$
המלצות לסופ"ש

אנרגיה חלופית: המלצות לשעות של פנאי

מפגש אמן עם עברי לידר שיתקיים באמצעות פלטפורמת Screenz Live, פרויקט משותף לסטודנטים שנה ג' במחלקת עיצוב אופנה של שנקר והמותג קייט־פרייד, הסרט “נפילת אימפריית הכסף" ומתכון קישוא בלאדי בגריל של השף הלל תווקולי ומשחק ההרכבה לילדים "The Offbits"

כתבי כלכליסט 07:3422.10.20

עיצוב

לצנוח למען מטרה חברתית

 

 צילום: עמית סליקטר

 

פרויקט מעניין משותף לסטודנטים שנה ג' במחלקת עיצוב אופנה של שנקר והמותג קייט־פרייד, המייצר תיקים ממצנחים ומפרשים ימיים ממוחזרים. המותג פועל במתפרה קטנה בדרום תל אביב שמספקת פרנסה ושיקום לנשים וגברים היוצאים ממעגל הסחר בבני אדם והזנות. מאחורי העסק החברתי הזה עומדים מטיאס וטביאה אופליגר, זוג שוויצרים, גולשים מקצוענים שהתאהבו בארץ והחליטו להקים פה מיזם חברתי. השניים עושים שימוש במצנחים משומשים של קייטסרפינג ויאכטות כחומר גלם לייצור תיקים אופנתיים, ושיתוף הפעולה עם שנקר הניב לצד תיקים גם פריטי לבוש במהדורה מוגבלת במראה אורבני ייחודי.

kitepride.com/pages/shenkar-preorder

עילית מינמר

 

ילדים

להרכיב משימה בחלל

 

 צילום: יוסי אלטרמן

 

 

מה מצב הלגו אצלכם בבית? נמאס כבר? אז עם כל הכבוד ללגו (ויש כבוד, כמובן), כדאי לדעת שיש עוד משחקי הרכבה שיכולים לפתח את הדמיון ואת החשיבה היצירתית של הילדים. אחד מהם הוא "The Offbits", סדרה של ערכות להרכבה עצמית של דמויות, רובוטים, כלי תחבורה, חיות וכלי תעופה העשויים מחלקים מעוצבים שמקורם בארגז הכלים הביתי לצד מחברים מקוריים ומעוצבים. בימים אלה משיקה הסדרה ערכה חדשה שנקראת "Space Mission" שכוללת מעל ל־150 רכיבים צבעוניים וגם רקע צילומי הפותח אפשרויות חדשות למשחק. בסופו של התהליך, אפשר להירשם לאתר ייעודי ולשתף את היצירות הפרטיות שלכם. 499-39 שקל, באתר theoffbits.co.il ובחנויות.

רעות ברנע

 

מוזיקה

לצ'וטט עם עברי לידר

 

 

עברי לידר עברי לידר צילום: רונן אקרמן

 

בתקופה שבה ההיצע התרבותי דל ודיגיטלי, כל יוזמה חדשה יכולה לשמח את מי שמתגעגע למפגש חי עם האמנים והמוזיקה. אז הערב יש לכם הזדמנות להיות חלק פעיל ממפגש אמן עם עברי לידר שיתקיים באמצעות פלטפורמת Screenz Live המאפשרת שידור למספר צופים בלתי מוגבל וצ’טים קבוצתיים ופרטיים. לידר מבטיח לספר על אחורי הקלעים ולנגן שירים שבדרך כלל לא נכנסים להופעות כמו “הזמן עכשיו", “פלרמו" ו"אסתר אוכלת פחמימה", והוא גם יענה לשאלות מהקהל. “בתקופה האחרונה אנחנו האמנים מתנסים בחוויות תוכן חדשות ומרתקות שנובעות מהריחוק מהקהל שלנו, ממציאים פורמטים ומנסים להמשיך ולהיות בקשר איתו. המפגש ישלב שיחות עם הקהל בבית והופעה. בניגוד להופעות הרגילות שלי אנגן חומרים שכבר זמן רב לא ניגנתי, שיהיו רלבנטיים להתפתחות השיחה, לבקשות מהבית וכמובן לתוכן שייווצר בערב הזה", אומר לידר. (21:30, Eventer, ש65 שקל).

