$
עולם

ליכטנשטיין, מאחוריך: מחוז אבחזיה בגיאורגיה ייהפך למקלט מס

לדברי נשיא אבחזיה, בכוונתו להפוך את המחוז הבדלני לאזור סחר חופשי; הוא אמר כי בימים הקרובים יושג הסכם לשיתוף פעולה עם רוסיה

אולגה ויניאר 19:07 06.09.08

 

ממשלת אבחזיה, אחד המחוזות הבדלניים של גיאורגיה שרוסיה הכירה בעצמאותם בעקבות המלחמה האחרונה בקווקז, אינה מסתפקת בהתנתקות ממדינת האם. נשיא אבחזיה, סרגיי בגאפש, הכריז היום כי בכוונתו להפוך את המחוז לאזור סחר חופשי במסגרת חבר המדינות, ולקבוע לו מעמד של מקלט מס בדומה לליכטנשטיין.

 

לדברי בגאפש, לאבחזיה יש את כל הנתונים הדרושים כדי להפוך למקלט מס - מקום שבו אנשי עסקים וחברות בינלאומיות יכולים להירשם וליהנות משיעורי מס נמוכים במיוחד.

 

הבעיה היחידה העומדת כעת בפני המחוז, היא שאף מדינה בעולם לא הכירה בעצמאותו מאז הוכרזה ב-1992, מלבד רוסיה וניקרגואה. גיאורגיה רואה ברפובליקה הבדלנית חלק משטחה הריבוני.

 

מלון אבחזיה הנטוש בבירה סוחומי
מלון אבחזיה הנטוש בבירה סוחומיצילום: בלומברג

 

בגאפש הכריז כי בימים הקרובים יושג הסכם שיתוף פעולה היסטורי בין אבחזיה למוסקבה. כמו כן הוא הבטיח לחוקק שורה ארוכה של חוקים אשר יקדמו את כלכלת האזור וימשכו אליה משקיעים רבים שירצו לחסוך בתשלומי המסים.

 

כבר כיום שיעורי המס באבחזיה נמוכים למדי. שיעור מס הכנסה עומד על 10%, מס חברות על 18% וביטוח לאומי על20%. חברות עם הון זר נהנות ממגוון פטורים והנחות במיסוי. 

 

בעולם מתייחסים בחשדנות רבה למהלכים אלו, וחוששים כי אבחזיה תיהפך ל"מכבסת הכספים" של רוסיה. בינתיים, הנכס הגדול שיש למחוז הוא בירתו סוחומי, הממוקמת על שפת הים השחור. מלבד היותה עיירת נופש פופולרית (בימי שלום כמובן), היא משמשת תחנה לייצוא ימי של הנפט האזרי לכיוון טורקיה. אך מכאן ועד להפיכת אבחזיה למרכז כלכלי ואפילו מקלט מס, הדרך עוד ארוכה.

x