בפדרל ריזרב עדיין לא מתרשמים מהירידה בשיעור האבטלה
דיווח: בבנק המרכזי של ארה"ב מעדיפים לשמור על זהירות ולא לבצע שינויים בתוכנית הכלכלית - למרות הנתונים החיוביים משוק העבודה
שיפור פוטנציאלי נוסף שיירשם בשוק העבודה האמריקאי בחודשים הבאים עשוי לגרום לבנק הפדרלי המרכזי (פדרל רזרב) להכין תוכנית חדשה לכלכלה, אולם לעת עתה לא נראה שיו"ר הבנק בן ברננקי מתכוון לבצע שינויים בתוכנית הנוכחית — כך מדווח "הוול סטריט ג'ורנל".
לאחר הפגישה האחרונה של קובעי המדיניות בבנק המרכזי שנערכה ב־25 בינואר, נמסר כי שיעורי הריבית הקרובים לאפס ככל הנראה יישארו בתוקף עד 2014, כדי לעודד הלוואות, הוצאות, השקעות וצמיחה כלכלית רחבה יותר. ברננקי אף הגדיל ואמר במסיבת עיתונאים שנערכה לאחר הפגישה כי אם התחזית הכלכלית לא תשתפר, הבנק "עשוי אף לנקוט צעדים נוספים כגון רכישת אג"ח מגובות משכנתאות במטרה להוריד את הריבית על המשכנתאות".
לפי הדיווח, הירידה בשיעור האבטלה לרמה של 8.3%, שעליה דווח בסוף השבוע, אמנם מהווה סימן להתקדמות בכלכלה, אך בבנק מעדיפים לשמור על זהירות, וקובעי המדיניות אינם ממהרים להכריז באופן רשמי על צמיחה כלכלית ועל יצירת מקומות עבודה חדשים.
בשבוע שחלף אמר ברננקי לקונגרס כי "אף ששוק העבודה השתפר בצורה מתונה בשנה האחרונה, תמונת האבטלה לטווח הארוך מטרידה במיוחד". על פי תחזיות הבנק המרכזי, שיעור האבטלה ינוע בין 8.2% ל־8.5% בשנה הנוכחית, והירידה המשמעותית לטווח של 7.6% עד 6.7% תתרחש רק ברבעון הרביעי של 2014. "עוד מצפה לנו דרך ארוכה לפני שנוכל לומר ששוק העבודה מתפקד בצורה נורמלית", אמר ברננקי לוועדת התקציב של הקונגרס.
עם זאת, יש החוששים שהמדיניות הזו עלולה להוביל את הבנק לבצע שגיאה שכיחה למדי בסקטור: הוספת גל נוסף של תמריצים לכלכלה המקרטעת בדיוק כשהיא ניצבת בפני מהפך. למעשה, שיעור האבטלה הנוכחי כבר תואם לתחזיות של הבנק עבור סוף השנה. ברננקי צפוי להופיע בשבוע הקרוב בפני ועדת התקציב של הסנאט ולדון בתחזית הכלכלית ובמצבו הנוכחי של התקציב הפדרלי.


