$
אוכל

קפה גן סיפור מסתכל לילדים בגובה העיניים

עם תפריט מנוקד ושפע אטרקציות לילדים פותחת רשת “קפה גן סיפור” את הסניף השישי שלה בגן סאקר בירושלים ומגשימה פנטזיה גם להורים

רעות ברנע 09:2530.08.18

אחת הפנטזיות המובילות אצל הורים לילדים קטנים היא לשבת בבית קפה וללגום את האמריקנו שלהם בשקט, בעוד הילדים מעסיקים את עצמם. אבל כמה פעמים זה קורה בפועל? כנראה כמות ששואפת לאפס. ילדים זקוקים לתעסוקה, לאטרקציות, לתשומת לב. שאנחנו כמובן שמחים לתת, אבל בחייאת, לא באמצע הקפה.

 

הפנטזיה הזו היא מה שעומד מאחורי ששת בתי הקפה “קפה גן סיפור”, ומאחורי הגדול והחדש בהם שנפתח השבוע בלוקיישן נחשק - גן סאקר בירושלים.

 

הסיפור של “קפה גן סיפור” מתחיל בסוף 2011, אז נפתח הסניף הראשון ב”גן סיפור” הגדול בחולון - עיר שבה כ־45 גנים שכאלה, בהם פסלים סביבתיים בהשראת ספרי ילדים.

 

מאחוריו עומדים היזם ברנרדו בלחוביץ ושותפיו ניסים בן סימון ואסף אילוז. לבלחוביץ ניסיון רב בעסקי המסעדנות. הוא היה המייסד והבעלים של “פיצה מטר”, שפשטה רגל אחרי שכבר מנתה 24 סניפים. “פיצה מטר קמה בלי תכנון, מחשבה או רואה חשבון”, הוא מספר על אותה תקופה, “יום אחד היתה לי מפלצת עם 300 עובדים”.

 

 

קפה גן סיפור. מנות איטלקיות עם קריצה לילדים קפה גן סיפור. מנות איטלקיות עם קריצה לילדים צילום: לינה מיארה

 

אחרי פשיטת הרגל עבד בלחוביץ במשך שנים בקבוצת “נטו” של עדי עזרא וסירב להצעות לחזור לענף המסעדנות, עד שהגיעה אליו הצעה מעיריית חולון, עיר מגוריו, לגשת למכרז על המסעדה ב”גן סיפור” בעיר.

 

“זה הגן שבו הייתי משחק עם הילדים שלי”, הוא מספר, “אז נדלקו לי כל הנורות שכבו אחרי פשיטת הרגל. במשך שמונה חודשים בניתי את הקונספט, יום ולילה”.

 

 

היזם של קפה גן סיפור ברנרדו בלחוביץ. שעת סיפור טעימה היזם של קפה גן סיפור ברנרדו בלחוביץ. שעת סיפור טעימה צילם: אוראל כהן

 

“קפה גן סיפור הראשון נפתח כאמור לפני שבע שנים בחולון. “בשנות ה־80 וה־90 אפשר היה לאכול במזנון בפארק רק בורקס מעופש”, אומר בלחוביץ. “אנחנו נותנים כבוד לענף הזה וממציאים אותו מחדש. זהו בית קפה מסעדה שמושתת על אוכל איטלקי מוקפד - מהכלים שמיוצרים על ידי אמנית קרמיקה ועד המנות המקוריות. למשל: פילה לברק בקראסט פיצוחים, פסטה רדיאטורי שחורה או סלט כרוב עם נבטים סיניים, אטריות אורז וסלמון בטמפורה”.

 

בלחוביץ מספר כי חלק מהקונספט הוא להתכתב עם הקהילה ועם גילאי הגן. “התפריט לילדים מנוקד וכולל מנות מגוונות וכל ילד מקבל כוס מתנה”, הוא מספר. “אנחנו עושים כבוד לשפה עם שירים של שלומית כהן אסיף על הספלים ואפילו הכיורים בשירותים מותאמים לילדים. אנחנו מקיימים במקום שעות סיפור תיאטרליות ומוזיקליות בכל עונות השנה”.

  

כיורים נמוכים בגן סיפור כיורים נמוכים בגן סיפור צילום: לינה מיארה

 

וכל זה מושך רק ילדים או גם גילאים מבוגרים יותר?

“המקום פתוח עד שעות הלילה והוא משמש כמקום בילוי גם למבוגרים בלי ילדים. כבר הרבה שנים שעסק קולינרי הוא לא רק קולינרי, אלא אוסף של חוויות. מעבר לזה המיקום משחק תפקיד. מסתכלים על פארק, בלי הפיח של העיר אלא עם הרבה רוגע ושלווה”.

 

ואכן, כבר בשעות הצהריים המוקדמות קפה גן סיפור בחולון הומה אנשים וטף בכל הגילאים, שבניגוד לבתי קפה אחרים לא נראים משועממים כל כך. בניגוד למקרה של פיצה מטר, בלחוביץ לא רכב על ההצלחה מהרגע הראשון. “למדתי מהטעויות והיום אני שומר על פרופיל נמוך”, הוא אומר. לקח לנו שלוש שנים וחצי לפתוח את המסעדה השנייה שלנו - ‘סילו’ במתחם לה פארק בחולון - ואחריה את ‘גורדוס’ גם היא בחולון, שם אנחנו מגשימים את כל הפנטזיות האפלות של מסעדנים עם תפריט מאד מושחת. את קפה גן סיפור השני פתחנו רק למעלה מארבע שנים אחרי הראשון, בפארק הרצליה”.

 

מאז מונה הרשת כבר 5 סניפים: חולון, הרצליה, ראשון לציון, קריית אונו ואשדוד. בכל המקרים מדובר במסעדות גדולות של כ־200 מקומות שעובדות על אותו תפריט.

 

השבוע כאמור נפתח הבייבי החדש והמפואר מכולם - קפה גן סיפור בגן סאקר, שנולד כיוזמה של הרשות לפיתוח ירושלים ועיריית ירושלים ושוכן במבנה שהוקם בעלות של כ־10 מיליון שקל.

 

“זו מבחינתנו גולת הכותרת, פרויקט שאנחנו עובדים עליו למעלה משנה”, מספר בלחוביץ. “במבנה מרהיב שאפשר לראות ממנו את כל הנוף של ירושלים שתכנן יניב פרדו. זו גם הפעם הראשונה שאנחנו פותחים מקום כשר למהדרין, שיהיה כמובן סגור בשבת”.

 

דווקא בירושלים לא חסרים מקומות שפתוחים בשבת.

“זה משהו שהחלטנו עליו לאור דרישה של הלקוחות והאיזור. יש אנשים שכועסים על ההחלטה, אבל אני חושב שמסעדה אחת כשרה מתוך 6 זה מתבקש כדי לתת מענה לכל הקהלים”.

 

תל אביב על הפרק?

“אני מפחד מת”א, בעיקר בגלל עבודות הרכבת הקלה. אבל אם יהיה גן שיעמוד בדי.אנ.איי שלנו אני לא פוסל. עם זאת, אני מאמין בפריפריה. מדובר בקהל נאמן שחוזר שוב ושוב”.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x