$
מה מתבשל

מה אתה אוכל כשאתה קם בבוקר

גם הבראנץ' פורח באביב, בעיקר בחג כשאפשר להתעורר מאוחר ולהתענג על ארוחות הבהריים החדשות והכי מושחתות. עופו על זה

גלי וולוצקי 08:4908.04.15

טשרניחובסקי 6:

ביצים עם נתחי קוד מומלח שעשויים כמו בפורטוגל

 

הביסטרו המתמחה במטבח הפורטוגלי מציע בראנץ' סלטים ומנות נוספות שנועדו לספוג את האלכוהול של הערב הקודם.

 

מה אוכלים: מבחר סלטים המוגשים למרכז השולחן (סלט תפוחי אדמה, סלמון כבוש ועוד), צלחת גבינות, צלחת נקניקים, סלסלת לחמים ומנת ביצים לבחירה — החל מאפשרויות קלילות כמו אומלט גאודה או ביצי עין בקרם פלפלים ותרד, ועד מנות עשירות כמו שתי ביצים עם נתחי קוד מומלח או סטייק אנד אגס.

התאמה לפסח: יוגש התפריט הרגיל.

מתי: שישי ושבת 10:30–14:00.

מחיר: 85 שקל לסועד כולל קפה/ מיץ.

איפה: טשרניחובסקי 6, רחוב טשרניחובסקי 5, תל אביב. 03-6208729.

 

טשרניחובסקי 6. מבחר סלטים במרכז טשרניחובסקי 6. מבחר סלטים במרכז צילום: אנטולי מיכלו

 

קלארו:

לכו על מגש גורמה זוגי עם פורל כבוש וגבינות בוטיק

 

המסעדה של השף רן שמואלי במתחם שרונה חנכה לאחרונה בראנץ' עשיר, המציע לצד מנות קלאסיות גם מגש מעדנים זוגי.

 

מה אוכלים: מנות כמו בנדיקט ים־תיכוני (58 שקל), שקשוקה פירות ים (82 שקל) או פנקייק (52 שקל). גולת הכותרת היא מגש הבראנץ' הזוגי הכולל ביצים, סלט ירקות, סלסלת מאפים מתוקים ומלוחים, פורל כבוש, גבינת עזים בעלי גפן, זיתים, יוגורט עם גרנולה תוצרת בית, קפה ומיץ תפוזים.

התאמה לפסח: יוגש התפריט הרגיל.

מתי: שישי ושבת 08:00–15:30.

מחיר: מ־42 שקל לסביח קלארו ועד 165 שקל למגש בראנץ' זוגי.

איפה: קלארו, רב אלוף דוד אלעזר 30, תל אביב. 03-6017777.

 

קלארו. מגש גורמה לשניים קלארו. מגש גורמה לשניים צילום: עמית שעל

 

אורטוריו:

לא להחמיץ את מגש הגבינות תוצרת בית

 

המסעדה המרכזית של מלון אלמא החדש בזכרון יעקב מציעה בראנץ' המתבסס על חומרי גלם מקומיים, שרבים מהם מגודלים ומיוצרים במתחם המלון.

 

מה אוכלים: מבחר מנות בראנץ' כמו פטירי עשבי בר — ביצים אפויות על בצק (38 שקל); בוקר חורף — ביצים עלומות על בריוש, פטריות יער צלויות, עולש מזוגג, מנגולד ויוגורט עזים (56 שקל); וגם אפשרויות מתוקות כמו פרנץ' טוסט (38 שקל) ומנות מעדנייה כמו מגש של גבינות רכות בייצור ביתי, גבינות קשות ישראליות, ירקות מתובלים ופירות (68 שקל).

התאמה לפסח: במהלך החג כל המנות יוכנו מקמח מצה.

מתי: שישי 08:00–14:00.

מחיר: 42–74 שקל.

איפה: אורטוריו במלון אלמא, יאיר 1, זכרון יעקב. 04-6300110.

 

ממילא קפה:

בהריים של חריימה בורי ותה בוטנים בירושלים

 

בקפה של מלון ממילא מוגש בראנץ' כשר לחג שמשלב מנות בוקר וצהריים.

מה אוכלים: בפתיחה מוגשים סלטים ומטבלים, ובעיקריות ניתן לבחור חריימה בורי (88 שקל), שקשוקה חצילים (78 שקל) או סול מטוגן עם פירה (80 שקל). לקינוח מוגשים תה בוטנים ועוגת סולת.

