$
פנאי

למען הסדר הטוב: גם ליל סדר במתכונת מצומצמת צריך לחגוג כראוי

החדשות הטובות הן שאין פקקים, אין 30 אורחים עצבניים סביב השולחן שממתינים ל"שולחן עורך", ואפילו לא צריך להגזים עם הסטילטו (בזום רואים רק פלג גוף עליון). אבל עדיין, גם השנה צריך לחגוג כראוי, עם שולחן חג מושקע. להלן טיפים ממביני עניין שיעזרו לשדרג את הסדר עם מה שכבר יש בבית

עילית מינמר 08:3407.04.20

שידרוג האירוע: שיעור במיחזור

 

כך משדרגים את השולחן, על פי דרור גולן, מפיק ומעצב של אירועים ותערוכות: "חייבים לעצב שולחן השנה, יותר מכל. אפשר לבחור בדברים שיש בבית לקישוט, למשל, קופסאות שימורים ריקות, ניירות מדפסת איי 4, נרות שבת, בקבוקי בירה ויין ריקים: עטפו קופסאות שימורים בנייר לבן והן יהפכו לכלי לבן למרכז השולחן. קטפו עלים ירוקים מהגינה, מהמרפסת, מהרחוב ליד הבית, והכינו זר עלים ירוקים לשים בתוכו. טפטפו על בקבוקי בירה ויין ריקים הרבה חֵלֶב נרות ושימו בכל אחד נר שממשיך לטפטף. כדי שלא יטפטף על השולחן קחו דפי עיתון או מגזין ובמקום מפה כסו בהם את השולחן, וצרו מפה עבודת יד, שהנרות יכולים לטפטף עליה".

 צילום: דרור גולן

 

עריכת שולחן: זה לבן על לבן

 

כך עורכים שולחן על פי נורית קריב, מנהלת אמנותית בתחום הלייף סטייל: "מפה לבנה היא תמיד רקע חגיגי לשולחן. ביחרו בפשתן (מתוחכם), כותנה, או כל מפה בהירה שיש בארון (עדיף לא מחומר סינתטי). מפה לבנה תתאים לצלחות לבנות או אפרפרות, ומפה בצבע שמנת כדאי לשלב עם צלחות בגוון שמנת. הפשתן יתאים לכלי קרמיקה, בעוד שמפת תחרה לבנה או רקומה תתאים יותר לפורצלן, לכלים מבית סבתא. אם המפה היא בגוון פסטלי הקפידו לשמור על סקלת גוונים פסטלית בשולחן, ואם היא צבעונית ממש, נסו לשמור על סקלה מונוכרומטית". בצילום מפת פישתן של המעצבת מאירה סיטון.

 צילום: יהב טרודלר

 

הגדה: מרור, חרוסת, קומיקס

 

כך נהנים מקריאת ההגדה: בוחרים בהגדת פסח של חנות העיצוב הישראלי "אסופה" בעיצובם של 45 מאיירים ומעצבים גרפיים צעירים וותיקים. המהדורה השביעית בסדרה, על כל סגנונותיה — קומיקס, ילדים, אקספרסיוניזם, איורי מחשב או ידניים — תשדרג את השולחן ותהפוך את הקריאה בה למהנה, גם ויזואלית.

 צילום: דוריאן קרידו

 

מתנות: סיפור חוזר

 

איך מביאים מתנות, על פי איילת יונטף, מרצה בשנקר במחלקה לעיצוב אופנה ומעצבת טקסטיל: "לכל אחד יש בבית ספרים שהוא קרא ושאר בני הבית לא קראו. אפשר לעטוף אותם בעמוד ממגזין ישן כמתנה. לי, למשל, היה מגזין צרפתי משנות ה־60 עם תמונות של פרסומות ללגו, למצלמות, למסטיק הוליווד, אבל גם במגזינים חדשים אפשר למצוא תמונות יפות ואפילו בעיתונים יומיים, המדור הספרותי, למשל. אפשר גם להדפיס תמונות מגוגל על נייר לבן ולעטוף בו, ולהכין סימנייה מדף יפה, או מקרטון ולכתוב עליה ציטוט או הקדשה. רעיון נוסף לעטיפה: יוצאים למרחב ה־100 מטר, קוטפים כמה עלים יפים או פרחים (המימוזה עכשיו פורחת בכל מקום, יש גם חרציות או אפילו עלים יבשים) לוקחים נייר חום או נייר לבן מהמדפסת, עוטפים את הספר וקושרים עם חוט שפגט, או סריגה או שרוך יפה — מה שיש בבית. ועל הנייר מדביקים את הפרחים או העלים (אחד מהשניים שיהיה אחיד) וכותבים ברכה". 

 צילום: איילת יונטף

 

יין: קפיצה לבוטיק

 

כך בוחרים את היין , על פי מור ברנשטיין, סומלייה ויועצת יין: "אני משתדלת לתמוך ביקבי בוטיק ישראליים. למשל ריזלינג ‘ספרה 2019’. היקב מייצר מספר מצומצם של יינות בעלי אופי מדויק ואלגנטי. הריזלינג ארומטי בצורה משכרת, אבל יבש בחיך עם מינרליות ופריכות רעננה. מושלם לפתיחים ומנות ראשונות. סוביניון בלאן ‘אורטל 2018’ הוא מיקב קטן בצפון רמת הגולן שמנהלת הייננית נעמה סורקין. היין שתסס בחביות עץ ישנות, יבש מאוד אך עם חיך מלא טעם פרי הדרי רענן. מתאים למנות עוף קלות ודגים. אדום, ‘שבו 2017’ של היינן גבי סדן שמייצר זה עשור יינות רכים, שווים לכל כיס מחקלאות בת קיימא והתוצאה היא יין רך, עשיר ומלא טעם עם תיבול ים תיכוני עוקצני. מתאים למנות של בשר טלה וצלי בקר". 

 

x