תשואה על אג"ח ספרד הגיעה ל-7% אחרי הפחתת הדירוג של מודי'ס
תשואה זו סומנה כנקודת האל חזור, אחרי שיוון ואירלנד איבדו בתשואה זו את הגישה לשווקים ודרשו בעבר סיוע מהאיחוד האירופי
תשואות על איגרות החוב הספרדיות זינקו היום (ה') לשיא על רקע הפחתת דירוג האשראי של המדינה ע"י סוכנות הדירוג מודי'ס בשלוש דרגות. תשואה על אג"ח לפירעון בעוד 10 שנים טיפסה ב-2.8% והגיע לרמה של 6.9%. במקביל תשואה על אג"ח איטלקיות עלתה ב-1.41% ל-6.24%.
אנליסטים מציינים כי תשואה על איגרות חוב של ספרד מתקרבת לרמת המחסום הפסיכולוגי של 7%. רמה זו סומנה בין היתר לאחר שבעבר מדינות כמו אירלנד ויוון נאלצו לבקש חבילות חילוץ לאחר שתשואה על אגרות חוב שלהן הגיע ל-7%.
ספרד כבר הסכימה לקבל סיוע מאיחוד אירופי, אך בינתיים מדובר בחבילה בהיקף של 100 מיליארד יורו שנאלצו לתמוך במוסדות הבנקאים במדינה. מודי'ס, שהפחיתה אמש את הדירוג של המדינה מרמת A3 ל-Baa3 דיווחה כי מדובר במהלך המגדיל את הסיכונים בכלכלת ספרד מאחר והוא מעלה את נטל החוב הגבוה ממילא שלה.
אנליסטים של מודי'ס מוסיפים גם שממשלת ספרד מוגבלת במהלכים שהיא מסוגלת לבצע בשווקים הפיננסיים.


