$
פנאי

מטה המאבק של תעשיית התרבות והאירועים הלא מתוקצבים: "נגמר לנו החמצן"

נציגים של התעשייה המונה כ-200 אלף עובדים הקימו מאהל מחאה בכיכר הכנסת ודורשים מהממשלה פיצוי הולם לאחר שלא ניתן להן מענה במתווה שפרסמו משרדי האוצר והתרבות בשבוע שעבר. יוני פיינגולד, יו"ר איגוד האמרגנים והמפיקים, זעק: "התעשייה שלנו בקריסה"

מאיה נחום שחל 18:3707.06.20
הבוקר (א׳) נפתח בכיכר הכנסת בירושלים "שבוע הזעם" של מטה המאבק של תעשיית התרבות והאירועים הלא מתוקצבים, במסגרתו הוקם מאהל מחאה ועליו שלט "הנשמה או מלחמה". המטה דורש מהממשלה פיצוי הולם לתעשייה לאחר שלא ניתן להם מענה במתווה שפרסמו משרדי האוצר והתרבות בשבוע שעבר, מתווה שהתייחס רק למוסדות התרבות המתוקצבים על ידי המדינה.

 

נציגים של התעשייה, המונה כ-200 אלף עובדים, הצהירו כי הם מתכננים להמשיך במחאה החריפה בשטח עד שהממשלה תציע פתרון הולם למשבר אליו נקלעה התעשייה בעקבות מגפת הקורונה. "אנחנו דורשים מהממשלה הנשמה מיידית שתציל 200 אלף איש".

 

 

 

"התעשייה שלנו בקריסה", זעק יוני פיינגולד, יו״ר איגוד האמרגנים ומפיקים, יו״ר משותף של וועד הפעולה של תעשיית התרבות והאירועים. "אנו זועקים במשך 3 חודשים ולמרות שדיברו ואף הכריזו על התעשייה שלנו כתעשייה בסיכון אין מענק או עזרה לעשרות חברות ופרילנסרים שמוצאים עצמם ללא עבודה. אנו מכריזים היום שנגמר לנו החמצן והאוויר ואנחנו דורשים שיתחילו להתייחס לסקטור שלנו בכבוד הראוי".

 

אוהל המחאה בכיכר הכנסת אוהל המחאה בכיכר הכנסת

 

"חברות ועצמאים לא מקבלים מענקים או סיוע, והצעירים בחל"ת חיים ללא משכורת. הרבה חברות פושטות את הרגל או מוצאות עצמן במצוקה קשה. אנו דורשים לקבל פיתרון כלכלי משמעותי עכשיו", הוסיף עופר שטרית, בעלים של חברת כפיים ויו״ר ועד הפעולה של תעשיית התרבות והאירועים.

 

רמי בז׳ה, מפיק וממובילי המאבק של אירועי התרבות של המפיקים הפרטיים אמר כי ״מתווה התרבות לא מתייחס אלינו. אנו הסקטור הפרטי ומנוע הצמיחה הכלכלית של ענף התרבות. אנו מעסיקים את נותני השירות באירועים, מופעים ופסטיבלים הגדולים ומובילים. מממנו את הממשלה עם המיסים שאנחנו משלמים ומסיבה זו מצפים ודורשים שהממשלה תחזיר לנו את הכספים שמגיעים לנו על מנת שנציל את הענף שלנו שדואג לייצר תרבות בישראל ונמצא בקריסה״.

 

גם מפיקים מעולם האירועים הבינלאומי נכחו במקום, אחד מהם דוד דזיאן. "התכנסנו כאן הבוקר כדי להעלות לסדר היום גם את מצוקתם של המפיקים הבינלאומיים. אנו לא נחזור לעבוד, לא ב-14 ביוני וגם לא עד סוף 2020. השמיים סגורים, הלקוחות חוששים ומסיבה זו מעדיפים לא להגיע לארץ ומקיימים אירועים מקומיים בזמן שאנו יושבים בבית ללא עבודה ומחכים".

 

מירית צ׳רנילוב, בעלת חברה להפקת אירועים למגזר העסקי אמרה "ממשלת ישראל נטשתם את העצמאים והשארתם אותנו בבית. אנו דורשים מממשלת ישראל להעניק לנו מענקי סיוע וקיום כדי שנוכל להתקיים ולעזור לצעירים שהוצאו לחל״ת מאחר והם חזרו ב31 במאי מחל״ת ומצאו עצמם ללא עבודה".

 

המאהל ואנשיו ישארו במקום עד אשר ימצא פתרון שיאפשר את הצלת התעשייה כולה.

 

x