מאיה נחום שחל

 

קולנוע

לצפות בסאטירה חברתית מתוחכמת

 

 צילום: outnow.ch

 

“נפילת אימפריית הכסף", אחד הסרטים האינטליגנטיים והשנונים של השנה החולפת, מגיע השבוע לערוצי הסרטים. זהו סרטו האחרון של הבמאי הקנדי־קוובקי המבריק דני ארקן בן ה־79, שסרטיו הקודמים, “שיחות מלוכלכות", “ישו ממונטריאול", ו”שיחות נפש", היו להיטים בארץ. על “שיחות נפש" הוא זכה באוסקר הזר. “נפילת אימפריית הכסף" עוסק בדוקטור לפילוסופיה שחי חיי תסכול כי הוא רואה סביבו שרק הטיפשים מצליחים, ולו כאינטלקטואל אין סיכוי להתעשר, אז הוא עובד כשליח בחברת שינוע. כששני שקים מלאי כסף נופלים למרגלותיו, כשהוא עד לשוד שהשתבש בין שתי כנופיות פשע, הוא לוקח את הכסף לעצמו ומנסה ללמוד איך מלבינים כספים. השוטרים והגנגסטרים רודפים אחרי הכסף והגיבור שלנו מגלה שאולי הוא לא חכם כמו שהוא חשב, אבל שהמצב הקיומי הוא כזה שאי־שיוויון כלכלי בנוי לתוך השיטה, שדופקת את כולם מהמעמד שלו — אנשים פשוטים, שוטרים וגם פושעים. זה לא אחד מסרטיו הגדולים של ארקן, אבל הוא מותחן פשע שהוא גם סאטירה חברתית מתוחכמת.

יאיר רוה

 

מתכון

קישוא בלאדי בגריל

השף הלל תווקולי, "אנימאר"

 

 

 צילום: רונן אליהו

 

מצרכים:

3 יח' קישוא בלאדי קטן

 

לסלסה:

  • 2 עגבניות מגי
  • שן שום
  • כף שמן זית
  • כפית מלח שטוחה

 

לצזיקי:

  • 100 גר' (חצי גביע) יוגורט
  • כפית פלפל שאטה
  • כפית זעתר עלים
  • חופן ריגלה קצוצה
  • כפית מלח שטוחה
  • כפית נענע יבשה
  • מלפפון אחד מגורד וסחוט
  • כף שמן זית
  • לדואה (תערובת תבלינים מצרית):
  • 100 גר' (כ־3/4 כוס) בוטנים
  • 100 גר' (כ־3/4 כוס) שומשום
  • כפית כמון או זרעי כמון
  • כפית זרעי שומר
  • כפית מלח

 

אופן ההכנה

 

  • מניחים את הקישואים על גריל מתובלים במלח ופלפל וצולים במשך 5 דקות עד שהם מתרככים אבל לא לגמרי (אל־דנטה).
  • מכינים את הסלסה: מגוררים את השום והעגבניות בפומפייה, מתבלים בשמן הזית והמלח ומערבבים.
  • מכינים את הציזיקי: מקפיצים קלות את הריגלה במחבת עם שמן זית ופלפל שאטה. בינתיים מערבבים את שאר מרכיבי הציזיקי, וכשהריגלה מתקררת לטמפרטורת החדר, מוסיפים אותה לתערובת ומערבבים. מכינים את הדואה: מקפיצים קלות את כל המרכיבים יחד במחבת, מקררים וטוחנים לאבקה (במטחנה או ידנית במכתש ועלי).
  • מרכיבים את המנה: מניחים בצלחת את הסלסה, מעליה את הציזיקי, שעליו מניחים את הקישוא מהגריל. מפזרים מעט דואה מלמעלה ומקשטים בעלי ריגלה טריים.

רעות ברנע

x