$
מוזיקה

מותה של אגדת הגראנג' - כריס קורנל

רבים ממעריצי כריס קורנל קיוו שהידיעות על מותו יתבררו כפייק ניוז. בישראל ייזכר האמן שקירב את מוזיקת השוליים למיינסטרים כמי שהעדיף לא לערב בה פוליטיקה

מורן לונדון 08:3221.05.17

יותר מ־40 אלף חובבי רוק'נרול התקבצו ביום רביעי בערב בפארק הירקון לחזות באגדת הרוק מהניינטיז, אירוסמית'. ובינתיים, בצד השני של העולם, התכונן כריס קורנל, אגדת רוק אחרת, שאין ספק שרבים ממעריציו בילו באותן שעות בין הקהל שבפארק, לשים קץ לחייו.

 

קורנל, בן 52 במותו, החליט שעות ספורות לאחר סיומה של עוד הופעה מוצלחת בדטרויט, לסיים בתלייה חיים של עשייה מוזיקלית חשובה, וכן גם חיים של התמכרויות שונות ודיכאונות לאורך השנים. בראיון שהעניק בעבר ל”רולינג סטון” אמר בנושא “לא משנה כמה אתה מאושר, אתה יכול להתעורר יום אחד בחיים, בלי שקרה שום דבר מיוחד שיהפוך אותם לשחורים, ועדיין להרגיש שהחיים שלך שחורים”.

 

לבד מאישה ושלושה ילדים הותיר אחריו שתי להקות מצליחות, Soundgarden ו־Audioslave, שפעלו לצד קריירת הסולו העצמאית והמצליחה שלו.

הזמר כריס קורנל הזמר כריס קורנל צילום: אי פי איי

 

את הקריירה המוזיקלית שלו החל קורנל בנעוריו בסיאטל, מוקף בצעירים כמו קורט קוביין (נירוונה) ואדי וודר (פרל ג’אם), שהיו חלק מזרם הגראנג' שהלך ונרקם. הקטגוריה שהחלה במוסכים של בתים פרטיים הצליחה לטפס במעלה המיינסטרים התרבותי בזכות יוצרים מוכשרים כמו קורנל.

 

אחרי סיבוב קצר עם האנשים שלימים הקימו את פרל ג’אם, במסגרת ההרכב Temple of the Dog, הקים קורנל את הלהקה סאונדגארדן, ששברה את מחסום השוליים וחדרה לתודעה עם השמעות חוזרות ונשנות של השיר Black Hole Sun, שהוביל את האלבום Superunknown למכירות של יותר מ־10 מיליון עותקים רק בארה”ב ולזכייה בשני פרסי גראמי. הלהקה המשיכה להיות בולטת ומשפיעה, אף שהתפרקה למשך יותר מעשור, ותרמה להתפתחות הגראנג’ יחד עם אלבומי מופת כמו Ten, Core ו־Nevermind.

 

בעוד בעולם נחשב קורנל לרוק סטאר בולט, בישראל הוא סווג כאמן מחתרתי יותר עם קהל מעריצים נאמן ואדוק, אך לא גדול מאוד.

 

קורנל הקפיד להגיע להופעות בישראל עם להקותיו אחת לכמה שנים, והפעמים האחרונות שהופיע כאן היו ב־2009, 2012 ו־2016.

 

הביקורים התכופים בישראל אינם מובנים מאליהם, שכן קורנל משתייך מבחינה חברתית לקבוצת אמנים הכוללת גם את פרל ג’אם ורוג’ר ווטרס, שמחרימה את ישראל מטעמים פוליטיים. בניגוד להם, התמקד קורנל במעריציו בלבד, והשאיר את הפוליטיקה לאחרים.

אבי סינגולדה. "אבדה לנו אגדה" אבי סינגולדה. "אבדה לנו אגדה" צילום: עמית שעל

 

הרשת געשה ביום חמישי בבוקר כשהתפרסם דבר מותו הפתאומי. רבים קיוו כי מדובר בחדשות שיתבררו לבסוף כשגויות, וכי נסיך הגראנג’ היפה, בעל המנעד הווקלי המרשים ביותר בתחום, יזעק לפייק ניוז. אמנים ומעריצים רבים כתבו ברשתות החברתיות וחלקו איתנו את רגשותיהם.

 

אמן הגיטרה אבי סינגולדה סיפר ל"כלכליסט": “קמתי בבוקר וגיליתי פתאום שאבדה לנו אגדה. קורנל היה אחד הזמרים המשפיעים בהיסטוריה עם להקות מדהימות. קול כמו שלו קורה פעם בתקופה, והוא היה מיוחד במינו. הדרך הקטנה שלי לזכור ולכבד אותו היא לבצע שיר שלו בהופעה הקרובה”.

 

העיתונאי איתי אנגל, שנמנה עם מעריצי קורנל, כתב פוסט מרגש וויראלי וסיפר שקורנל היה “אחד המוזיקאים שהכי אהבתי בחיי. היצירה שלו ממש נתנה לי כוח, והיה לי חלום לפגוש אותו יום אחד ולספר לו שהוא זה שגרם לכמה דברים בחיי לקרות. חשבתי שיש לנו עוד המון שנים לפנינו”.

 

קורנל הודה בראיון ל”רולינג סטון” בעבר כי לעולם אינו מסתכל אחורה, רק קדימה. עצוב, אם כן, לחשוב שזה העתיד שהוא ציפה לו.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x