$
אוכל

ריח של מחלוקת

יהודים וערבים, דתיים וחילוניים, מזרחיים ואשכנזים - כולם נחלקים בשאלת הגויאבה, הפרי עם הניחוח והטעם שאו שאוהבים מאוד או שמתעבים ממש. חמישה קינוחי גויאבה חדשים שמוגשים עכשיו ברחבי הארץ, כי הגיעה העונה, מלהיטים את האווירה

גלי וולוצקי 08:3127.10.15

שולחן: בלינצ'ס עם גויאבות מקורמלות וטריות

השף עומר מילר, מכור לגויאבות בעצמו, מגיש בלינצ'ס ממולא בקרם פרש וגויאבות מקורמלות שנאפה בטאבון עם גויאבות טריות, סירופ וסוכר.

כמה: 36 שקל.

איפה: רוטשילד 73 תל אביב, 03-5257171.

 

 צילום: עמית שעל

 

צפון אברקסס: מרמלדת גויאבות

על פודינג

בצפון אברקסס רקח השף אייל שני קינוח עדין של פודינג וניל עם מרמלדת גויאבות בשלות, שעברו עיסוי בסוכר ובושלו עם פרחי שומר בר.

כמה: 38 שקל.

איפה: לילינבלום 40 תל אביב, 03-5166660.

 

 צילום: עמית שעל

 

שרגא: מאפינס וסקונס גויאבה

בשרגא קפה הירושלמי מקבלים את החורף עם מאפי גויאבות — סקונס (סוג של לחמנייה מתוקה מאנגליה) עם גויאבה ושוקולד מריר, או מאפינס עם גויאבה, תבליני חורף מחממים (מוסקט, קינמון) וסוכר חום.

כמה: 16 שקל לסקון, 14 שקל למאפין (בתמונה).

איפה: ינאי 3 ירושלים, 077-9529952.

 

 צילום: קירה קלצקי

 

מונא: מרק היביסקוס

וטרטר גויאבה

במונא מוגש קינוח קליל של מרק היביסקוס קר, מתובל בזוטא לבנה מהרי ירושלים עם טרטר גויאבה טרייה וגלידת שרבט, שמנת חמוצה ופלפל סצ'ואן.

כמה: 42 שקל.

איפה: שמואל הנגיד 12 ירושלים, 02-6222283.

 

 צילום: עומר מסינגר

 

טיבי'ס: פנקוטה גויאבה ומוס קוקוס

שף חיים טיבי מגיש בטיבי'ס דואט של פנקוטה גויאבה וקוקוס טרופי עם קרמל גויאבה מזוגג.

כמה: 42 שקל.

איפה: חוות ורד הגליל, 04-6935785.

 

 צילום: אפי שריר

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x