$
אוכל

בקרוב בפאבים: בירת קנאביס ישראלית ראשונה

הבירה הייחודית נוצרת בימים אלו במבשלת בירבזאר שחברה לסטארט־אפ b־Kanneh. בקרוב תוכלו לשתות אותה בפאב הסמוך למקום מגוריכם, וזה אפילו חוקי

רעות ברנע 08:4610.12.19

בקרוב תוכלו לשתות בירה שתשרה עליכם אפקט מרגיע, או לחלופין מעורר. זה יקרה הודות לבירת הקנאביס הראשונה בישראל, שעליה עובדת בימים אלה חברת בירבזאר שמתמחה בבירות קראפט.

 

 

הם עושים זאת בשיתוף פעולה עם b־Kaneh, חברת סטארט־אפ שפיתחה יכולת להמיס את תמציות הקנאביס במים, כך שיוכלו להתערבב במוצרי מזון ומשקאות. אה, וזה הכל חוקי לגמרי, שכן הבירה מכילה רק את מרכיבי הצמח הקרויים טרפינים - חומרי הארומה - המותרים לשימוש על פי החוק בישראל ולא את מרכיב הקנאבינואידים שבו אוסר החוק להשתמש. התהליך קורה במבשלה בקריית גת, שבה מבשלים גם בירות של מותגים ישראלים אחרים, חמישה עובדים שאחראים על 1,100 חביות ו־15 מכלי תסיסה. בינואר תושק שם הבירה "CannaBrew".

 

מתקינים חביות של בירה קנאביס במבשלת בירבאזר. “לספק לצרכן אפקט נוסף מעבר להנאה שבשתייה" מתקינים חביות של בירה קנאביס במבשלת בירבאזר. “לספק לצרכן אפקט נוסף מעבר להנאה שבשתייה" צילום: גדי קבלו

 

"מאז שנכנסנו לעולם הבירה אנחנו מחפשים דברים שיש בהם חדשנות" אומר אבי מוסקוביץ', הבעלים של בירבזאר. "אנשים בארץ שמחים להכיר ולנסות דברים חדשים. יש גם תמיד חיפוש אחרי משהו פונקציונלי, שנותן משהו מעבר לטעם של המזון או המשקה. אנחנו בעולם כבר ייצרו בירת קנאביס, אנחנו הראשונים בארץ".

 

מלבד בירת קנאביס, מבשלים בבירבזאר כבר כמה שנים טובות בירות בוטיק מסוגים שונים. תחילתו של המיזם הוא בבסטה בשוק הכרמל שפתח ב־2013 ליאור וייס, בה מכר בירות שייצר בעצמו לצד בירות ישראליות נוספות. בהמשך חברו אליו גלעד היימן, איתן פאלק, מייקי בן ארי ואבי מוסקוביץ', ועם השנים נהפכה החברה למערכת שלמה שנוגעת ומתעסקת בכל שלב בתהליך ייצור הבירה - מהמחשבה והמתכון דרך הייצור בפועל, המיתוג והעיצוב ועד ההפצה. נכון לעכשיו מדובר לקבוצה חמישה סניפים: ארבעה בתל אביב ואחד בירושלים, וגם סניף נייד בשם Gypsy.

 

בקנאביס כאמור יש שתי קבוצות של חומרים “שאחראיות על האפקט הטיפולי או ההנאתי: הקנאבינואידים והטרפינים", מסביר יהב בלייכר, ממייסדי חברת b־Kaneh ודוקטורנט למדעי הצמח שמתמחה בארומות הקנאביס ואחראי על הכנת הבירה עם צוות בירבזאר. "ההתמחות שלי היא בטרפינים, חומרי הארומה, שהם בעצם תמציות שומניות. בחברת b־Kaneh אני אחראי פיתוח. הצלחנו להמיס את אותן תמציות ולהקטין את החלקיקים לגודל קטן, כך שהספיגה שלהם תהיה משופרת. ללא הטכנולוגיה, החלקיקים היו צפים במים כי הם שומניים. פיתחנו יכולת לאפשר להם להתערבב במים וכך להוסיף אותם למוצרי מזון ומשקאות שונים”.

 

בלייכר מספר כי בחודשים האחרונים הם עובדים על פרויקטים עם מספר חברות מזון ומשקאות באירופה על מוצרים שייצאו לשוק החל מהחודש הבא. בין השאר מדובר במשקאות אנרגיה, גלידות, המבורגר צמחי ואפילו תוספי תזונה לילדים.

 

תוספי תזונה לילדים עם קנאביס?

“כן. לצמח הזה יש השפעות מגוונות והשימוש בו רחב. הוא יכול לסייע בהפרעות קשב וריכוז, לשיפור המערכת החיסונית ועוד מגוון של דברים — הכל תלוי בדרך שבה מרכיבים את הפורמולה הספציפית”.

 

מה כולל שיתוף הפעולה הנוכחי עם בירבזאר?

“זה בעצם הפרויקט הראשון שלנו בישראל”, מסביר בלייכר. “השתמשנו בו באותם טרפינים, חומרים שאנחנו מכירים ויודעים שיש להם אפקט טיפולי חזק , אבל לא בקנבינואידים שבישראל אסורים לשימוש. הרעיון הוא לייצר משקאות שיתנו לצרכן איזה אפקט נוסף מעבר להנאה שבשתיית הבירה. שתי הבירות הראשונות שייצאו בסדרה הן בירה מעוררת ובירה מרגיעה.

 

זה מתבטא גם בטעם של הבירה?

“כן. בבירבזאר יש מומחים שיודעים לבשל את הבירות, להשתמש ברכיבים כמו כשות ודגנים כך שכל מתכון הוא שונה והתוצאה באה לידי ביטוי גם בטעם. אנחנו, יחד עם אנשי המקצוע שלהם, התאמנו את הטכנולוגיות המיוחדות שלנו כך שתתקבל בירה טעימה אבל כזו שעדיין שומרת על הערכים של אותם חומרים פעילים. יש בה ארומות וטעמים שאנחנו מזהים מצמח הקנביס”. עבור בלייכר הבירה היא רק השלב הראשון: “כשמשרד הבריאות יאשר שימוש בקנבינואיד CBD נוכל להשתמש גם בו במוצרי מזון ומשקאות אחרים, כמו שעושים היום במקומות אחרים בעולם”.

x