$
קולנוע וטלוויזיה

תיאטרון אבסורד: על הסדרה "מותק בול באמצע"

הקומדיה הפוליטית החדשה והשאפתנית של שמואל הספרי, מושפעת מ"ויפ" ומחנוך לוין - אבל לא מצליחה להתחרות במציאות

רותה קופפר 08:2207.03.21

אחרי ארבע שנים שבהן כוכב ריאליטי היה מנהיג העולם החופשי וזה לא היה מצחיק, קשה לדמיין איך עושים קומדיה טלוויזיונית על פליטת ריאליטי שנהיית לחברת כנסת ושזה ישעשע. בסדרה החדשה של שמואל הספרי "מותק בול באמצע" אמנם השתמשו בקשר בין ריאליטי לפוליטיקה, כמו במציאות, אבל הכל בה הפוך. במקום גבר זקן ועשיר מתמקדים באישה צעירה ודי ענייה. ואם במשך ארבע שנים דמותו של דונלד טראמפ הוגחכה בעולם הסאטירה, הרי שבסדרה הזאת, שעולה היום בכאן־11, הדמות של מותק מרדכי מ"האח השורד הבא", היא דווקא היציבה בתוך עולם הכאוס שהיא נכנסת אליו. זאת שרואה בצלילות את מה שכולם מנסים לעמעם, והאדם הסביר בתוך הקרקס הפוליטי.

 

 

 

ההתקדמות הפוליטית של מותק מרדכי (גילי איצקוביץ’), בת ה־24, לכנסת, הופכת אותה לאישה השישית בסיעה (קומדיה, אמרנו), שבראשה עומד אגוז בזלת (קובי מימון) שר הכלכלה והרפורמות (כי שר התשתיות הלאומיות, האנרגיה והמים, היה תפוס). כך תוכל גם להילחם בבנקים על כל העמלות המטופשות שלהם, כפי שניסתה לעשות מתוך בית "האח השורד", וגם להציג משכורת קבועה ויפה שתעזור לה בטיפול בחובות. בסיעה של בזלת נמצאות חנה חנין חנן, “אם יחידנית גאה”, שהיא לא להט”בית אלא סתם גאה בעצמה, כי על משבצת הלהט”בית יושבת עפרי בן לול, המציגה כרטיס ביקור משולש, של “טבעונות, סרטן ואהבת נשים”. עוד בסיעה נמצאות “צרויה המכונה צרודה”, וגם גרושתו של אגוז, מילי. את אגוז מלווה תמיד מי שמכונה “הריקנית”, לפחות על ידי מילי, והיא העוזרת הנאמנה, התומכת, הנמצאת לצידו כאילו היתה מחוברת אליו, בסגנון גארי של סלינה ב”ויפ”. את האירועים מסקר כתב גלצ וונאבי שמגיע למשכן, ושמו חלמון שאשא, והוא הכלי הדרמטי שדרכו נעשית כל האקספוזיצה.

 

איצקוביץ' כמותק מרדכי בסדרה. יציבה בתוך הכאוס איצקוביץ' כמותק מרדכי בסדרה. יציבה בתוך הכאוס צילום: מיכה לובטון

 

"מותק" אולי מושפעת מ"ויפ", הסדרה הסאטירית המבריקה והמגלגלת על עולם הפוליטיקה האמריקאית, וגם מחנוך לוין, לפחות בכל הקשור לשמות של הדמויות, וגם כמובן מהמציאות והיצירה של הספרי עצמו, ובראשה "פולישוק". היא מאוד תיאטרלית, וכמו במקרה של סדרת הטלוויזיה הפוליטית הקומית הקודמת שלו, צריך לעבור את שלבי האקספוזיציה הארוכים והמעט מגושמים, המכירים לצופים את הרשימה הארוכה של הדמויות, באופן קצת סכמטי, כדי להתחיל ליהנות, וכדי שהחיוך ייהפך לצחוק. בנוסף לצוות הפוליטיקאיות שנמצא סביב בזלת, לסדרה השאפתנית יש צוות שחקנים עצום הכולל את ענת וקסמן, ליטל שוורץ, אבי קושניר, צחי הלוי, יגאל עדיקא, נעמי לבוב, דנה דבורין, דני שטג, רות אסרסאי, משה אשכנזי, יניב ביטון ובאמת שעוד רבים. כל אחד מהם מקבל במה ומנצל אותה היטב.

 

הספרי מחזיר אותנו כעת לעולם שבו השם "חלמון שאשא" הוא פחות משונה מהעובדה שראש ממשלת ישראל מקטין חברת כנסת בזה שהוא לועג לשמה "פקה פקה שאשא שאשא"; ושבג"ץ דוחה שידור שלו בתוכנית סאטירה מחשש לתעמולה - כלומר בתקופה שבה עומדים כאן לפני בחירות רביעיות, ושהכל נדמה כתיאטרון אבסורד במקרה הטוב וטרגדיה בהתהוות במקרה המציאותי יותר.

x