$
בארץ

פרויקט השאלת ספרים - כבר לא יהיה צורך בהסכמת ההורים

הצעת חוק של יו"ר ועדת חינוך אומצה בוועדת השרים לחקיקה שתבטל את הצורך בהסכמת 60% מההורים על מנת להתניע את הפרויקט

חן פונדק 16:3923.06.13

ועדת השרים לענייני חקיקה אישרה את הצעת החוק של יו"ר ועדת חינוך ח"כ עמרם מצנע ושישה חברי כנסת נוספים שתחייב את בתי הספר להצטרף לפרויקט השאלת הספרים. כיום הפרויקט הינו רשות ומותנה בהסכמת 60% מההורים. הצעת החוק תעלה לדיון בכנסת ביום רביעי שם היא אמורה לעבור בקריאה ראשונה ותופנה לוועדת החינוך.

 

כבר שנתיים שמשרד החינוך מנסה לרומם את פרויקט "השאלת הספרים" שאמור לחסוך עלויות להורים, ללא הצלחה. בשנה שעברה נרשמו פחות מ-35% מבתי הספר לפרויקט, והשנה למרות ששר החינוך שי פירון פתח את ההרשמה לעוד 500 בתי ספר נוספים, אלו בוששים לבוא.

 

הצעת החוק של יו"ר ועדת חינוך אומצה בוועדת השרים לחקיקה הצעת החוק של יו"ר ועדת חינוך אומצה בוועדת השרים לחקיקה צילום: תומריקו

 

בשבועיים האחרונים ניסו משרד החינוך להחיות את הפרויקט בשיטות תקשורת שונות – דרך הודעה לעיתונות ודרך הפייסבוק של השר ושל מנכ"לית המשרד דלית שטאובר.

 

פירון כתב כי "עלות החינוך בישראל - יקרה, יקרה מדי. אני מחויב לפעול לכך שהחינוך יהיה - ככל שניתן - חינם. זה לא יקרה ביום אחד. הבה נחסוך את עלות הספרים. אני מזמין אתכם להצטרף לפרויקט השאלת הספרים של המשרד.

בשלב זה, הוא תלוי בהצבעת ההורים. בשלב הבא - נהפוך אותו לאורח חיים, כמו שמקובל ברוב המדינות בעולם". במקביל, הושק סרטון תדמית של משרד החינוך וארגון ההורים הארצי הקורא להורים להצטרף לפרויקט.

 

אז למה ההורים לא מצטרפים? לפי הנכתב בהצעת החוק, העובדה שהפרויקט הינו רשות ולא חובה מעכב פרקטית את הפרויקט. אבל יש עוד סיבות שהורים ומורים לא אוהבים את הפרויקט שאמור לחסוך להורים בין 600-800 שקל בשנה, היות שההורים משלמים על השתתפות בפרויקט 280 שקל ביסודי ו-320 שקל בתיכון.

 

אחת הסיבות היא קשיים להורים בפרויקט כמו השימוש הרב בחוברות בכיתות הנמוכות אותן לא יעיל להשאיל. כמו כן חלק מההורים והמורים לא תומכים בפרויקט שהפעלתו דורשת השקעת זמן ומאמץ ממורים והורים.

 

גם חברות הוצאות הספרים הגדולות מתנגדות לפרויקט בטענה שהוא יחסל את הענף.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x