$
מחפשי עבודה

סיוט שהתגשם: פאדיחות בראיונות העבודה

לפעמים דווקא ברגע המכריע הזה המזל בוגד בנו. כמה סיפורים מצחיקים במיוחד וגם כמה הצעות איך להימנע ממבוכה

בתיה וייסמן 18:0508.10.12

כאשר אנחנו מגיעים לראיון עבודה, אנו מנסים להרשים ככל האפשר את מעסיקנו הפוטנציאלי. אנחנו מתלבשים יפה, עוטים את החזות המכובדת שלנו ונכנסים לראיון במטרה אחת - להתקבל לעבודה.

 

אך לעתים חוק מרפי פועל לרעתנו ויוצר סיטואציות מביכות במיוחד דווקא בנקודת הזמן הכי פחות מתאימה - ראיון העבודה. התוצאה: פדיחה נוראית שלא רק גורמת לנו לרצות להיבלע בתוככי האדמה, אלא גם פוגמת, כנראה, במטרת העל שלנו - קבלה לעבודה המבוקשת.

 

כמה מחפשי עבודה בהווה ובעבר שיתפו אותנו בסיפורים על תקריות מצערות במיוחד שקרו להם בראיונות עבודה. לקרוא ולצחוק.

 

ראיון עבודה עם ספריי קצף בעיניים

 

איריס סיפרה על ראיון נוסח פורים: "הלכתי לראיון עבודה בדיוק בערב חג הפורים. בעודי הולכת ברחוב, קפצו מולי שני ילדים עם מיכלי ספריי קצף וריססו אותי. לצערי חלק מהקצף נכנס לי ישירות לתוך העיניים. אל ראיון העבודה הגעתי עם עיניים אדומות ונפוחות שלא הפסיקו לדמוע במשך חמש השעות הבאות. המראיין? התאפק שלא להתפקע מצחוק לאורך כל הראיון".

 

"סליחה, איך פותחים את הדלת?"

 

סיוון נתקלה במחסום בעייתי: "הייתי בראיון שבו השיחה קלחה. הרגשתי שהמראיינת התרשמה ממני ומכישוריי ויצאתי מהחדר בתחושה מצוינת שהצלחתי. המראיינת ליוותה אותי לדלת והמשיכה משם לחדר הישיבות, להרמת כוסית של העובדים. אך לצערי, חרף מאמצים רבים, גיליתי שאני פשוט לא מצליחה לפתוח את דלת הכניסה. כך נאלצתי, רגע לאחר שהפלגתי בשבחיי כאינטליגנטית, חריפה ומהירת תפיסה, להגיע לחדר הישיבות ולבקש עזרה בפתיחת דלת, מול כל עובדי החברה. לא נעים".

 

העובדים לא התרשמו העובדים לא התרשמו צילום: שאטרסטוק

 

בלבול בשם של המראיין

 

גיא סיפר על ראיון בלתי נשכח: "הגעתי לראיון שלישי ומתקדם בחברה שבה הייתי אמור להתחיל לעבוד. הראיון עבר טוב מאוד, עד שהגיע החלק הבא בשיחה:

 

מראיין: "וכמובן, אנחנו עובדים על פרויקט X".

 

אני: "כן, כמובן. ליאור סיפר לי הכל על זה".

 

מראיין (מכחכח בגרונו) "אהמ. אני ליאור".

 

אכן, אין דרך טובה יותר להצליח בראיון עבודה מאשר להתבלבל בשמו של המראיין והבוס העתידי שלך, ועוד בפגישה השנייה איתו".

 

מומלץ לדעת מהו שם המראיין מומלץ לדעת מהו שם המראיין צילום: shutterstock

 

הצעצוע המשרדי גרם לאסון

 

אריק יצר שרשרת התרחשויות לא צפויות: "הגעתי לראיון בתאגיד גדול. רכזת הגיוס שראיינה אותי התגלתה כטיפוס חמוץ במיוחד שעבר עם סרגל על כל סעיף בקורות החיים שלי וחקר אותי עליו. בשלב כלשהו היא קמה והלכה לצלם אותם בחדר הסמוך. אני, עצבני במיוחד, התחלתי להתעסק עם החפצים על השולחן שלה. ביניהם היה גם צעצוע משרדי, מהסוג של כדורי מתכת מתנגשים. הנפתי בטבעיות את הכדור בצד הקרוב אליי. את מה שקרה לאחר מכן לא יכולתי לצפות בשום אופן: הכדור יצר תגובת שרשרת שהניפה את הכדור בצד השני, שפגע בספל עליו ההטבעה "לאמא הכי טובה בעולם, באהבה, ילדייך". הספל נפל על הרצפה ונשבר, לא לפני ששאריות הקפה שבו הציפו את השולחן והטביעו את ערימת המסמכים שעליו. את המבט שהיה לה כשחזרה לחדר לא אצליח לתאר. מיותר לציין שלא קיבלתי את העבודה".