התאמה לפסח: הכל יוכן מקמח מצה.

מתי: שישי, 12:00‑15:00.

מחיר: 78‑88 שקל.

איפה: ממילא קפה ובראסרי, שלמה המלך 11 ירושלים. 02-5482230.

 

ממילא. שקשוקה חצילים ותה ממילא. שקשוקה חצילים ותה צילום: עמית שאבי

 

גרנד קפה טורקיז:

סוף שבוע עם סטייק אנד אגס

 

השלוחה הרמת אביבית של טורקיז הוסיפה על הבופה העשיר המוגש בשעות הבוקר בימי השבוע גם תפריט בראנץ' המוגש רק בסופי השבוע.

 

מה אוכלים: ביצים עלומות וקרם פרש על מצע מנגולד ותרד (58 שקל), סטייק אנד אגס (68 שקל), עיג'ה (חביתת ירק — 58 שקל) שקשוקה (58 שקל) — כל המנות מוגשות עם סלט, לחם ומשקה קל או חם, ואפשר גם להעדיף את הכיוון המתוק ולבחור בפנקייק (52 שקל) או במוזלי (38 שקל).

 

הבופה העמוס פתוח אף הוא, ואפשר להזמין רק את הסלטים ואת מנות הדגים והגבינות ללא הגבלה (62 שקל) או בתוספת מנת ביצים (72 שקל).

התאמה לפסח: יוגש התפריט הרגיל.

 

מתי: שישי 08:30‑12:30, שבת 09:00‑12:30.

מחיר: 38‑72 שקל.

איפה: אינשטיין 40, קניון רמת אביב. 03-5536677.

 

אלמא. "בוקר חורף" עם פטריות יער אלמא. "בוקר חורף" עם פטריות יער צילום: אוראל כהן

 

האחים:

לא לפספס את חלות הויזניץ' כמו בבני ברק

 

מי שמתגעגע לבראנצ'ים מלונאים בסגנון בופה יכול לקבל את מבוקשו דווקא במסעדת השיפודים המשודרגת האחים. בכל שישי ושבת נפתח כאן שולחן גדוש כל טוב של מנות בראנץ' קונבנציונליות יותר ופחות, שממנו אפשר להעמיס ללא הגבלה.

 

מה אוכלים: עיג'ה (חביתת ירק), מאפי בצק עלים (למשל עם עגבניות, זעתר וגבינת פטה), לאבנה תוצרת הבית, שקשוקה אדומה עם פפריקה מעושנת, הרינג וגרבדלקס, סלט עדשים עם סלרי, קרפצ'ו חציל עם פיסטוקים, חלות של מאפיית ויזניץ' וגם קינוחים כמו מילקי תוצרת בית, מלבי וריבות ועוד ועוד.

התאמה לפסח: יוגש התפריט הרגיל.

מתי: שישי ושבת, 09:00–12:45.

מחיר: 75 שקל לסועד כולל לימונדה או תה קר ללא הגבלה וקפה לסיום.

איפה: האחים, אבן גבירול 12 תל אביב. 03-6917171.

 

אחים. בופה מלא בהפתעות אחים. בופה מלא בהפתעות צילום: טל סיוון

 

חאן מנולי:

המסבחה היפואית המהוללת במהדורת בראנץ'

 

המסעדונת החדשה ביפו החלה לאחרונה להגיש בראנץ' שבת המבוסס על מנות המככבות בתפריט הרגיל, ובראשן המסבחה המהוללת שלה.

 

מה אוכלים: פותחים שולחן עם שתי צלוחיות פתיחים לסועד (מתוך מבחר של כבד קצוץ, לקרדה, פלפל חריף ממולא קבב ים, סרדינים מחותנים, סלט תמנונים ועוד) וממשיכים באחת המנות העיקריות - בהן מסבחת תרנגולות מפורקות ועשבי בר ומסבחת טלה קצוץ ועשבי בר (78 שקל), כרוב ערבי ממולא ראגו של טלה ואורז (84 שקל), שייטל ועין על עדשים שחורות עם מוח עצם (92 שקל) או חריימה של פלמידה לבנה (110 שקל).

התאמה לפסח: לרגל החג תתווסף לתפריט מצייה עם ביצת עין, תרד תורכי ופרמז'ן (72 שקל כולל מנות ראשונות).

מתי: ימי שבת, 12:00–17:00.

