$
פנאי

סחלב להמונים: הדברים שהכי כדאי לעשות השבוע בתפוצות

הגנים הבוטנים בניו יורק פורחים, מחזה איכותי של בקט בלונדון, פטיסרי חדש בפריז ותערוכת בארוק באמסטרדם. לידיעת המטיילים

מאיה נחום שחל 09:0426.02.20

ניו יורק: בוטניקה

 

קליידוסקופ צומח

 

הגנים הבוטניים בניו יורק מארחים אלפי סחלבים מרהיבים במיצב מרשים שעליו אחראי ג’ף לית’האם, מעצב הבית של מלון ארבע העונות בפריז וגם של אופרה וינפרי והקרדשיאנס. הוא שילב בתצוגה אינספור מראות שיצרו קליידוסקופ צבעוני ועמוס. בערב הגן משנה פניו עם מפגן תאורה מיוחד, משקאות, נשנושים וגם הופעות חיות.

 

  

סחלבים בגן הבוטני בניו יורק. מפגן מרשים סחלבים בגן הבוטני בניו יורק. מפגן מרשים צילום: courtesy New York Botanical Garden

 

לונדון: תיאטרון

 

מחכים לרדקליף

 

דניאל רדקליף שכבר עבר דרך משמעותית מאז גילם את הארי פוטר, מככב עכשיו במחזה של בקט “סוף משחק” לצדו של אלן קאמינג (“האשה הטובה”). המחזה מתרחש במה שנדמה כסוף העולם, חדר חשוך וריק עם שני חלונות קטנים שבו נמצאות הדמויות – עיוור בכיסא גלגלים, ומשרתו הצעיר. רדקליף זכה לביקורות מצוינות שאף קבעו כי זהו תפקידו הטוב ביותר עד כה.

  

רדקליף (מימין) וקאמינג ב"סוף משחק". הביקורות משבחות רדקליף (מימין) וקאמינג ב"סוף משחק". הביקורות משבחות צילום: Manuel Harlan

 

ברצלונה: מסעדה

 

ג'ין ומי ורדים

 

מסעדת "The Alchemix" בברצלונה משלבת בר קוקטיילים עם מטבח מופלא, והשף הצעיר שלה סרגיי פלסין סומן כבר בגיל 28 כאחד השפים המבטיחים בספרד. התפריט משלב מטבח אסייתי וקטלאני וזוכה לביקורות מעולות. בין המנות סביצ’ה של אויסטר בחלב קוקוס פיליפיני, וקוקטייל ג’ין מהול בתה מאיספהן, סירופ ורדים, מיץ ליצ’י והיביסקוס.

  

מנה של קלמרי במסעדת "The Alchemix". ספרדי ואסייתי מנה של קלמרי במסעדת "The Alchemix". ספרדי ואסייתי צילום: Sergi Palacin

 

אמסטרדם: תערוכה

 

בארוק בהיר

 

שני ענקי בארוק איטלקים - הצייר קרוואג’יו והפסל ברניני - עומדים במרכזה של תערוכה חדשה במוזיאון הרייקס באמסטרדם. ייחודה של התערוכה הוא בחדשנות של התצוגה שלה שיצר משרד עיצוב איטלקי בשם “פורמה פנטזמה”. הם שברו את המסורת של הצגת יצירות בארוק בחדרים חשוכים, והן מוצגות בחללים בהירים ובתוך מסגרות בד בגוונים רכים וורודים. בנוסף, רוב חומרי התצוגה ניתנים למיחזור, ובתום התערוכה הם יועברו לשימוש חוזר במוזיאון ובבתי ספר.

  

הפסל "מדוזה" של ברניני. תצוגה מתכלה הפסל "מדוזה" של ברניני. תצוגה מתכלה צילום: אי פי איי

 

פריז: מתוקים

 

שלמות בצלחת

 

סדריק גרולה, שזכה בתואר השף פטיסייר הטוב בעולם, מוכר בזכות רעיונותיו היצירתיים, כמו מאפה בצורת קובייה הונגרית וסדרת קינוחי פירות מרהיבה, שיצר עבור מלון "לה מוריס" שם הוא מכהן כשף פטיסייר הראשי. לפני שנה פתח בוטיק ראשון מול האופרה גרנייה שזוכה להצלחה מסחררת. לאחרונה הצטרפה אליה חנות גדולה יותר (6 de Castiglione), שבה תוכלו לרכוש לצד המתוקים המעוצבים בקפידה, גם לחמים, כריכים וכלי בית.

 

פטיפורים של גרולה. חנות חדשה פטיפורים של גרולה. חנות חדשה צילום: @cedricgrolet

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x