ההסכם הכלכלי בין סין וטייוואן נכנס לתוקף
במסגרת ההסכם יורד המכס שמוטל על 539 סחורות מטייוואן המיוצאות לסין ו-267 מוצרים הנכנסים לטייוואן
הסכם סחר בין סין וטייוואן, שנתפס כהסכם המשמעותי ביותר מאז מלחמת האזרחים שחילקה את שתי המדינות ב-1949, נכנס לתוקף.
הסכם מסגרת שיתוף הפעולה הכלכלי (ECFA) מוריד את המכס שמוטל על 539 סחורות מטייוואן המיוצאות לסין ו-267 מוצרים הנכנסים לטייוואן. פירוש הדבר שיבוטל או יופחת המכס על סחורות בגובה 14 מיליארד דולר המיוצאות מטייוואן, לעומת סחורות בגובה 3 מיליארד דולר מסין. ההערכה בטייוואן היא כי ההסכם טומן בחובו הטבות כלכליות נוספות כגון, יצירת 260 אלף מקומות עבודה חדשים ועליית הצמיחה בכלכלית ב-1.7%. אולם מתנגדיו חוששים שהוא יהפוך את האי לתלוי מדי בסין, שעדיין מחשיבה אותו כמחוז מורד.
בחודש שעבר, אישר הפרלמנט של טייוואן את ההסכם, על אף מחאות של מאות אלפי אנשים. ההערכה היא שההסכם, שנחתם בפועל ביוני על ידי מנהיגי שתי המדינות יעלה את המסחר ביניהן, שכבר עכשיו מסתכם ב-110 מיליארד דולר בשנה.
"להסכם לא תהיה רק השפעה רחבת היקף על ההתפתחות העתידית של הקשרים בין סין וטיוואן", אמר לו צצ'ין צ'יאנג, דובר של נשיא טיוואן מה יינג ז'ו. "הוא גם יעזור לקדם שלום ושגשוג".


