$
המלצות לסופ"ש

אנרגיה חלופית: המלצות לשעות של פנאי

אירוע הוקרה לנחמה ריבלין במוזיאון ישראל, הספר "המידות הטובות" של מדלין סנט ג’ון, תערוכה חדשה של "אגודת לרווה לחקר העל־טבעי", הסרט התיעודי “The Great Hack” בנטפליקסט וסדרת הריאליטי "פרדייס הוטל"

כתבי כלכליסט 08:4908.08.19

אירוע

להוקיר שוחרת תרבות אמיתית

 

נחמה ריבלין ז"ל נחמה ריבלין ז"ל צילום: אלכס קולומויסקי

 

נחמה ריבלין, רעיית נשיא המדינה שנפטרה לפני חודשיים היתה שוחרת תרבות ואמנות נדירה במחוזותינו. הערב מקדיש לה מוזיאון ישראל אירוע הוקרה מיוחד. “נחמה בלטה בצניעותה, מבקשת להתרחק מאור הזרקורים ועם זאת לא להחמיץ ולו פרט מזירת התרבות הרוחשת בעיר”, מעיד מנכ”ל המוזיאון, פרופ’ עידו ברונו, שגם ינחה את האירוע. רשימת היוצרים המובילים המשתתפים בערב לצד בני משפחתה, יכולים להעיד על טעמה המשובח: דויד גרוסמן (שיספר על הקשר ביניהם), זויה צ’רקסקי, ויבגניה דודינה. בליווי המוזיקלי נפתלי אלטר וקרני פוסטל.

מאיה נחום שחל

 

ספר

לשקוע בחיים הקטנים של זבניות הכלבו

 

 צילום: הוצאת תכלת

 

 

"המידות הטובות” שכתבה הסופרת האוסטרלית מדלין סנט ג’ון, הוא סיפור קטן וקסום, שמציץ אל חייהן של ארבע זבניות במחלקת השמלות של בית הכלבו המצליח גודי’ז, בתקופת הקניות הסוערת של חג המולד 1959. כשקראתי לא יכולתי להניח את הספר. לכאורה לא קורה בו כלום, אבל בדיעבד קורה בו הכול. בדיוק כמו בחיים שלנו: פרידות, חברויות, משפחתולוגיה, התלבטויות קטנות (מה נלבש? מה נאכל?) והתלבטויות גדולות (מה נלבש? מה נאכל?). הוא יצא ב־1993 ונהפך לקלאסיקה, עכשיו יצא בעברית בהוצאת תכלת ובתרגומה של הדסה הנדלר. זהו סיפור שתענוג גדול לשקוע בו, וכיף לחיות עם הדמויות שלו כבנות לוויה יומיומיות.

קרן צוריאל הררי

 

תערוכה

לחקור את המסתורין של אגודת לרווה

 

 

עבודה של מיטל כץ עבודה של מיטל כץ צילום: שלמה לסרי

 

מה בין אמנות לעולם הספיריטואלי, הגותי, העל־טבעי? זה מה שמנסה לחקור התערוכה החדשה של “אגודת לרווה לחקר העל־טבעי” בבית האמנים בירושלים (שמואל הנגיד 12, עד 10 באוגוסט). את האגודה הקימו ב־2012 האמניות מאיה אטון ומיטל כץ־מינרבו. העבודות בתערוכה, של אמנים ישראלים מובילים חיים (גלעד רטמן, אורי רדובן) ומתים (גדעון גכטמן, אורי קצנשטיין) עוסקות כולן בעל־טבעי, הגותי, הרוחני, כל אחת באמצעים ובמדיות שלה. השיטוט בתערוכה הופך מסתורי כיוון שהיא לא מכילה טקסטים בכלל, גם לא שמות אמנים לצד העבודות. בכדי להבין מה אתם רואים תצטרכו לסרוק ברקוד בכניסה שיחבר אתכם לאתר האגודה. בין אם אתם מתחברים לקונספט המסתורי ובין אם לא, מדובר בקבוצות עבודות מצוינות של אמנים מצוינים.

רעות ברנע

 

סרט

ללמוד שיעור מרתק על "קיימבריג' אנליטיקה"

 

 

 צילום: Netflix

 

הסרט התיעודי “The Great Hack” (נטפליקס), שבכורתו היתה בפסטיבל סאנדאנס, עוקב אחרי מעלליה של חברת התעמולה הבריטית “קיימבריג’ אנליטיקה”, שהשתמשה בנתוני הגולשים בפייסבוק ועזרה ליצור קמפיינים ממוקדים כדי להטות את הבחירות על ברקזיט באנגליה ושהעלו את דונלד טראמפ לשלטון בארה”ב (סטיב באנון, ראש הקמפיין של טראמפ היה מראשי החברה). הסרט מציג את הקרביים של מכונת התעמולה של פייסבוק, וחיוני לצפות בו רגע לפני שהמפלגות הגדולות והעשירות עושות עלינו את המניפולציות האלה גם בבחירות בישראל.

יאיר רוה

 

טלוויזיה

להידבק למסך בזכות "פרדייס הוטל"

 

 צילום: באדיבות YES

 

סדרת הריאליטי “פרדייס הוטל”, מעין כיסאות מוסיקליים של זוגות בבית מלון, חזרה הקיץ למסך אחרי 11 שנה. גם בעונתה החדשה, צעירים שזופים צריכים לבחור בני זוג יפים אחרים, לפחות למשך לילה. מי שנותר לבד מגורש מגן עדן. הסדרה, כמו שאפשר להבין מהתיאור, היא איך לומר, לא פאר היצירה הטלוויזיונית. כששודרה לראשונה ב־2003 היא הדביקה אותי למסך. הייתי רוצה להגיד שצפיתי בה מטעמים מקצועיים, כדי להבין את הז’אנר החדש ולכתוב עליו, אך האמת היא שפשוט לא הצלחתי להסיר ממנה את המבט. הפורמט היה כה מניפולטיבי, כה סכסכני, שנדמה היה שאין גבול לנבזיות. ובכל זאת צפיתי, והסתקרנתי גם מהעונה החדשה (yes VOD ו־STING TV). כמה מנחם להיתלות באילנות גבוהים כמו יוצרת הטלוויזיה המחוננת לינה דנהאם (“בנות”) שהתוודתה ב”גרדיאן” בהתמכרות ל“אי האהבה”, פח אשפה דומה שנהפך באנגליה לתופעה תרבותית של ממש.

רותה קופפר

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x