$
אלכוהול

בר ראשון שמוגשים בו רק משקאות ג'ין

הבר נפתח ברחוב קינג ג'ורג' 83 בתל אביב. “עשרות הבקבוקים מוצבים בתצוגה והבחירה צריכה להיות כמו בחנות צעצועים", אומר הבעלים

רעות ברנע 08:3624.10.19

זה היה כנראה רק עניין של זמן עד שזה יקרה, ועכשיו אפשר לתהות למה זה לא קרה קודם: Gin Club Supreme, בר הג'ין הראשון בישראל, נפתח בימים אלה ברחוב קינג ג'ורג' 83 בתל אביב, והוא היחיד (בינתיים) שמבוסס אך ורק על סוגי ג'ין שונים. והכוונה בשונים היא למאות מותגים בטעמים שונים ממדינות שונות.

 

"ג'ין הוא המשקה האלכוהולי שנמצא בצמיחה הכי גדולה בשמונה השנים האחרונות", מסביר יונתן (יונה) גרינברג, שעומד מאחורי הבר החדש (יחד עם דן קרייצר ויובל סופר, הבעלים של ״גסט רום״, ודן ברק ורועי וולדמן, הבעלים של T house). "זה משקה שבזיקוק מתחיל בדיוק כמו וודקה או וויסקי אבל מכניסים בו טעמים וריחות שונים. בשנים האחרונות אנחנו רואים בכל העולם מותגים קטנים שמייצרים ג'ין. גם בארץ אפשר לראות מקומות כמו יקב פלטר או מזקקת מילק אנד האני שעושים ג'ינים בטעמים מקומיים עם אתרוגים או תבלינים מהשוק, למשל".

 

יונתן גרינברג: "כבר חודשים שאנחנו אוגרים בקבוקי ג’ין מסוגים שונים מכל העולם, כאלה שהברמנים פתחו ממש ביראת כבוד" יונתן גרינברג: "כבר חודשים שאנחנו אוגרים בקבוקי ג’ין מסוגים שונים מכל העולם, כאלה שהברמנים פתחו ממש ביראת כבוד" אביגיל עוזי

 

גרינברג (45) הוא מסעדן ותיק. הוא הבעלים של בית הקפה "סטריטס", ושל ה"דנים", הבר שממוקם בסמוך לבר הג'ין החדש. הרעיון לבר החדש נולד מפסטיבל ג'ין שקיימו לפני שנה וחצי ב"'דנים" והיה הצלחה גדולה, ובזכות החלל בבעלותו שהתפנה שם. "כבר חודשים שאנחנו אוגרים בקבוקי ג'ין מסוגים שונים מכל העולם, כאלה שהברמנים פה, שכבר עבדו במקומות וראו לא מעט, פתחו ממש ביראת כבוד", הוא מספר.

 

בג'ין קלאב לא יהיו לא בירה ולא יין. התפריט נחלק למשקאות ג'ין וטוניק ולקוקטיילים מבוססי ג'ין. "זה לא נובע מהתנשאות", מסביר גרינברג. "אם יתיישב אצלנו מישהו שירצה בירה או יין, לא נשלח אותו לחפש במקום אחר, אלא ננסה להתאים לו משהו על פי הטעם שלו. התפריט בנוי כך שצריך להסביר כ־80% ממנו, וזה חלק משמעותי מהעבודה של הצוות”.

 

משקאות ג'ין מהמבחר שמציע הבר. הלקוח יכול לבנות לעצמו את הדרינק בבחירה בין סוג הג’ין, סוג הטוניק ו־50 תבלינים משקאות ג'ין מהמבחר שמציע הבר. הלקוח יכול לבנות לעצמו את הדרינק בבחירה בין סוג הג’ין, סוג הטוניק ו־50 תבלינים צילומים: רן בירן

 

משקאות הג'ין־טוניק מגיעים בכוסות גדולות במיוחד שבהן ניתן לשחק עם כמות הג'ין על פי קיבולת האלכוהול של הלקוח: הוא יכול לבנות לעצמו את הדרינק באמצעות בחירה בין סוג הג'ין, סוג הטוניק ו־50 תבלינים הקיימים, או ללכת על אחת האפשרויות שמציע התפריט, למשל "שאפט", ג'ין־טוניק עם כוכב אניס, ציפורן, אפרסק ווניל; או "סופרפליי", ג'ין־טוניק עם למון גראס, אשכולית, היביסקוס והל. אם שמות הקוקטיילים מוכרים לכם, זה כי הם כולם על שם סרטי קולנוע מהסבנטיז שהיו הראשונים להציב גיבורים שחורים במרכז העלילה. “רצינו להתרחק כמה שיותר מאווירת שנות העשרים שפופולרית היום בברים”, מסביר גרינברג. “זה גם הסגנון שהגדרנו לאדריכל מבחינת העיצוב, מה שבא לידי ביטוי בספת קטיפה סגולה ושרפרפים מנומרים, מנורות ורודות ותאורת לדים בצבעים מתחלפים. לא רצינו קר, מנוכר, מקצועי".

 

איך בכלל אפשר לבחור מבין עשרות סוגי הג'ין שיש כאן?

"קודם כל, אם אתה צריך עזרה, יעזרו לך. בנוסף, נשתמש במוצר מדף ישן שכבר נכחד והיינו צריכים להזמין מאמזון: הרולר־דסק. כל סוגי הג'ין יהיו מסודרים בכרטיסיות לפי האלפבית. אבל אחד האלמנטים המרכזיים הוא עשרות הבקבוקים שמוצבים בתצוגה והמטרה היא שזה יהיה קצת כמו בחנות צעצועים: תוכלי להצביע ולשאול על כל אחד מהם. בקבוקי ג'ין הם קצת כמו בקבוקי בושם, יש בהם משהו מאוד מושך מבחינה ויזואלית".

 

מה עם אוכל בצד?

"הפקנו תפריט קטן שמורכב מטרטינים (סוג של לחם פרוס) מפרעצלים של שרויטמן שעליהם יהיו תוספות מתחלפות כמו דגים מלוחים, איקרה או טוביקו, סנדביץ’ רובן קטן, סלט קיסר עם תוספות ועוד".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x