שימו לב, אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר. קראו עוד הבנתי
אוכל

חדשות האוכל: מתאילנדי חדש עד הבית ועד גלידות אפרסקים מרמת הגולן

30 ברים עושים כבוד לקוקטייל ה-Moscow Mule, פיצת בוטיק חדשה בשוק הפשפשים, פסטיבל קוקטיילים במרינה בהרצליה ובר חדש בלונדון של כוכב הפופ הבריטי אד שירן

רעות ברנע 13:2815.07.19

תאילנדי חדש עד הבית: בעוד ששירות המשלוחים "וולט" הצליח במהירות שיא לכבוש את תל אביב ולא ברור לאף אחד בעיר הזו איך חיינו לפניו, גם מסעדות אחרות מבינות שמשלוחים היום הם חשובים כמעט ואולי אפילו יותר מהמסעדה עצמה.

 

 צילום: אנטולי מיכאלו

 

ניטאן תאי, מסעדת השף האסיאתית של השף שחף שבתאי, משיקה בימים אלה מותג טייק אווי חדש בשם JAI, אח צעיר וחדש למסעדת האם, שיעבוד במשלוחים בלבד. התפריט, שמבוסס על אוכל תאילנדי אותנטי, מכיל מנות מוכרות ומוכרות פחות מהמטבח האהוב כמו לאפ גאי (עוף קצוץ , שאלוט , כוסברה , נענע בצל ירוק וכפיר ליים) או פאד קא פאו (בקר קצוץ, עשבי תיבול תאים, צ'ילי תאילנדי, שום בצל, בזיליקום תאילנדי וביצת עין).

 

אין ספק שדגש משמעותי ניתן במקרה הזה גם על אופן המשלוח עצמו: השקיות והאריזות צבעוניות ומעוטרות באיורים משמחים, וקופסאות הטייק אווי (נייר, ולא פלסטיק, עניין חשוב בפני עצמו) הן מודולריות ומתחברות אחת לשנייה, מה שמאפשר נשיאה נוחה הרבה יותר. גם המחירים נגישים באופן יחסי, לפחות בהשוואה למסעדת האם, ונעים בין 50 ל-60 שקל בממוצע למנה עיקרית.

 

שירן על הבר: כוכב הפופ הבריטי אד שירן (רק בן 28) יכול להוסיף עכשיו לקורות החיים שלו, לצד קריירה מוזיקלית ענפה, גם בעלות של בר חדש שפתח בשכונת נוטינג היל הלונדונית. לבר החדש, שנמצא בימים אלה בהרצה שקטה ועדיין חסר שם, ישמש גם כחלל להופעות מוזיקליות, כך מדווח מגזין האוכל Eater.

 

אד שירן אד שירן צילום: אי פי איי

 

 

קיץ של אפרסקים בגלידה: גלידריית ALICE, הגלידרייה הטבעית שפתחה את סניפה הראשון רק לפני חודשיים ברחוב אבן גבירול בת"א, פותחת במהירות שיא סניף שני ברח' קינג ג'ורג' בעיר ומשיקה קולקציה של גלידות המבוססות על אפרסקים מקומיים מרמת הגולן. את האפרסקים, שמגיעים העירה ישירות ממטע "שלהבת הגולן", מביאים אל המפעל החדש והעצמאי של הגלידרייה בת"א שמכין טעמים על בסיס חומרי הגלם העונתיים, והם משתלבים בטעמי גלידות שונים כמו גלידת אפרסקים עם ריקוטה או סורבה אפרסקים.

 

 צילום: אנטולי מיכאלו

 

הן מצטרפות לטעמים החדשים של אליס שהושקו לאחרונה: גלידת ספירולינה כחולה, סורבה לימון וג'ינג'ר, גלידת תה שחור ולימון, גלידת טחינה משומשום מלא ודבש ענבים גלידת אספרסו, גלידת קולי פירות יער וגרנולה ועוד ועוד.

 

קמחי בפריז: בתחילת השבוע האחרון עלה לאוויר הפרק הראשון של סדרת הרשת "שף אוכל" עם השף אוראל קמחי. 11 פרקי העונה הראשונה של הסדרה בהפקה עצמאית השף המוערך של מסעדת פופינה התל אביבית מוקדשים לסיוריו אחרי אוכל טוב בפריז - החל משוקולטיירים, דרך שווקים, פטיסרי, חניות מזון, וכלה בבתי קפה ומסעדות בבירה הצרפתית. מדי יום יעלה לרשת פרק אחר, בהם מבקש קמחי בתחנות הקולינאריות המוכרות וגם הפחות מוכרות, פוגש שפים ואושיות קולינאריות מקומיות ועוד. בהמשך, כך הוא מספר, צפויות עונות נוספות שיוקדשו לערים נוספות בעולם.

