אילו מוצרי טיפוח תקנו בחו"ל
קרם עם ארס נחש שפועל כמו בוטוקס, קרם המכיל שמרים וגלוס שמקבל את צבעו במגע עם השפתיים. "כלכליסט" עם המוצרים שתרצו להשתמש בהם
אף שבישראל ניתן למצוא מוצרים של מרבית חברות הקוסמטיקה הגדולות, המדפים בחו"ל עמוסים ומגוונים יותר. בין השאר ניתן למצוא שם ליינים של מאפרים ידועים ופיתוחים ייחודיים של חברות הקוסמטיקה הגדולות. את המוצרים ניתן להשיג במחלקות הקוסמטיקה של בתי הכלבו הגדולים, כמו סאקס פיפת' אבניו ונורדסטרום בארצות הברית, הרודס בלונדון, גאלרי לה פייט בפריז ועוד, וברשתות כמו ספורה ו־monoprix בפריז.
איפור
בובי בראון. אחד ממותגי האיפור המובילים שעדיין לא הגיעו לישראל. בראון היא מאפרת־על ניו יורקית, שהפכה לסלב אחרי שעבדה עבור המגזינים המובילים בעולם והקימה חברת איפור שהפכה למעצמה. היא בנתה את החברה מתוך צורך בגוונים ומרקמים שחסרו לה כמאפרת, והתחילה עם תשעה שפתונים בגוונים שונים של חום שהיו ללהיט. מוצריה ידועים באיכותם המדשובחת והמאפרים המובילים בעולם משתמשים בהם. היא ידועה בקולקציות עונתיות מגוונות - כך לדוגמה לקראת חג המולד הוציאה בראון קולקציה מיוחדת הכוללת פלטה של צלליות לעיניים וגלוסים לשפתיים בצבעי ורוד, זהב, ברונזה ושזיף. (40 דולר).
Benefit San Francisco. את המותג הקימו לפני כ־20 שנה התאומות ג'ין וג'יין פורד, תחילה כבוטיק יופי קטן שמכרו בו מוצרי איפור שרקחו בעצמן באריזות הומוריסטיות. כיום מופצים מוצרי החברה בכאלף נקודות מכירה ב־25 מדינות בארצות הברית. המוצר המפורסם ביותר של החברה נקרא Benetint, והוא נמצא במקום מכובד ברשימת "25 מוצרי הקוסמטיקה ששינו את חיינו" של המגזין "מארי קלייר". מדובר בסוג של לק המיועד לשימוש על השפתיים והלחיים ומעניק להן צבע ורוד דובדבני. (מחיר: 28 דולר).
Smashbox. דין ודיוויס פקטור, ניניו של מייסד תאגיד הקוסמטיקה מקס פקטור, פתחו ב־1991 סטודיו לצילום אופנה הנושא את השם "סמאשבוקס". הסטודיו המצליח משך אליו את מיטב המאפרים, הדוגמניות והצלמים, שביקשו מהשניים להשתמש בגנים שירשו מסבם ולפתח מוצרי איפור עמידים בתנאים קשים. השניים הרימו את הכפפה ופיתחו מוצרים מקצועיים לצד כאלו המתאימים לשימוש יומיומי אך נהנים מנוסחאות עמידות במיוחד. אחד המוצרים המיוחדים של החברה הוא O glow, ג'ל שקוף למריחה על הלחיים וליצירת לחיים סמוקות בגוון טבעי. כשהג'ל בא במגע עם העור, הלחות הטבעית שלו מפעילה טכנולוגיה שנרשמה כפטנט, היוצרת סירקולציה בעור ועל ידי כך מדגישה את הגוון הסמוק הטבעי של הלחיים. (מחיר: 26 דולר).

בורז'ואה. אלכסנדר נפוליאון בורז'ואה, חובב תיאטרון מושבע, הקים את החברה כשהחליט בשנת 1863 לפתח מוצרי איפור איכותיים עבור השחקניות הנערצות עליו. התוצאה - הסומק הראשון בעולם, ששווק בצורת אבקה קלילה ומבושמת בריח ורדים בשם Pastel Joues וזכה להצלחה כבירה. בחברה שמים היום דגש על פיתוח צלליות בשלל גוונים, ומקפידים שהאריזות יהיו בגוון תואם לצלליות, כדי להקל על הלקוחות. הם מציעים גם מגוון עצום של מסקרות, וכמו כן כדאי לנסות את הגלוס עם אפקט התלת־ממד, המעניק מראה זוהר במיוחד וניפוח לשפתיים ומגיע בשלל גוונים יפהפיים. (מחיר: 10.85 דולר).
Stila. הוקמה בשנות התשעים על ידי המאפרת ג'נין לובל. החברה פונה בעיקר לקהל צעיר ומציעה מוצרי איפור באיכות מקצועית באריזות צבעוניות והומוריסטיות. אחד המוצרים החדשים של המותג הוא Cherry Crush, גלוס המיועד לשפתיים וללחיים ומעניק את הגוון הדובדבני המושלם למשתמשת ברגע שהוא משתלב עם רמת החומציות הטבעית בעורה. (מחיר: 24 דולר).
