$
אוכל

בירה מהחבית טו גו

מקומות קטנים שהם מעין הכלאה בין חנות בירה לבר ממלאים לאחרונה את הארץ. הלקוחות שותים בזול וגם ממלאים לעצמם בקבוקים כדי לקחת הביתה

רעות ברנע 08:4206.08.17

השעה 12:30 בצהריים ואנשים מתחילים לטפטף אל הביר שופ בנתניה. חלקם בבגדים מחויטים, כנראה ירדו מהמשרד שבאחד מהבניינים מסביב, חלקם במכנסיים קצרים ובכפכפים, אולי בדרכם לחוף הים. טוענים שאין בישראל תרבות של שתיית בירה באמצע היום, אבל המקום הזה הוא ההוכחה לכך שזה כבר לא נכון.

 

מי שמגיע לביר שופ לא מגיע כדי לאכול צהריים. אפשר לנשנש שם משהו, אבל המטרה ברורה: לשתות בירה, גם אם זה באמצע יום עבודה. על הבר יש בערך עשרה מקומות ישיבה, 2‑3 שולחנות בפנים ועוד כמה בחוץ. בשעות הערב כבר קשה למצוא מקום פנוי. דבר אחד משותף כמעט לכל מי שנכנס למקום: הם יוצאים משם עם בקבוק בירה מהחבית הביתה.

 

חובבי הבירה אולי שמו לב לתופעה חדשה שצמחה בארץ בשנה האחרונה: נקודות למכירת בירה מהחבית בבקבוקים, מעין הכלאה בין חנות לבר. "הקונספט התחיל בברית המועצות לפני 50‑60 שנה”, מסביר דני איזניוף, שהקים את רשת ביר שופ. "היתה יושבת בפינת רחוב סבתא עם חביות ומוכרת כוסות, אבל אם היית לוקח בירה לא בכוס, זה היה זול פי עשר. אנשים היו ממלאים שקיות ניילון ולוקחים הביתה”.

 

 

דני איזניוף בעלי ביר שופ דני איזניוף בעלי ביר שופ צילום: נמרוד גליקמן

 

תרבות השתייה הזו הולידה מערכת מיוחדת שמאפשרת למזוג בירה מהחבית לתוך בקבוקים בלי להקציף את הבירה. בזכות אותו פטנט נפתחו ברוסיה - וברחבי העולם - חנויות רבות שמתמקדות במכירת בירה מהחבית הביתה. בשנה האחרונה הפטנט הזה הגיע גם לישראל. שלוש רשתות שונות שמתבססות עליו - ביר פוינט ביר שופ וביר סטיישן - כבר פעילות כאן.

 

היעד הבא: תל אביב

 

לרשת ביר שופ יש בינתיים שני סניפים, בנתניה ובתל אביב, וסניפים בחיפה ובפתח תקווה צפויים להיפתח בקרוב. השבוע תציג הרשת את הבירות שלה ב־Beers 2017 - פסטיבל הבירות הגדול בישראל, שיתקיים ב־8‑10 באוגוסט במתחם התחנה בתל אביב. הרשת אף פיתחה בירה מיוחדת לרגל האירוע יחד עם מבשלה מקומית. "אם חצי ליטר גולדסטאר עולה בממוצע 28‑32 שקל, ליטר צריך לעלות קרוב ל־70 שקלים. אני לא מוכן לשלם את זה", אמר איזניוף. "נכנסתי לעומק הנושא וראיתי שאפשר למכור ב־30‑40 שקלים לליטר ואז אני והשותף שלי התחלנו לגבש את הקונספט לעסק".

 

מימין: בעלי ביר סטיישן גיאורגי אוסופוב ומקסים גורשקוב מימין: בעלי ביר סטיישן גיאורגי אוסופוב ומקסים גורשקוב צילום: אוראל כהן

 

איך זה מתאפשר מבחינת מחירים?

"אנחנו מאד רזים: אין לנו מטבח, זה מקל מאד על הפתיחה ועל התפעול של המקום. אנחנו מגישים רק נקניקיית עגל בלחמניה וטונה מעושנת, דברים שברמן יכול להוציא. אין פה הרבה כוח אדם. הרווחים נמוכים אבל גם הנכסים שאנחנו מאתרים זולים".

 

החלוצה של הז’אנר בארץ היא רשת ביר פוינט, שפתחה את הסניף הראשון באשדוד לפני יותר משנה. "אנשים אמרו לי שאני הולך להפסיד המון כסף. שזה לא לישראלים. אבל ברוך השם, זה הוכיח את עצמו ואנשים לא מפסיקים להתלהב”, סיפר הבעלים סרגיי מליכוב.

 

ביר פוינט מגדירה את עצמה כבוטיק בירה. בנוסף ל־30 ברזים, היא מחזיקה ביותר מ־200 סוגי בקבוקים של בירה מכל העולם. את הבירה בבקבוקים שאפשר לקחת הביתה הם מוכרים ב־30‑50 שקלים לליטר. נכון לעכשיו הרשת מפעילה שלושה סניפים - באשדוד, בבת ים ובראשון לציון, כאשר בעתיד היא מתכוונת להתרחב לבאר שבע ולתל אביב. בנוסף, הרשת מפעילה שירות משלוחי בירה.

 

הרשת השלישית, ביר סטיישן, מפעילה ארבעה סניפים: באשדוד, בראשון לציון, בבאר שבע ובחולון. בימים אלה הם בשלבי הקמה של עוד שני סניפים באשדוד ובתל אביב. בסניפי הרשת בין 25‑40 ברזים של בירה מהחבית והמחירים נעים בין 29 ל־49 שקלים לליטר בירה.

 

סניף ביר פוינט באשדוד סניף ביר פוינט באשדוד צילום: צפריר אביוב

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x