ריח של מחלוקת
יהודים וערבים, דתיים וחילוניים, מזרחיים ואשכנזים - כולם נחלקים בשאלת הגויאבה, הפרי עם הניחוח והטעם שאו שאוהבים מאוד או שמתעבים ממש. חמישה קינוחי גויאבה חדשים שמוגשים עכשיו ברחבי הארץ, כי הגיעה העונה, מלהיטים את האווירה
שולחן: בלינצ'ס עם גויאבות מקורמלות וטריות
השף עומר מילר, מכור לגויאבות בעצמו, מגיש בלינצ'ס ממולא בקרם פרש וגויאבות מקורמלות שנאפה בטאבון עם גויאבות טריות, סירופ וסוכר.
כמה: 36 שקל.
איפה: רוטשילד 73 תל אביב, 03-5257171.
צפון אברקסס: מרמלדת גויאבות
על פודינג
בצפון אברקסס רקח השף אייל שני קינוח עדין של פודינג וניל עם מרמלדת גויאבות בשלות, שעברו עיסוי בסוכר ובושלו עם פרחי שומר בר.
כמה: 38 שקל.
איפה: לילינבלום 40 תל אביב, 03-5166660.
שרגא: מאפינס וסקונס גויאבה
בשרגא קפה הירושלמי מקבלים את החורף עם מאפי גויאבות — סקונס (סוג של לחמנייה מתוקה מאנגליה) עם גויאבה ושוקולד מריר, או מאפינס עם גויאבה, תבליני חורף מחממים (מוסקט, קינמון) וסוכר חום.
כמה: 16 שקל לסקון, 14 שקל למאפין (בתמונה).
איפה: ינאי 3 ירושלים, 077-9529952.
מונא: מרק היביסקוס
וטרטר גויאבה
במונא מוגש קינוח קליל של מרק היביסקוס קר, מתובל בזוטא לבנה מהרי ירושלים עם טרטר גויאבה טרייה וגלידת שרבט, שמנת חמוצה ופלפל סצ'ואן.
כמה: 42 שקל.
איפה: שמואל הנגיד 12 ירושלים, 02-6222283.
טיבי'ס: פנקוטה גויאבה ומוס קוקוס
שף חיים טיבי מגיש בטיבי'ס דואט של פנקוטה גויאבה וקוקוס טרופי עם קרמל גויאבה מזוגג.
כמה: 42 שקל.
איפה: חוות ורד הגליל, 04-6935785.