5 משקאות לסוף החורף
הקיץ אמנם נתן הופעת אורח השבוע, אבל החורף עוד לא אמר את המילה האחרונה. לטובת מי שרוצים להרים כוסית אחרונה לעונה הקרה מציע "כלכליסט" משקאות חורפיים שרק עכשיו הגיעו לחנויות ובקרוב מאוד יאופסנו עד לשנה הבאה
וויסקי: Springbank Hazelburn
מזקקת ספרינגבנק היא מהמוערכות בסקוטלנד, והיחידה שנותרה באזור קמפבלטאון. ההייזלברן מגיע לישראל בכמויות קטנות במיוחד, בעיקר לדיוטי פרי, ומזוקק שלוש פעמים, בניגוד לרוב סוגי הוויסקי הסקוטיים המזוקקים פעמיים בלבד. נעדר ממנו כל זכר לכבול, מה שמפחית את ארומות העישון, והתוצאה היא סינגל מאלט סקוטי שמזכיר וויסקי אירי, עם 46% אלכוהול. מחיר: 73 דולר למארז של שלושה בקבוקים, בדיוטי פרי בלבד.

קוניאק: Hemery XO
בימים שבהם בתי הקוניאק הגדולים הופכים למותגי אופנה ומשקיעים בבקבוק עצמו לא פחות משהם משקיעים במשקה שנמזג לתוכו, הקוניאק של בית המרי הוא הפתעה מרעננת. זהו בית קוניאק משפחתי, שמקפיד על ייצור מענבים שגדלו בכרמים שבבעלות המשפחה בלבד, באזור פטיט שמפיין, ויש בו רעננות, פרחוניות ועושר טעמים מקסים. מחיר: 950 שקל.

ליקר: King's Ginger
הסגולות של הג'ינג'ר יכולות לסייע למי שעוד גורר צינוני חורף. הליקר ג'ינגר המלך יוצר לראשונה לכבוד המלך אדוארד השביעי, ונועד לאושש אותו בנסיעות הארוכות שעשה במכוניות הראשונות של שלהי המאה ה־19. השילוב בין שורש ג'ינג'ר ללימון נותן רעננות וחריפות - יותר טוב מכל תה. מחיר: 190 שקל.

בירה: Samichlaus
בירה נתפסת בטעות כמשקה של קיץ, אבל מספיק להריח את הסמיקלאוס כדי להבין שזה לא חייב להיות כך. הבירה מיוצרת יום אחד בשנה בלבד, ב־6 בדצמבר, ונמכרת עד גמר המלאי. היא סמיכה, עשירה, מכילה 14% אלכוהול ומשתלבת יפה עם תבשילים אחרונים של חורף. מחיר: 24 שקל לבקבוק.

ליקר: Crema de Alba
ליקר ספרדי על בסיס ברנדי ושמנת, שיכול לשמש תחליף מעניין לאייריש קרים. זהו ליקר מתוק וקרמי, שאפשר לשתות עם קרח, נקי או כתוספת לקפה או לשוקו - למי שבאמת רוצה משהו שיחמם לו את הלב ואת הבטן. מחיר: 105 שקל.