 

השולחן המשרדי יכול להיות מסוכן השולחן המשרדי יכול להיות מסוכן צילום: שאטרסטוק

 

אז איך אפשר להימנע מפדיחות?

 

ברור כי אי אפשר למנוע אי נעימויות ב-100% ורובן מתרחשות בעקבות צירוף מקרים אכזרי ולא מעט מזל רע. ובכל זאת, הנה כמה טיפים קטנים שאספנו לאורך השנים, שאולי יצמצמו את הסיכוי לתקרית בראיון העבודה הבא.

 

1. הגיעו מוכנים לראיון העבודה: למדו על הארגון, על המראיין (אם אתם יודעים מיהו) ועל התפקיד. כך יפחתו משמעותית הסיכויים שתטעו בשמות, בהגדרות תפקידים או במידע רלוונטי אחר שעדיף לדעת מראש.

 

2. דאגו לישון היטב לפני הראיון. הלילה שלפני הראיון הוא לא לילה מתאים לשתייה מסיבית או לחגיגה במועדון עד אור הבוקר. נסו ללכת לישון מוקדם ולקום רעננים ככל האפשר. כך גם תשדרו חזות רצינית יותר, וגם תצמצמו את הסיכויים לתגובות בעייתיות שנובעות מעייפות קשה (או הנגאובר).

 

בלי חגיגות בלילה שלפני בלי חגיגות בלילה שלפני צילום: SHUTTERASTOCK

 

3. בצעו טיפול 10,000 לפייסבוק שלכם. לפני שאתם מפגיזים בסטטוסים ממורמרים או חסרי מוטיבציה, ערכו בדיקה בפרופיל המראיין וודאו שאין לכם חברים משותפים שיוכלו להלשין לו. בכלל, כדאי להימנע מסטטוסים בסגנון זה בימים שלפני ואחרי הראיון. בנוסף, בדקו כי אין לכם "לייק" או שאינכם חברים בקבוצות המתנגדות או סותרות את האג'נדה של החברה שבה אתם מתראיינים (למשל לייק בעמוד "די לאגרת הטלוויזיה!" יהיה מומלץ פחות בעת שאתם מתראיינים לרשות השידור).

 

4. הציצו במראה לפני הכניסה לראיון: אף פעם לא מזיק לא יזיק לשאת מראה קטנה בכיס האחורי של המכנסיים או בתיק. כך תוכלו לוודא שלא תיכנסו לפגישה כאשר כתם דיו מעטר את השפה שלכם או שנשאר לכם עלה פטרוזיליה מארוחת הצהריים תקוע בין השיניים. אם מתאפשר, עדיף להעיף מבט כולל במראה ולבדוק שהכל תקין.

 

5. זכרו לכבות את הפלאפון (או שימו אותו על שקט). אתם לא באמת רוצים שהשיר החדש של ביונסה יתחיל להתנגן בזמן שאתם מנסים למכור את עצמכם למעסיקכם הפוטנציאלי כעובדים רציניים ומסורים. כבדו את המעמד והשתיקו את המכשיר הסלולארי טרם הראיון.

 

6. היכנסו לראיון רגועים ככל האפשר. אין ספק שקל יותר להגיד מאשר לבצע, אבל כניסה לראיון עם עצבים מתוחים עלולה לגרום לכם להתבטא או להגיב לסיטואציות בצורה לא אופיינית - ואף מביכה. קחו אוויר, נשמו עמוק ונסו להירגע.

 

לקינוח, לילך מספרת על פדיחה שקרתה דווקא לצד של המעסיק – הוכחה לכך שזה יכול לקרות לכולם: "הגעתי למכונית שלי אחרי ראיון עבודה. כמעט מיד הבחנתי שהדלת לא תקינה ונראה שמישהו נכנס בה. מתחת למגב היה כרטיס ועליו כתובים הפרטים של האיש. מסתבר שמי שדפק את הרכב היה לא אחר מאשר אחד המנהלים הבכירים בחברה שבה התראיינתי (ואליה בדיוק זומנתי לראיון נוסף). אחרי הסיפור הזה הוא ישלם לי פיצויים".

 

הכותבת היא חלק מצוות התוכן והמחקר באתר AllJobs
בטל שלח
    לכל התגובות
    x