$
עולם

רוביני: "המצב שלנו קשה יותר משהיה ב-2008"

לפי הכלכלן, אמצעי הצנע בעולם עלולים להביא למיתון נוסף; עוד לדבריו, להקלה הכמותית בארה"ב לא יהיו ההשפעות הרצויות, על ממשלות היורו להוריד את ערך המטבע ובריטניה נמצאת על סף מיתון כפול

סוכנויות הידיעות 14:07 02.09.11

 

"הכלכלות המפותחות בעולם תקועות ב'השהייה' עם צמיחה נמוכה וצריכות יותר תמריצים פיסקליים ופחות אמצעי צנע כדי להניע את הצמיחה", כך אמר היום (ו') הכלכלן המוביל נוריאל רוביני. רוביני, שדיבר בפורום אמברוזטי באיטליה, אמר בראיון ל-CNBC כי "אנחנו במצב קשה יותר משהיינו ב-2008. הפעם יש לנו צנע פיסקלי והבנקים זהירים".

 

רוביני, הידוע בעמדותיו הדוביות על כלכלת העולם, חושב שיש סיכוי של 60% למיתון נוסף. הנתונים הכלכליים של השבועות האחרונים מציגים תמונה מעורבת. כשנשאל אם יש סיכוי שהכלכלות המפותחות יימנעו ממיתון, ענה כי "זה מאוד אופטימי אם בוחנים את הנתונים".

 

בנוסף, סבור רוביני כי ייתכן שלסבב שלישי של הקלה כמותית בארה"ב לא יהיו ההשפעות ארוכות-הטווח הרצויות, ושיהיה צורך בתמריצים פיסקליים נוספים באירופה ובארה"ב. "אולי יהיה ראלי בשוק, אבל אם הנתונים הכלכליים הריאליים לא יתקדמו בכיוון מחירי הנכסים, בסופו של דבר מחירי הנכסים ירדו", הוא אמר. "הנתונים הכלכליים בשנה שעברה כבר היו במגמת שיפור כשההקלה הכמותית השנייה החלה".

 

לגבי אירופה, רוביני סבור שבסופו של דבר המכשיר ליציבות פיננסית באירופה (EFSF) יורחב, או שתושק אג"ח משותפת לגוש היורו. לדעתו, ממשלות גוש היורו צריכות לנסות ולהוריד את ערך המטבע. חוזק היורו מדאיג חלק מהכלכלנים בגלל ההשפעה הפוטנציאלית על הייצוא מגוש היורו. "אם לא תהיה צמיחה כלכלית, הבעיה הזו תחזור", אמר רוביני. "צנע פיסקלי משפיע באופן שלילי על צמיחה. הממשלות צריכות לעבוד על התמ"ג, לא רק על הצנע". באשר לבריטניה, סבור רוביני כי כלכלתה עומדת "על סף מיתון כפול".

x