שימו לב, אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר. קראו עוד הבנתי
אוכל

מאיר אדוני מגיע לראשונה לברלין

שנתיים אחרי הצלחת “נור", מאיר אדוני פותח את “לילה" בברלין. וגם: תחרות פיצות ומסעדה על טהרת אדמה וים

רעות ברנע 08:5307.10.18
אדוני מתרחב. כמעט שנתיים עברו מאז פתח השף מאיר אדוני את “נור” בניו יורק שעושה חיל, והשבוע (12 באוקטובר) ייפתחו סוף סוף דלתותיה של “לילה”, המסעדה החדשה של אדוני בברלין. המסעדה, שממוקמת בשולי שכונת קרויצברג הכה־טרנדית, תמשיך את הקו המזוהה עם אדוני, שהוא שילוב בין מסורות ותיקות לטכניקות וטרנדים עדכניים.

 

 

 

צילומי המנות שהשף מעלה בשבועות האחרונים לאינסטגרם גוררים הזלת ריר אוטומטית, בין השאר הודות למנות כמו פרפה כבדי עוף עם ג’ל תפוזי דם וזיתי טאסוס מיובשים, מרק אקזוטי בצבעים מרהיבים ולחמים שונים שנאפים במקום. נותר רק לראות אם גם במקרה הזה תידרש לחכות ברשימת המתנה של שבועות כדי להשיג מקום (שאפשר, אגב, כבר להזמין באתר המסעדה).

 

מנה במסעדת "לילה" מנה במסעדת "לילה" צילום: איתיאל ציון

 

בין האדמה והים. לפני כשבועיים נפתחה “איגרא רמא”, מסעדת מטבח מקומי של בעלי “מונאר” ענר בן רפאלי פורמן ותמיר מיכאלי. כמעט שנתיים אחרי שפתחו את ההודית הקטנה והאותנטית ברחוב יהודה הלוי בתל אביב, השניים נכנסים לחלל מיתולוגי בעיר ברחוב ברנר 2, זה שאכלס בעבר מסעדות כמו “אלי אוליו” ולאחרונה את הבר “פרנץ’ 57”. “הכיוון היה לתת מטבח יותר אישי”, מסביר מיכאלי, שאמון על נושא חומרי הגלם, בעוד שותפו אמון על מלאכת הבישול עצמה. “מצד אחד מאוד מנחם ומצד שני מאוד רענן. היד של ענר היא הפעם בלי מגבלות”. התפריט במסעדה נחלק למנות מהאדמה, מנות מהים ומנות מהנשמה. “זו קודם כל מסעדה של ירקות ואחר כך מסעדה של דגים ופירות ים. אין לנו בשר”, מסביר מיכאלי. “התפריט מודפס כל יום מחדש בהתאם לדגה ולירקות. השאיפה היא לעשות אוכל נכון וטעים, בלי להיות מקוטלגים למדינה או למטבח ספציפי כלשהו”.

 

 צילום: ליאת בן רפאל

 

הכוכבים החדשים. בשבוע שעבר פורסם מדריך מישלן חדש לבריטניה לשנת 2019, ובו שש מסעדות בריטיות שזכו לכוכב מישלן בפעם הראשונה. בהן: מסעדת Brat משכונת שורדיץ’ בלונדון שנפתחה רק לפני שישה חודשים על ידי השף תומוס פרי ומשלבת בין מטבח וולשי למטבח הבסקי של צפון ספרד. גם מסעדת Hide שזכתה לכוכב ראשון פתוחה רק שישה חודשים, אף על פי שלשף שלה, אולי דאבוס, יש כבר כוכב מישלן אחד ברזומה משנת 2012 על מסעדה ותיקה יותר. לצד המסעדות החדשות שנכנסו, יצאו גם חמש מסעדות ותיקות יותר מהרשימה ואיבדו את הכוכב שלהן. בסך הכל, לפי הרשימה המעודכנת, פועלות היום באנגליה ואירלנד 68 מסעדות מכוכבות מישלן. בישראל עדיין מחכים לראשונה שתזכה להיכלל ברשימה היוקרתית.

 

 

 

עיגולים באוויר. בפעם השנייה בארץ תתקיים בשבוע הבא (10 באוקטובר, בגג מגדל עזריאלי) תחרות הפיציאיולו של ישראל. פיציאיולו, למי שאינו מעורה במונח, הוא שף שמתמחה בהכנת פיצות, תחום התמחות שהולך ומקבל יותר ויותר הכרה גם מחוץ לאיטליה. את התחרות יזמו השף מנה שטרום וסוכנות “המטבחון”. פאנל השופטים יכלול את דוידה צ’יבוטיילו, אלוף פיצאיולו בינלאומי לשעבר והפיצאיולו הראשי באיגוד הפיצה הנפוליטנית הבינלאומי, והזוכה מבין 50 מתחרים יזכה לייצג את ישראל באליפות הפיצאיולו העולמית שתתקיים בעוד כשנה בנאפולי. המתחרים יידרשו להוכיח את עצמם בשתי קטגוריות - פיצה מסורתית ופיצה פריסטייל.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x