לורה מרסייה. מאפרת שהיתה חלק מצוות ההקמה של מגזין "Elle" האמריקאי, איפרה בקמפיינים של לוריאל ומייבלין ניו יורק ושימשה בתקופה מסוימת כמאפרת האישית של מדונה. הקימה חברת איפור לאחר שלא מצאה את הגוונים והמרקמים שלהם הזדקקה. סימן ההיכר שלה הוא הסלוגן "Flawless Face", פנים ללא פגמים, ובהתאם לכך מצטיינים במיוחד המייק אפים והקונסילרים של המותג. (מחיר: 40 דולר).
Nars. מותג שפיתח המאפר, הצלם והסופר פרנסואה נרס, המציע מוצרי איפור, קוסמטיקה ואקססוריז. אחת הקולקציות המיוחדות היא Nightlife Collection, סדרת צלליות דחוסות המעניקות גימור כהה ומנצנץ. ייחודן הוא בכך שהן זוהרות בניגוד לצבע הבסיס שלהן: צללית אפורה שזוהרת בוורוד, צללית שחורה שזוהרת באדום וכו'. (מחיר: 22 דולר).
קוסמטיקה
Ultra Luxe. מותג טיפוח של קוסמטיקאית ישראלית לשעבר בשם סוניה דקר, שמשמשת גם כקוסמטיקאית האישית של כוכבות הוליוודיות כגווינת פאלטרו ודרו ברימור. את קו המוצרים פיתחה עם בעלה הארומתרפיסט, והמרכיב העיקרי במוצרים הוא ארס נחש. מדובר בחומר סינתטי המופק ממרכיב מסוים שמצוי בארס הנחש המלזי טמפל וייפר, שביכולתו לשתק שרירים מסוימים בפנים, ובכך למנוע את הופעתם של קמטים, ממש כמו בוטוקס. (מחיר: 185 דולר).
My Blend. את המותג הקים ד"ר אוליבייה קורטין, המשמש כמנכ"ל חברת קלרינס העולמית. המותג מציע קרמים לתקופות שונות בחיים, בהם קרם לתקופות לחץ, קרם להעלמת סימני גיל ראשונים וקרם להעלמת כתמי גיל. לא כדאי לפספס את חמשת הבוסטרים המתפקדים כעזרה ראשונה לעור. מדובר בחמישה תוספים שונים המשווקים באריזה נפרדת בצורת מזרק, שניתן לערבב אותם עם קרם הפנים הרגיל, וכל אחד מהם מטפל בבעיה אחרת: אדמומיות, חשיפה מוגזמת לשמש, מחסור בברק ומחסור בלחות.
Amatokin. פותח לראשונה במעבדה הממוקמת כ־62 ק"מ מצפון לסנט פטרבורג, מוקפת בגדרות תיל חשמליות ומאובטחת בתחמושת חיה. החומר, המכונה בעגה המקצועית פוליפפטיד 153, פותח כחלק ממחקר רפואי מתמשך וסודי ביותר שמטרתו היתה לסייע לנפגעי כוויות קשים. במחקר הוכח כי החומר מגרה את תאי הגזע של העור, התאים הראשוניים של הגוף, שמהם מתפתחת שורה ארוכה של תאים, בהם גם תאי עור, ובכך גורם להתחדשותם. כשהחומר הושק לראשונה באירופה התרחשה התנפלות של קונות בחנות הדגל של ספורה בשדרות שאנז אליזה בפריז. (מחיר: 190 דולר).
Philosophy. חברת הקוסמטיקה האהובה על אופרה ווינפרי מציעה קו מוצרים לטיפוח העור ולטיפוח הגוף, שפותחו על בסיס מחקרים של רופאי עור וכירורגים פלסטיים. מוצר הדגל של החברה, קרם לחות הנושא את השם "Hope in a Jar", נמצא באופן קבוע ברשימת רבי המכר של ספורה, וכן מוצרי הטיפוח לגוף בריחות מיוחדים כמו דקירי לימון, עוגיות וניל, מימוזה וקוקוס. לקראת הקיץ מציעה החברה את קרם הלחות עם 20 SPF (45 דולר).

Sk 2. מותג שהקים כימאי בעקבות ביקור שערך במבשלת סאקי, ובו ראה כי ידיהן של העובדות במקום, הטובלות כל היום במשקה, נראות צעירות מכפי גילן. אחרי חמש שנות עבודה פותחה תרכובת בשם פיטרה, המחקה את התמצית המופקת מתהליך תסיסת השמרים בהכנת הסאקי היפני ומשפיעה על מערכת חידוש התאים בעור. מי שמאמינה במותג וגם משמשת כדוברת שלו היא השחקנית קייט בלנשט. (מחיר: 300 דולר לקרם הדגל).
Kiehl's. את המותג הקים לפני 150 שנה רוקח באיסט וילג' בניו יורק. מציע מוצרי טיפוח לנשים, גברים, תינוקות וכלבים. כל המוצרים מבוססים על תרכובות של צמחים, חומרים קוסמטיים ופרמצבטיים וידע רפואי מקצועי העובר מדור לדור. קשה לבחור אחד מכל המוצרים הנפלאים של החברה, אבל בכל זאת נסו את השמפו לשיער המבוסס על שמן זית, שהוכתר כאחד ממוצרי השיער הטובים ביותר על ידי המגזין "אין סטייל". (מחיר: 18 דולר).


