$
פנאי

נמסטעים

ספר מתכוני המטבח ההודי שכתבה אפרת דביר יעשה לכם חשק לרוץ למטבח ולבשל

גלי וולוצקי 08:3208.05.16

אין הרבה תענוגות שמזומנים לאוהבי המטבח ההודי בישראל. המסעדות ההודיות מעטות, וגם האפשרויות ללמוד או סתם להתענג על דפדוף בספר מתכונים הודיים כחול־לבן כמעט שאינן קיימות. לכן פתיחתו של דוכן האוכל ההודי קפטן קארי של יונתן רושפלד בשרונה מרקט וכמובן צאתו לאור הספר "לאושר יש טעם של קארי — המטבח ההודי שלי" של האמנית והמסעדנית אפרת דביר, משמחות כל מי שהאוכל ההודי קרוב ללבו.

 

מבשלת את הודו מהודו

 

ספרה של דביר אינו מתיימר להציג בפני הקוראים את המטבח ההודי על עושרו הרב. תת־היבשת שכל אזור בה מתאפיין בחומרי גלם ובסגנון בישול שונה בוודאי לא ניתנת לצמצום לספר מתכונים, ודביר אפילו לא מנסה. הספר הזה הוא בדיוק ההפך מנציג ממלכתי למטבח ההודי — זהו ספר אישי, מלא בסיפורים ואנקדוטות של המחברת, שחיה כבר שנים בטאמיל נאדו שבדרום הודו ואף הפעילה שם שתי מסעדות. גם המתכונים, כמו הסיפורים, נושאים גוון אישי מאוד, והם וריאציות של דביר על המאכלים ההודיים, תוך שהיא עושה שימוש בחומרי הגלם, המתכונים והטעמים המקומיים.

לביבות גזר ומשמש ולביבות כרובית לביבות גזר ומשמש ולביבות כרובית צילום: אדוארדו גראסי

 

המתכונים כתובים ומוגשים בשפה בהירה, ומחולקים לשני פרקים על פי הסדר הכרונולוגי של שהותה של דביר בהודו, ועל פי סדר גיאוגרפי. הפרק הראשון מתרכז במתכונים מהעיירה טירוונאמאלאי. פרק זה מציג את חומרי הגלם הבסיסיים המצויים למרגלות ההר ואת התבלינים, מתכוני הבסיס ואמנות הרכבת הרטבים. אפשר למצוא כאן מתכוני בסיס נהדרים לאורז, סאמבר (מרק עדשים), ראיטה, צ’אטני קוקוס ועוד. בפרק השני, בהשראת היישוב אורוויל שבמפרץ בנגל העשיר בדגים, פירות ים, ירקות ופירות, דביר כתבה מתכונים מגוונים יותר כמו לביבות גזר ומשמש, לביבות כרובית, סלסת פאפאיה וסלט סלק עם תפוח ושורש פטרוזיליה בוויניגרט ג'ינג'ר.

 

טעים גם בעיניים

 

כמו כל ספרי הוצאת לאנץ' בוקס, גם הספר הזה מרהיב ביופיו. המעצבים, סטודיו קרן וגולן, הצליחו ליצור ספר שהוא מצד אחד ססגוני ומביא את צבעיה הלוהטים של הודו אל בין הדפים, ומצד שני רגוע ונינוח מאוד, כשדפי הטקסט המשולבים לצד התמונות הצבעוניות צבועים דווקא בקרם ובתכלת בהירים ונעימים.

 

את המבחן האמיתי של ספר מתכונים — לעשות לכם חשק לבשל או לפחות לאכול — עובר הספר בהצלחה רבה. כשתסיימו לעלעל בו, כל מה שיתחשק לכם זה להיכנס למטבח ולפצוח בהכנת קארי טרי משלכם, או לפחות ללכת לאכול אצל הקפטן בשרונה מרקט.

 

פרטים: 108 שקל בחנויות הספרים ובאתר הוצאת לאנץ' בוקס.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x