$
יין ישראלי

בקבקתי לבד: מסלול לימודים מציע הכשרה לייצור יין

מסלול הלימודים החדש, שאורך כשנה, עוסק גם באיך למתג יקב שיצליח בשוק התחרותי

רעות ברנע 10:1430.08.18

אם עד לפני עשר שנים רוב הישראלים לא ידעו מה ההבדל בין מרלו וקברנה, היום כל מי שמכבד את עצמו מבין שיין זה עולם ומלואו, וגם טורח ללמוד את הנושא. עכשיו, מי שרוצה להעמיק עוד יותר יוכל ללמוד גם במסלול חדש וראשון מסוגו בישראל — ייצור יין עצמאי והקמת מותג יקב, מהכרם ועד המדף. “ישראל עברה מהפכת יין ב־25 השנים האחרונות”, אומר חיים גן, בעלי המרכז ללימודי יין איש הענבים, בו נפתח המסלול. “אם לפני 25 שנה פעלו בארץ 12 יקבים, היום פועלים 330. העניין בייצור יין מגיע דווקא בעיקר מאנשים היותר אנליטיים — טייסים, מהנדסים, הייטקיסטים ויוצאי מערכת הבטחון. יש רצון לחזור לאדמה, לשורשים, משהו רומנטי וקלאסי שעבור אנשים בעלי חושים מפותחים הוא מושך כמו מגנט”.

 

עבודה בכרמים

 

גן חי ונושם את תעשיית היין הישראלי כבר למעלה מ־30 שנה. ב־18 השנים האחרונות הוא עומד בראשו של המרכז שהוא בית ספר ללימוד יין. המסלול החדש שנפתח לפני כחודש בפעם הראשונה, נוצר בעקבות דרישה של הקהל. “יין הוא פעולה כימית מורכבת”, הוא מסביר. “אנחנו רוצים לתת ארגז כלים כדי שמי שלומד במסלול יוכל לייצר יין בבית, על פי התקן ובלי לפגוע בבריאותו כמובן. אבל הרעיון הוא לעשות את זה בצורה החוויתית ביותר, עם הגורמים הכי טובים בענף, וללמוד לייצר לא סתם יין, אלא יין בסטנדרט הגבוה ביותר שאפשר”.

 

אורכו של המסלול המלא הוא שנה שלמה ומחירו בין 35 ל־95 אלף שקל (תלוי בתוכן הכלול בו). הוא כולל עבודה בכרמים וביקב לצד לימודים פרונטליים שמתקיימים בבית הספר בתל אביב. “התקשרנו עם הגורמים הכי טובים בארץ — כרמים ברמת הגולן והגליל בהם אנחנו מבצעים בציר ידני, ממש בוחרים ענב ענב”, מסביר גן, “בהמשך עובדים עם יקב הבוטיק אמפורה שנמצא למרגלות הכרמל. אנחנו עובדים עם ייננים ומיקוביולוגים מובילים ובמקביל לומדים המשתתפים את הצד האנליטי ואת הפעולה הכימית המורכבת שדרושה כדי לייצר יין וגם עוברים סדנאות של התאמת יין לאוכל. בתום המסלול יש חצי שנה נוספת שהינה תקופת ההשתבחות של היין בחבית, בה נגיע ונבדוק אחת לכמה שבועות את מצבו”.

 

מלימודי ייצור היין. 35–95 אלף שקל לשנה מלימודי ייצור היין. 35–95 אלף שקל לשנה

 

הלימודים מיועדים בעיקר לאנשים שרוצים לפתוח יקב בעצמם?

גן חי: “המשתתפים נחלקים בעצם לשלוש קבוצות: הראשונה היא באמת כזו שמורכבת מאנשים שרוצים לפתוח יקב בעתיד, השנייה היא אנשים שרוצים ללמוד איך להכין יין בביתם והשלישית מורכבת מאנשי עסקים עסוקים שמחפשים את המגע החוויתי, המפגש עם היין שהוא הפיינל פראנטיר (Final Frontier). לאנשים לא תמיד מספיק לבוא לסדנה של שלוש שעות ולהגיד אחרי שהם מבינים ביין. הם לומדים, משקיעים, מתמקצעים. טכנית, כל אחד יכול לקנות ענבים בשוק ולבשל יין בבית, אבל התוצאה הסופית לא תשתווה לשום דבר סטנדרטי בסיסי”.

 

לפתח את עולם היין

 

עניין ייחודי נוסף למסלול הוא שיש אפשרות לקיים במסגרתו עם קורס מיתוג ושיווק הכולל בניית מותג של יקב, עיצוב הבקבוקים והסדרות, בניית אתר אינטרנט וכל מה שנדרש בנוסף כדי לשווקו לקהל הרחב. “אנחנו מדינה קטנה של 8 מיליון תושבים. יש לנו 300 יקבים ואנשים חושבים שזה הרבה, אבל בקרואטיה למשל, שיש בה פחות תושבים מישראל, יש 16 אלף יקבים. יש פה הרבה יצירתיות והשאיפה היא להשפיע על הענף בצורה בה הוא יוכל להתפתח גם בכמות ואיכות היקבים שיש לנו”, אומר גן חי.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x