$
חדשות התקשורת

שירותי הטלפוניה של בזק נפתחים לתחרות: 16 שקל לקו לחודש; 1.6 אג' לדקת שיחה

כך על פי משרד התקשורת שפרסם את מחיר שירותי הטלפוניה של בזק לתחרות. ההחלטה תיכנס לתוקף החל מ-17 ביולי, מה שיאפשר למתחרים להתחיל לפעול בהצעת שירותי טלפוניה על בסיס תשתית של בזק כבר בעת הקרובה

אביב גוטר 13:5723.05.17
משרד התקשורת פרסם היום (ג') את מחיר שירותי הטלפוניה של בזק לתחרות. מחיר שירותי הטלפוניה שיוצעו יהיו 16 שקל לקו לחודש ו-1.6 אגורות לדקת שיחה יוצאת.

 

במטרה להגביר את התחרות בתחום התקשורת הנייחת, כמפורט במסמך מדיניות משנת 2012, חתם בשבוע שעבר מ"מ שר התקשורת צחי הנגבי בהסכמת שר האוצר משה כחלון על החלטת המשרד הקובעת את התשלומים לשירותי טלפוניה במכירה חוזרת (ריסייל) בה מחוייבת חברת בזק בשנה הקרובה. לשירות ריסייל מחויבת בזק לספק למתחרותיה שירותים בתעריפים קבועים וידועים.
סטלה הנדלר מנכ"לית בזק סטלה הנדלר מנכ"לית בזק צילום: ינאי יחיאל

 

ממשרד התקשורת נמסר כי: "חשיבות מהלך זה הינה במתן אפשרות לספקיות המתחרות להציע שירותי טלפוניה איכותיים על בסיס תשתית חברת בזק ולצרפם לחבילות שירותים הכוללות אינטרנט ו/או שידורים בתעריפים אטרקטיביים ותחרותיים. מהלך זה מהווה שלב נוסף בפועלו של המשרד להגברת התחרות ויצירת מגרש משחקים מאוזן".

 

החלטת הטלפוניה תיכנס לתוקף כמעט באופן מיידי החל ביום 17.7.2017 במה שיאפשר למתחרים להתחיל לפעול בהצעת שירותי טלפוניה ללקוחותיהם על בסיס תשתית של בזק כבר בעת הקרובה.

 

תעריפים אלו נקבעו כתעריפים מחייבים שיחולו באופן מיידי, החל ממועד מתן השירות, ולתקופה של 12 חודשים. בהמשך, יושלם הליך שימוע לבחינה רטרואקטיבית של התעריפים וככל שימצא לנכון לקבוע תעריפים שונים מהתעריפים האמורים יעשה הדבר בדרך המתחשבת בתשלומים ששולמו.

 

ממועד תחילת אספקת שירות הטלפוניה כאמור תושלם האפשרות של הספקיות לרכוש מבזק את השירותים העיקריים המאפשרים להן להתחרות בשירותים הנייחים של בזק.

 

משרד התקשורת פרסם ב-2014 מחירי טלפוניה אולם בזק התנגדה אליהם בתוקף בטענה שהם לא כלכליים עבורה. המחירים הראשוניים שהוצגו על ידי משרד התקשורת קבעו שמתכונת המכירה של בזק תהיה לפי השיטה הסיטונאית, במקביל לשירות האינטרנט שהמפעילים מספקים עם תשתית בזק במסגרת השוק הסיטונאי.

 

באותה העת המחיר עמד על 6 שקל לחודש ו-1 אגורות לדקת שיחה יוצאת (במחירי 2017). כשנכנס לתפקידו מנכ"ל משרד התקשורת שלמה פילבר בשנת 2015 הוא קיבל את טענותיה של בזק והחליט לשנות את מתכונת התשלום שתהיה בשיטת ריסייל ותעריפים חדשים שהיו לטעמם של בזק, בו נמכרו חבילות של דקות יוצאות הכוללות תעריף גבוה יותר למחיר דקת שיחה חורגת. אולם לאחר התנגדויות מצד המתחרות הוחלט למצוא 'תעריף ביניים' - בו הוחזרה מתכונת התשלום לקודמתה אך שיטת המכירה נותרה בעינה.

 

שיטת המכירה החוזרת מאפשרת לבזק למעשה לדעת את רשימת הלקוחות של המתחרים, זאת מאחר שהיא זו שמנהלת את ההליכים ומנפיקה חשבוניות למפעילות. כתוצאה מכך, המפעילות לא יוכלו להציע שירותים נוספים על קווי הטלפוניה למשתמשיהם, כלי שיווקי שנועד לעודד את התחרות, אולם כעת אינו ניתן ליישום.

 

בהשוואת המחירים לחבילת 300 דקות עולה כי החבילה שפורסמה היום אטרקטיבית יותר מהחבילה האחרונה שהוצעה אך עדיין גבוהה לצרכן פי 2 מההצעה הראשונה.

חבילת 300 דקות בהצעה משנת 2014 הייתה עולה 9 שקל לחודש, החבילה שהוצעה בשנת 2015 עמדה על 28.15 שקל לחודש – פי 3.1. ההצעה הנוכחית תעמוד על

20.8 שקל לחודש – פי 2.3 מההצעה המקורית.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x