$
המלצות לסופ"ש

אנרגיה חלופית: המלצות לשעות של פנאי

לגלות את יופיו של המדבר בחשיכה, מתכון לסלט זוקיני של גל ממליה, סדרת הדוקו המרתקת בנטפליקס “לוזרים", תערוכה: איך מעצבים חרדה וריחוק חברתי ועוד

כתבי כלכליסט 08:2609.07.20
תערוכה

איך מעצבים חרדה וריחוק חברתי

 

 

 עבודה של נחושתאי עבודה של נחושתאי צילום: נעמה נחושתאי

 

המעצבת הגרפית נעמה נחושתאי, בוגרת תואר שני בתקשורת חזותית בצלאל, עסקה בפרויקט הגמר שלה ("העתיד בטוח", שמו) בספטמבר אשתקד בשאלות חזותיות על המרחבים המוגנים בישראל. כמה חודשים אחר כך נעצר העולם ונכנס כולו למרחב מוגן, ונחושתאי, שישבה בבית, המשיכה להתעסק בנושא. אם קודם עסקה בחוויה שיש לה התחלה וסוף – אזעקה, ממ"ד, קול נפץ - הרי עכשיו האויב הוא בלתי נראה ולא עוזב לרגע. "מעולם לא חוויתי מגפה", היא אומרת, "מקלטים ואזעקות אני מכירה טוב". איך מעצבים חרדה? העבודות שלה משלבות חפצים יומיומיים וטקסט שמייצר סוג של אירוניה, והן מעוררות מחשבה והזדהות, הומור, רלוונטיות יותר מתמיד. בשגרת החיים שהיא מתארת, ניר טואלט הוא מוצר יוקרה, מסכות ועליהן הכיתוב נורמלי או פאניקה או הספרה 2 (סבב שני) הן שגרה, ואהבה היא ריחוק. בתערוכה שתיפתח הערב יוצג יומן ויזואלי של נחושתאי לקורות אותה, ובעצם את כולנו, בחודשים האחרונים.

 

גלריה זהזהזה, האנגר 21, נמל תל אביב

עילית מינמר

 

פודקאסט

להאזין לשיחת סטנדאפיסטים מרתקת

 

 

מייק בירביגליה מייק בירביגליה צילום: נטפליקס

 

הקומיקאי החביב עלינו כרגע, מייק בירביגליה, עדיין מצוי תחת סגר כמו כל הניו יורקרים, ולא יכול לחזור להופעות חיות מול קהל. עכשיו הוא משיק פודקאסט חדש בשם "Working It Out" (חפשו בספוטיפיי או באפליקציית הפודקאסטים הזמינה לכם). הרעיון הוא לארח קומיקאים עמיתים שגם הם תקועים בבית בלי קהל, ולעבוד איתם ביחד על חומרים חדשים למופע הבא. לשמוע מתי הבדיחות מצחיקות ומה אפשר לשפר. בפרק הראשון הוא מארח את חברו, איירה גלאס, איש "This American Life", וזוכה הפוליצר הראשון על פודקאסט. ג'ון מולייני, כוכב הסטנד-אפ הכי גדול כרגע, מתארח בתוכנית השנייה. השיחה עם הקומיקאי השחור ג'ון לאסטר, בפרק השלישי, מעניקה נקודת מבט מצמררת לחוויית השחורים באמריקה, וקונטקסט חשוב למחאת Black Lives Matter. עד כה, כל תוכנית — שנעה מרגעים רציניים לרגעי שטות — היתה מצוינת.

יאיר רוה

 

טלוויזיה

להתרגש מסיפורים אישיים של לוזרים

 

 

 צילום: נטפליקס

 

נקודת המוצא של “לוזרים" סדרת הדוקו המרתקת בנטפליקס היא שבחברה שכל כך מרוכזת בניצחון, אנחנו מתעלמים מהחשיבות והאפשרויות שיש בהפסד. הסדרה של הבמאי מיקי דוז'י רלוונטית במיוחד החודש, כאשר האולימפיאדה היתה אמורה להיפתח בטוקיו, ובגלל הקורונה נדחתה בשנה. "לוזרים" סוחפת גם את מי ששידורי ספורט בטלוויזיה לא בהכרח מעניינים אותם. הדגש בה הוא על הסיפורים האישיים, ואלה מרגשים עד מאוד. מכל פרק לומדים גם על החברה שמקדשת את הספורט המסוים, והמשפחה שדוחפת את הספורטאי אליו, והאדם שיודע מגיל צעיר שהוא טוב בו. המשותף לכולם, בין שהחליקו על קרח או היכו אדם עד שאיבד את ההכרה, הוא הצמיחה וההתגברות על המשבר שחוו.

רותה קופפר

 

טיול

לגלות את יופיו של המדבר בחשיכה

 

 

 צילום: דוד רובינגר

 

היתרון הגדול של המדבר הוא שאחרי שהשמש שוקעת ויורד הערב, מתחלף הנוף המדברי בחושך מוחלט והכוכבים נדלקים בשמים. אלה השעות הכיפיות ביותר כשאת החום הגדול מחליפה הצינה הלילית. ארגון השומר בשיתוף קרן מיראז’ מציע בימי חמישי של יולי ואוגוסט, סיורי לילה קרירים עם עטלפים, עקרבים וירקות. אם אתם אמיצים מספיק כדי לפגוש בלילה את חיות המדבר, ולשמוע על הדרך גם על הירקות שבחממות, המרכז לחקלאות מדברית ברמת הנגב מזמין אתכם לסיורים בהתאם לתו הסגול (עד 20 משתתפים), עם אור אולטרה סגול בו יזהרו העקרבים, ומיכשור מיוחד באמצעותו תעקבו אחרי פעילות העטלפים. הסיור מתאים לכל בני המשפחה, וכולל טעימת ירקות והכנת תה מצמחיה מקומית. (20-40 שקל). ניתן להזמין מראש קדירה צמחונית חמה שתחכה לכם בתום הסיור. יש להזמין מקומות מראש. משך הסיור שעה וחצי (20-40 שקל). www.hashomer.org.il/agritourism

מאיה נחום שחל

 

מתכון

סלט זוקיני

גל ממליה (www.ptitim.com)

 

 

 צילום: גל ממליה

 

מצרכים:

  • 3 זוקיני בינוניים
  • נתח פרמזן קטן (כ־50 ג')
  • חצי כוס שקדים פרוסים
  • מיץ מחצי לימון
  • 2 כפות שמן זית
  • חצי כוס עלי בזיליקום

 

אופן ההכנה:

  • קולים את השקדים על מחברת באש בינונית עד להשחמה קלה תוך כדי נענוע תדיר (בזהירות לא לשרוף).
  • מגלפים את הזוקיני בקולפן על קליפתם, כך שיהיו בצורה של ערימת סרטים. מגלפים גם את הפרמזן.
  • מעבירים לקערה, מוסיפים שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל.
  • מערבבים, טועמים ומתקנים. מוסיפים את עלי הבזיליקום ומערבבים שוב, מגישים מיד.

רעות ברנע

 

 

x