$
מחפשי עבודה

איך להבטיח שתהיה לכם עבודה אחרי גיל 60

מחקר חדש מצא שאחת הדרכים להגדיל את הסיכוי למצוא עבודה בגיל מאוחר הוא לשנות מקצוע, אבל יש עוד דברים שאפשר לעשות על מנת להישאר רלוונטיים לשוק התעסוקה

מעין מנלה 13:3218.04.17

הסיכוי שתרצו או תצטרכו להמשיך לעבוד אחרי גיל 60 הוא לא קטן. 88% מהישראלים מודאגים מכך שהכנסותיהם לאחר גיל הפרישה לא יאפשרו להם לחיות בכבוד ו-87% סבורים שיש לאפשר למי שמעוניין בכך לעבוד גם אחרי גיל הפרישה, כך לפי סקר חברתי שערכה הלמ"ס ב-2012. חוסר הוודאות לגבי החיסכון הפנסיוני, עלייה בתוחלת ואיכות החיים והרצון של אנשים להיות פעילים גם בגילאים מבוגרים יותר מובילים לכך שיותר אנשים ממשיכים לעבוד אחרי גיל הפרישה ומגמה זו צפויה רק להתגבר בעתיד.

מחקר חדש שנערך בבוסטון קולג' ופורסם בוול סטריט ג'ורנל מצא שאחת הדרכים להגדיל את הסיכוי לעבוד גם אחרי גיל 60 היא לעשות שינוי בקריירה בשנות ה-50 לחיים. עובדים שהחליפו עבודה מרצונם בשנות ה-50 לחייהם הגדילו את סיכוייהם לעבוד גם בגיל 65 ב-20%. לפי המחקר מעבר לעבודה אחרת טובה יותר מעודד ומאפשר לאנשים להמשיך לעבוד עד גיל מאוחר יותר. לעומת זאת, אם עובדים בני 50 ומעלה מפוטרים, הסיכוי שלהם למצוא עבודה חדשה קטן ואם הם מוצאים עבודה היא לרוב תהיה בשכר נמוך יותר.

 

בישראל גיל הפרישה לגברים הוא היום 67 ולנשים 62 (וצפוי לעלות בהדרגה ל-64). אך אם בעבר גיל הפנסיה סימל עבור רוב האנשים את היום שבו הם מפסיקים לעבוד הרי שהיום המצב הוא לא כזה. מצד אחד יש רצון וכורח גובר להמשיך לעבוד גם אחרי גיל הפרישה ומצד שני הסיכוי להמשיך לעבוד בגילאים מאוחרים יותר בשוק העבודה הישראלי הוא נמוך. פחות מ-20% מבני ה-65 ומעלה משתתפים בשוק התעסוקה, כלומר עובדים או מחפשים עבודה.

 

באופן לא מפתיע מחליפי הקריירה גם סופגים ירידה בשכר. בדרך כלל אנשים שעושים שינוי קריירה נאלצים להתחיל בדרגת בכירות נמוכה יותר ועקב כך גם בשכר נמוך יותר. עם זאת, המחקר מצא שאצל העובדים המבוגרים יותר הירידה בשכר אינה הכרח אלא משקפת החלטה של העובדים להפחית לחץ, לקחת עבודות שמציעות גמישות רבה יותר ולעבוד פחות שעות. הסיבה הרווחת לשינוי קריירה בקרב העובדים בשנות ה-50 לחייהם הייתה הפחתת הלחץ בעבודה.

כדי להקל על מציאת עבודה בגיל מבוגר, חשוב להישאר מעודכנים ורלוונטיים כדי להקל על מציאת עבודה בגיל מבוגר, חשוב להישאר מעודכנים ורלוונטיים צילום: שאטרסטוק

 

"צריך להבין שבחלק גדול מהמקרים המשרה שימצאו עובדים מבוגרים תהיה פחותה הן מבחינת הסמכות והן מבחינת התגמול ולכן מומלץ להתרכז במה שחשוב לעובד - האם זה העניין? התפקיד? צריך למצוא את הנקודות שבהן מוכנים להתפשר", אומרת ריבי בלר, מנכ"לית עמותת והדרת שמפעילה את אתר "דרוש ניסיון" לחיפוש עבודה לבני 60 פלוס. לדבריה חשוב גם להכיר את שוק העבודה, ששונה עבור הרבה אנשים מהפעם האחרונה שהם חיפשו עבודה. לדוגמא, "מחסנאי של פעם הוא היום מנהל לוגיסטיקה, מזכירה היא מנהלת אדמיניסטרטיבית".

 

כמו כן חשוב להתעדכן בשינויים הטכנולוגים והמקצועיים כל הזמן על מנת להישאר רלוונטיים לשוק העבודה בכל נקודת זמן. "אנחנו פחות צריכים להיות עסוקים בשאלה אם אנחנו מועסקים ולהתמקד בשאלה אם אנחנו ברי תעסוקה בכל נקודת זמן", אומר גיל שטיינברג, מנכ"ל Age & Work חממה וטכנולוגיה למציאת עבודה לבני 40 פלוס. אפשר להישאר מעודכנים באמצעות מעקב בגוגל טרנדס, לעבור על מודעות דרושים כדי לבדוק אילו תפקידים מתפתחים, להשתתף בכנסים, מיטאפים ולעשות קורסים אונליין במקומות כמו קורסרה.

 

אחד הדברים החשובים ביותר כדי להישאר רלוונטיים וכן כדי למצוא עבודה הוא רשת הקשרים המקצועיים. "כשאדם מבוגר מחפש עבודה הוא צריך להסתכל על הנכסים שהוא מביא, אחד הדברים זה הרבה שנות חיים שמתרגמות להרבה קשרים חברתיים", אומרת בלר. לדברי שטיינברג יש שלושה כללים לניהול נכון של נטוורקינג: 1. להגדיל את רשת הקשרים באמצעות לינקדאין, מיטאפים וכנסים. 2. לתחזק את רשת הקשרים, כלומר, להיפגש ולהמשיך לעזור לאנשים כל הזמן ו-3. להשתמש ברשת הקשרים ביום שבו צריך אותה. לא להיזכר בנטוורקינג רק כשאתם מחפשים עבודה.

 

דרך נוספת וחשובה לא פחות לשמור על רלוונטיות בשוק העבודה הוא מיתוג אישי, או להפוך למומחים בנושא מסויים. "אם יש נושא שעובד רוצה למתג את עצמו בו הוא צריך להיות מאוד פעיל ברשתות המתאימות, בקבוצות הרלוונטיות, להעלות עדכונים ופרסומים, לכתוב בעצמו או לאסוף מהעולם. כך שאם מחר יחפשו מישהו מומחה לתחום מסויים ימצאו אותו. ברגע שפרסמת 6-7 כתבות יודעים שאתה בתוך העולם הזה. מי שרוצה לקחת את זה עוד צעד יכול לפתוח בלוג, להוביל מיטאפים, או להרצות בכנסים", אומר שטיינברג.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x