$
מוזיקה

שאמאנים של סאונד: "המטרה היא שבאמצעות המוזיקה הקהל יעבור למצב תודעתי אחר"

המופע "מדיטציות לפסנתר" שיתקיים במוזיאון ת”א ב-11 לינואר יפגיש את שלומי שבן עם תרגולי מדיטציה בהנחיית רננה רז

מאיה נחום שחל 09:3005.01.20

"הקשר בין פסנתר ומדיטציה מלא פוטנציאל לפיתוח והעמקה ואני מקווה שהערב יאיר על זה זרקור ויהיה נקודת התחלה להמשיך לחקור", אומר המפיק גיל קרניאל על המופע "מדיטציות לפסנתר" שיעלה ב־11 בינואר במוזיאון תל אביב.

 

 

המופע הוא חלק מסדרת "Shamans of sound" המארחת מאסטרים מוזיקליים מז'אנרים שונים ומספקת חוויית צפייה והאזנה אחרת.

 

 

מימין: הכוריאוגרפית רננה רז המוזיקאי שלומי שבן ומפיק “מדיטציות לפסנתר” גיל קרניאל מימין: הכוריאוגרפית רננה רז המוזיקאי שלומי שבן ומפיק “מדיטציות לפסנתר” גיל קרניאל צילומים: עמית שעל, טל שחר

 

קרניאל, ממייסדי ומנהלי פסטיבל מקודשת בירושלים ופסטיבל סאנביט, חוקר ומגלה כבר שנים מוזיקה חדשה מרחבי העולם ומביא אותה לארץ. "התשוקה היא להביא דברים שעדיין לא מוכרים ולעורר עניין סביבם. זה מתחבר לאירוע במוזיאון שנולד בהשראת הפסנתרן הוירטואוז לובומיר מלניק שהבאתי לפני כמה חודשים. מה שהוא עושה עם הפסנתר זה בגדר לא ייאמן ומי שראה אותו חווה הרבה מעבר לקונצרט".

 

המופע יתקיים במספר חללים במוזיאון במקביל לתערוכה "יש עידן חדש: על הרוחני באמנות" שאצרה רותי דירקטור. בגלריית התערוכה ייערכו מופעים ב־360 מעלות ויופיעו פסנתרנים ואמנים בהם שלומי שבן שינגן יצירה שלו בבכורה, הפסנתרנית היינה ראני מפולין הנחשבת לאחת הפסנתרניות הניאו קלאסיות המובילות של הדור החדש, אמן הסאונד יחזקאל רז, ושיר סופר המנגן על כלים מדיטטביים כמו קערות טיבטיות וגונגים.

 

בין המופעים ייערכו הנחיות של מדיטציה מזוויות שונות שיעבירו הכוראוגרפית רננה רז, רפיק ידידיה (תמיר קמחי) ואיתי מאוטנר. "המטרה היא שמעבר לחוויה מוזיקלית עמוקה יעבור הקהל באמצעות המוזיקה למצב תודעתי אחר", אומר קרניאל. "הפסנתר מתאים לממד הרוחני כי יש בו קשת של רגשות ותחושות כמעט אינסופיות".

 

איך אמנים כמו שלומי שבן מתחברים לצד הרוחני של המופע?

"שלומי לא יבצע באירוע את המוזיקה שלו ואת השירים שהוא רגיל להופיע איתם, אלא יכין משהו מיוחד שיש לו תדר מדיטטיבי עמוק וחווייתי. הרבה מהמוזיקה שינגן היא אילתור ולא תהיה שירה. מעניין אותי לתת את המקום למוזיקאים שבתפיסה שלנו מחוברים לז'אנר מסוים ולפגוש אותם אחרת".

 

"אני מאוד מתרגש להשתתף בפרויקט המדיטציות לפסנתר", אומר שלומי שבן. "הרבה פעמים כשאני מתאמן לבד בבית, זה בדיוק מה שאני מנסה לעשות. לבחור מנטרה מוזיקלית פשוטה ולא לתת לשום פיתוי, יפה ככל שיראה לי באותו הרגע, לגנוב אותי לכיוונו. זה תרגיל באיפוק, בהשהיה ובעיקר בהקשבה".

 

גם רננה רז מתחברת מאוד לרעיון של קרניאל. כחלק מהתוכנית לפני כל סשן של אמן תהיה הכנה של הקהל שתעזור לו לצלול פנימה.

 

"אני אעשה הנחיות קצרות של 10-7 דקות דרך תנועות ממש קטנות”, אומרת רז, “זאת כדי לכוון את הקשב לאן המוזיקה הזו יכולה לקחת אותנו. מוזיקה היא הדבר הכי נשגב שהאדם ברא והיא הוכחה לכך שיש חלק אלוהי באדם".

x