טאפאס בנמל נמכרה לאייל לביא
לביא רכש את המסעדה מהאחים ירזין בעסקת בזק, ומתכוון לפתוח אותה באפריל אחרי שיפוץ. הסגנון החדש שהוא בחר למסעדה הוא "ניס, הרביירה וצפון איטליה"
מסעדת טאפאס בנמל, שנפתחה לפני שנתיים וחצי בנמל תל אביב בידי האחים ארי ויורם ירזין (מבעלי קפה איטליה, טוני וספה, מוזס, זוזוברה, טאקאריה, אנג־סו ומבשלת הבירה אלכסנדר), נמכרה בסוף השבוע לשף אייל לביא. המסעדה, שגם השף ברק אהרוני היה שותף בה, תיסגר אחרי פסח, ובמקומה יפתח לביא מסעדה חדשה בתחילת אפריל.
יורם ירזין: "פתחנו כי נדלקנו על המיקום, אבל ככל שעבר הזמן נוכחנו שהוא לא מתאים לנו כקבוצה. זה מיקום תיירותי, שעובד חזק בעיקר בסופי שבוע, ואנחנו מעדיפים מיקומים אורבניים יותר".

השף אייל לביא (שף ומבעלי רוקח 73 ורוקח ים) מספר שהעסקה התבצעה מהר מאוד, לאחר שגורמים מצד האחים ירזין פנו אליו בהצעה. הוא מסרב לנקוב בסכום ששילם, אך אמר כי המסעדה החדשה שיפתח לא תהיה זהה לקונספט של רוקח ים בנמל יפו. "ברוקח ים הקונספט הוא ים־תיכוני באורייטנציה ספרדית, כאן אני מרגיש ויברציות יותר צרפתיות ואיטלקיות, והסגנון יהיה ניס, הריביירה וצפון איטליה", הוא מסביר. "נעשה מתיחת פנים לעיצוב ושינוי בתפריט, ונפתח את אזור הישיבה החיצוני של המסעדה. הרעיון הוא ליצור מקום שיהיה מאוד נגיש לבאי הנמל".
את המקום החדש פותח לביא עם שותפו, איש העסקים חיים חזיזה, המלווה אותו מאז שפתחו ביחד את מסעדת רוקח 73 לפני כחמש שנים.


