אופנה: חנויות חדשות בישראל
חנויות תכשיטים ובגדים בשוק הפשפשים, בגדי ים אמריקאיים, אאוטלט חדש ובוטיק מותגים מיובאים. "כלכליסט" בודק מקומות שנפתחו או התרחבו למרות האבטלה והמיתון
כמה חנויות חדשות ומסקרנות נפתחו לאחרונה על אף חוסר הוודאות במשק. למעט חנות עודפים אחת, מרבית החנויות הן של מותגים מובילים, במחירים שמעל לממוצע.
"כלכליסט" סוקר את החנויות החדשות, חלקן של מעצבים שפתחו בפעם הראשונה חנות דגל, ושמע מבעלי החנויות למה הם לא מתרגשים מהמצב הכלכלי. לצד האמון שלהם במוצר שאותו הם מציעים, הם סומכים על הרגלי הרכישה של הצרכן הישראלי, שגם אם ייאלץ למתן את הרגלי הצריכה שלו, ימשיך לרצות להיות אופנתי ומעודכן.
אאוטלט של INN7 וברנדי'ס. עופר טוביהו, הבעלים של חנויות INN7 בבן יהודה וברנדי'ס בקניון רמת אביב, פתח חנות אאוטלט שתציע פריטים מעונות קודמות וסמפלים של מותגי הבית: פרד פרי, אניאל, קוסטו ברצלונה, לופט ועוד, בהנחות של עד 70%. כתובת: דיזנגוף 220 תל אביב.

סיליז מגיעה לרחובות. סניף שישי ברשת חנויות הבוטיק סיליז נפתח ברחובות. לדברי הבעלים סימה ודש, "החנות מלאה נשים בעלות טעם טוב ואמירה אופנתית, המשוועות לחנויות בוטיק בעירן". עם מותגי החנות נמנים אגו, שרה רוקה, מאנילה גרייס והוגאנקו. יעל ודש אבישר, מבעלי הרשת: "מזמן רצינו לפתוח סניף ברחובות, ועכשיו מצאנו את המיקום המתאים למותג. למרות מצב המשק, יש לנו קהל לקוחות גדול בשפלה, ולכן מבחינתנו מדובר במהלך עסקי בטוח". כתובת: הרצל 217 רחובות.

בייבס וסמפל במרכז שוסטר. חנות דגל ראשונה למותג סמפל תיפתח במרכז שברמת אביב בימים הקרובים. המותג, שקיים כבר כארבע שנים, יחדל לשווק לחנויות אחרות עם פתיחת החנות החדשה, שבה יימכרו בלעדית הקולקציות השלמות. "זה היה צעד מתבקש. החנות בשוסטר התאימה לנו ככפפה ליד, מבחינת הגודל, המיקום והאווירה שיש בה. חתמנו עליה לאחר שנה של חיפושים", מספרת עינב זיני, המעצבת למותג ביחד עם אחותה נופר מכלוף. "אנחנו מקוות שההחלטה תוכיח את עצמה כמוצדקת".
לפני כחודשיים נפתחה במקום בייבס, חנות בגדי ים והלבשה תחתונה של מותגים דרום וצפון אמריקאיים. בנוגע לחישובים הכלכליים אומרת חיית אברמוביץ', מבעלות החנות: "שוק בגדי הים והלבשת הפנאי הוא שוק חדש יחסית שמתעורר בעולם, וגם בארץ. רציתי לפתוח חנות שלא תסבול מריבוי בתחומה". אברמוביץ' ניהלה בעבר את רשת סאקס ופוקס מן. בחנות בגדי ים של המותג הניו־יורקי L'espace, של המותג הפרואני Sabz, אקססוריז של המעצבת אורית אבר וכפכפי הוויאנס להשלמת מראה החוף. כל קולקציית הקיץ מוצעת כעת ב־%50 הנחה. כתובת: בייבס, אחימאיר 17 רמת אביב; סמפל, אחימאיר 25 רמת אביב.

אופנה ותכשיטים בשוק הפשפשים. שתי חנויות חדשות נפתחו ברחוב רבי פנחס בשוק הפשפשים, האחת של מעצבת התכשיטים שלי דהרי והשנייה של מעצבת האופנה הדס קולודני.
"חנות הסטודיו שלי שבמתחם נגה הפכה צפופה מדי", מסבירה דהרי, "אני עובדת שם ומשווקת משם לחנויות, וגם הלקוחות שלי התחילו להתלונן על הצפיפות. חשקתי בחנות בדיזנגוף אבל הוצעה לי החנות בשוק הפשפשים ובדיעבד אני מאוד שמחה על הבחירה במיקום. בחודש הזה, %90 מהלקוחות היו לקוחות חדשות".
"אני אף פעם לא מתייחסת למצב הכלכלי", היא מוסיפה. "כמות הכסף בעולם לא משתנה, היא פשוט זזה ממקום למקום. אולי מי שהיתה רגילה לקנות תכשיט באלפי שקלים בכיכר המדינה, תקנה תכשיט ב־400 שקל. אני לא רואה שיש פחות אנשים שמבלים במסעדות בשוק הפשפשים, אני דווקא מאוד אופטימית".

לקולודני השכנה, חנות הדגל שפתחה מסמלת התחלה חדשה. "הגיע הזמן לקפוץ למעלה, לצאת מהעבודה בסטודיו בגבעתיים לקהל הרחב". בנוגע לעיתוי פתיחת החנות היא אומרת: "מצב כלכלי קשה זה דבר שבשגרה מבחינתי, ובכל זאת אנשים תמיד רוצים להתחדש. כשאני שומרת על רמת מוצר שמהווה תמורה טובה למחיר, אני בטוחה שאמכור. החודש האחרון בפשפשים מוכיח לי שההחלטה לפתוח חנות משלי היתה נכונה". בנוסף לקולקציה של המעצבת, יימכרו בחנות נעליים של המותג אימלדה פורטונה. כתובת: שלי דהרי, רבי פנחס 14 יפו; הדס קולודני, רבי פנחס 9 יפו.



