• תפריט
אוכל

פה זה לא גיאורגיה: מסעדה חדשה במקום ננוצ'קה המיתולוגית

קבוצת חיי הלילה נוקס קורצת לקהל בוגר עם הבר־מסעדה "אמש" שהוקם על חורבות ננוצ'קה: "אצלנו לא ירקדו על השולחנות. אולי רק לידם"

רעות ברנע 08:5804.12.18

"הטרנד היום הוא לנסות להמציא חוויית בילוי חדשה, אבל זה רק מבלבל את הקהל", אומר עומר עוז, מבעלי קבוצת המסעדנות וחיי הלילה נוקס. "אנחנו רק רוצים לעשות אוכל טוב ושמח. בלי להתפלצן".

 

נוקס היא הקבוצה הגדולה בתחום בתל אביב, והיא מונה 12 שותפים שמעסיקים 450 עובדים בעשרה מקומות בילוי מצליחים ובהם, מנדלימוס ברח' הירקון בתל אביב, הקנטה על גג גן העיר, לייטהאוס בנמל תל אביב ושני סניפים של בירגארדן – במתחם שרונה ובהוד השרון. בחודש שעבר הם סוף סוף כבשו יעד שהציבו לעצמם מזמן, כשפתחו את מסעדת אמש, ששמה לעצמה למטרה להגיש אוכל טוב בלי גימיקים ובלי מוזיקה אלקטרונית טרנדית. "היה לנו חשוב להתחבר לעולם הקולינריה. זה משהו שאנחנו מפנטזים עליו יותר משנתיים. אבל חיכינו לחלל מתאים", אומר עוז.

 

זה חתיכת זינוק עבור הקבוצה שהתמחתה בברים. אמש, שהוקמה על חורבות ננוצ'קה המיתולוגית, היא מתחם גדול המחולק למסעדה, בר, חצר וקומה המיועדת לאירועים, ומכיל מאות מקומות.

 

הבעלים עומר עוז (מימין) ושלומי דיין והשפית אורטל רוזנברג. "אנחנו עוד נהיה מוסד" הבעלים עומר עוז (מימין) ושלומי דיין והשפית אורטל רוזנברג. "אנחנו עוד נהיה מוסד" צילום: אוראל כהן

 

מסעדה זה הרבה פחות כלכלי מבר היום. למה אתם צריכים את זה?

"אנחנו באמת נכנסים לעולם המסעדנות בתקופה קשה, וכולם יודעים את זה. המטבח הוא הליבה של העסק, אבל הוא לא הסעיף המרכזי בתוכנית העסקית. כל החוויה מסביב אמורה להפוך את העסק הזה לרווחי".

 

האווירה, לדבריהם, תהיה לילית־מסיבתית, אבל פונה לקהל הבוגר יותר. "חשוב לנו לתת מענה לקהל הבוגר. גם אנחנו התבגרנו", אומר שלומי דיין, שעומד עם עוז בראש הקבוצה. "ולכן אנחנו לא יכולים לפתוח עוד בר בלי לשלב בו חוויה קולינרית". ועוז מוסיף: "אמש עוד יהיה מוסד בעיר הזאת".

 

אמש מתהדרת בתפריט של השפית אורטל רוזנברג. זוהי הפעם הראשונה בתפקיד השפית, אחרי שניהלה את המטבחים של שילה ופלורנטין האוס. לתפריט החדש היא רקחה מנות מלאות בשילובים מפתיעים כמו סשימי דג עם פריקי ותמרי מג'הול או בוריק שרימפס עם מסקרפונה וריקוטה.

 

מה מוביל את הקו הקולינרי במקום?

"מה שהוביל אותנו היה קודם כל אוכל טעים", צוחקת רוזנברג. "משום שמדובר במקום שהוא גם בר במידה מסוימת רצינו אוכל צעיר, סקסי, משוחרר. לא כזה שיצטרכו לשבת ולאכול עם סכין ומזלג. הלכתי לכיוון הים־תיכוני שזה אמנם כללי מאוד אבל זה באמת הקו — הכל טרי, ישראלי, הרוב מגיע מספקים מקומיים.

 

"אף שאנחנו גם בר, אין למשל המבורגר בתפריט. אני בטוחה שאם יהיה זה ייצור אינסוף הזמנות, אבל כרגע אני לא רואה אותו מתחבר למנות הקיימות, שכל אחת מהן יצרתי ממש מאפס".

 

ננוצ'קה היתה ידועה בזה שבשלב מסוים בערב אנשים עלו לרקוד בה על הבר והשולחנות. זה יקרה גם פה?

"לא יודע אם יעלו על השולחנות, אבל כבר בשעות מסוימות אנשים רוקדים וזזים ליד השולחנות", אומר עוז. "לא נשמיע פה 'גומיגם', אבל משעה מסוימת כן, אפשר יהיה לשמוע מדי פעם גם עומר אדם".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x