברט אלי זיברט צילום: יח"צ

 

 

מהו האתגר שלך ל־2019?

"הסביבה הטכנולוגית משתנה בקצב מסחרר, וזה מחייב אותנו לחשוב כל הזמן, להכיר את השינויים וליצור דברים חדשים. גם הרגלי השימוש של המשתמשים שלנו משתנים כל הזמן: יש דרישה רבה לתקשורת באמצעות המובייל, וחייבים להיות עם היד על הדופק".

 

איך מתמרצים עבודת צוות?

"אין נוסחת קסם, צריך לשים את האנשים הנכונים במקום הנכון ולייצר סביבה מפרגנת ושוויונית שמעודדת חשיבה".

 

 

מקום 10

אבשלום מוסלר, אמות

נדל"ן מניב

ציון סופי: 8.59

  

אבשלום מוסלר אבשלום מוסלר צילום: עמית שעל

 

 

אילו עצות תיתן למנהל טרי?

"מיקוד, מיקוד, מיקוד. מנהל טוב הוא כזה שרואה לטווח הארוך עם יעדים אסטרטגיים ברורים. אחת המשמעויות של זה היא להכיר את הארגון על בוריו, בכל האספקטים".

 

מי מהקולגות שלך היה המנהל המצטיין של 2018?

"דוד פתאל, שרק לאחרונה השלים הנפקה מרשימה. הוא פנומן בתחומו. אני מכיר אותו אישית ועוקב אחר ההתפתחות שלו כבר 30 שנה, ומעריך מאוד את התעוזה, היצירתיות והחדשנות שמאפיינים את מנהיגותו".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x