 

אוראל קמחי אוראל קמחי צילום: אנטולי קרינציקי

 

יולי של מיולי: עד סוף החודש הקרוב תוכלו כ-30 ברים שונים ברחבי הארץ עושים כבוד לקוקטייל ה- Moscow Mule שמורכב מוודקה רוסקי סטנדרט, ג'ינג'ר, נגיעה של ליים, ומוגש בכוס נחושת יפה. את הבסיס הזה לקחו כאשר רקחו במקומות השונים את הקוקטיילים הייחודים שימכרו במהלך החודש במחיר של 27-25 שקל בלבד (זול בהרבה מהמחיר הממוצע לקוקטיילים היום בברים שונים בארץ). בין היצירות האלכוהוליות הללו אפשר למצוא את Peni Mule של אימפריאל בר במלון כרמים, שמבוסס על רוסקי סטנדרט פלטינום עם סירופ דבש, אנגוסטורה ביטרס ורוזמרין ביטרס או רוסקי מיול של מסעדת ליבירה בחיפה שיבוסס על הבירה של המסעדה. עוד משתתפים בחגיגות – טאש וטאשה ביפו, לימונצ'לו באשדוד, שלדון ברמת גן ועוד.

 

 

  צילום: ROUST GROUP

 

 

פיצה בפשפשים: שוק הפשפשים ביפו מתחדש בפיצת בוטיק חדשה בשם MIMI, בבעלות רועי חדד ויוני אלוש, שבבעלותם שני עסקים נוספים בשוק – פארוק בשוק ובר הלולה. התפריט במקום נחלק לשניים: בחלקו הראשון פיצות של השף פציולו רענן נוסל, בו פיצות שונות מיוחדות כמו פיצה מק אנד צ'יז או פיצת כמהין. בחלקו השני מנות איטלקיות עם פרשנות עדכנית של השף קובי בן לולו כמו פולנטה ריזוטו, לזניה בשר כבש ובקר או קרפצ'יו מעגבניות.

 

 

 צילום: יונתן בן חיים

 

 

 צילום: יונתן בן חיים

 

בירה ומשאיות: בסוף השבוע הקרוב (חמישי ושישי) יתקיים בקניון עזריאלי מודיעין פסטיבל הבירה והפוד-טראקס. בפסטיבל, שמתקיים ברצף זו השנה השלישית, יתארחו כ-40 מותגי בירה שונים מהארץ ומחו"ל כמו בירה שוף הבלגית, בירה פולארס האמריקאית ובירה מלכה הישראלית. לצד זה יפעלו במקום שמונה משאיות אוכל (פוד-טראקס) כדי שלא תשתו חלילה על בטן ריקה, ביניהן אפשר למצוא את La colombiana שמגישה אוכל קולומביאני

מהיר, גדיס שמגישה נקניקיות בוטיק ובשרים מעושנים ו- NAMU NAMU שמגישה אוכל רחוב קוריאני המבוסס על אטריות בטטה מוקפצות.

 

אילוסטרציה אילוסטרציה צילום: צביקה טישלר

 

 

הטובים לקוקטיילים: בסוף החודש (25-24.7) יתקיים בפעם בחמישית 2019Cocktails – פסטיבל קוקטיילים במרינה בהרצליה. במסגרתו יציגו מותגי האלכוהול, הברמנים והמיקסולוגים הטובים בארץ את הקוקטיילים, החידושים והפיתוחים האחרונים בתחום הכל כך לוהט בארץ (וגם בעולם) בשנים האחרונות. במשך שני ימי הפסטיבל אמור להישבר שיא בו יוכנו למעלה מ-13 אלף קוקטיילים שונים וכן יתקיימו במקום פעילויות שונות כתחרויות מסוגים שונים, גן בוטני שידמה טיול בסנטרל פארק בניו יורק, בימת די ג'ייז ואפשרות לשיט ביאכטות היוצאות מהמרינה.

 

 

 צילום: תום גץ

 

עושים כבוד בפולין: מגזין היין Wino הפולני, שנוסד לפני 16 שנה, בחר לאחרונה לתואר איש השנה בתחום היין לא אחר מאשר את טל גל-כהן הישראלי. גל כהן, איש יין ותיק וידוע בישראל אשר שימש ככתב יין, נשיא מסדר אבירי הגריל בישראל, יועץ בתחום היין, מרצה מבוקש בארץ ובעולם, סיפר בכתבה אודותיו במגזין על תעשיית היין המקומית וטען גם כי הוא מרגיש שהתואר לא ניתן לו בלבד, אלא לתעשייה המתפתחת כולה.

 

 

טל גל-כהן טל גל-כהן צילום: יונתן בן חיים

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x