מחיר: 110-72 שקל.

איפה: חאן מנולי, בית אשל 7, יפו. 03-6767884.

 

חאן מנולי. חגיגה אוריינטלית עם מסבחה חאן מנולי. חגיגה אוריינטלית עם מסבחה צילום: עמית שעל

 

צ'יקטי:

בוקר סטייל טוסקנה: בצק דק עם תרד, בייקון ומסקרפונה

 

הבר האיטלקי המתוק והידידותי מגיש ארוחת בראנץ' מסוגננת הכוללת מנות בראנץ' ברוח איטלקית.

 

מה אוכלים: ארוחה מלאה הכוללת לחמים, גבינות וביצים לבחירה מתוך מנות כמו שקשוקה טוסקנית עם נקניק סלסיצ'ה, פריטטה או מקושקשת על ברוסקטה, מיץ סחוט וקפה או תה (69 שקל).

לחלופין, אפשר להזמין מנות כמו קורנטו (קרואסון עם ביצים עלומות, בייקון וגבינות, 49 שקל), ניסואז איטלקי (43 שקל), פיאדינה ביאנקה (בצק דק עם ביצים, תרד, בייקון ומסקרפונה, 59 שקל).

אפשר גם להסתפק במשהו קליל כמו צלחת גבינות קשות ורכות (32 שקל), פנצ'טה פריכה (18 שקל) או לחמים ומאפים (23 שקל).

התאמה לפסח: יוגש התפריט הרגיל.

מתי: שישי 10:00‑16:00 ובקרוב גם בשבת.

מחיר: מ־16 שקל לירקות טריים, עד 78 שקל למבחר מאזטים.

איפה: צ'יקטי, יהודה הלוי 58 תל אביב. 03-6853449.

 

צ’יקטי. מעדנים איטלקיים מכל הסוגים צ’יקטי. מעדנים איטלקיים מכל הסוגים צילום: עמית שעל

 

ליטל איטלי:

שייטל עגל על שעועית וביצי עין על הדשא של שרונה

 

במתחם האיטלקי ליטל איטלקי בשרונה נחנך בראנץ' חדש שיוגש במהלך החג ובהמשך בסופי שבוע.

 

מה אוכלים: תפריט מהודק בן שלוש מנות בלבד: סטייק אנד אגס — שייטל עגל על שעועית טוסקנית וביצי עין (58 שקל); קורנטו פורקטה — קרואסון עם גאודה, בייקון מעושן מתוצרת המקום וביצה עלומה (42 שקל); או אגס בנדיקט — אינגליש מאפין עם פורקטה או תרד, רוטב הולנדייז וביצים עלומות (54 שקל). הכל מוגש בלוויית סלט ירקות טוסקני.

התאמה לפסח: יוגש התפריט הרגיל.

מתי: שישי ושבת, 09:00‑14:00.

מחיר: 42‑58 שקל.

איפה: ליטל איטלי, קפלן 20 תל אביב. 03-6979000.

 

ליטל איטלי. לטרוף שייטל עגל בקלאסה ליטל איטלי. לטרוף שייטל עגל בקלאסה צילום: עמית שעל

 

על המים:

בופה עם מאזטים מן הים — מול הים

 

מסעדת הדגים השוכנת על חוף ימה של הרצליה מגישה בראנץ' בצורת בופה ממנו ניתן לקחת ללא הגבלה, עם מנת ביצים לבחירה.

 

מה אוכלים: בבופה מבחר של גבינות (קממבר, רוקפור, צפתיות, גבינות עיזים ועוד), סלטים (קינואה, חציל בטחינה, קפרזה, עדשים שחורות ועוד), מאזטים מהים (מטיאס כבוש, שפרוטים, איקרה, אבוקדו) לחמים ומתוקים (גרנולה, סילאן, עוגות בחושות, סלט פירות ועוד) ומנת ביצים לבחירה לסועד: שקשוקה, פריטטה או ביצי פלורנטין.

התאמה לפסח: יוגש התפריט הרגיל.

מתי: שישי ושבת, 09:00‑11:45.

מחיר: 65 שקל ללא ביצים, 75 שקל עם מנת ביצים. כולל משקה חם וקל.

איפה: על המים, חוף השרון, הרצליה. 09-9501767.

 

על המים. שקשוקה לצד פינוקים מהים על המים. שקשוקה לצד פינוקים מהים צילום: עמית שעל

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x