• תפריט
אוכל

12 מסעדות ששורדות מחוץ לתל אביב כבר יותר מ-12 שנה

יום אחרי ההמלצות התל־אביביות, יוצאים החוצה: כי מסעדות ששורדות בירושלים הכשרה או לצד כביש עכו־צפת כנראה עושות משהו נכון

גלי וולוצקי 09:1430.01.14

המפלט האחרון, אילת: הדרומית 

דגים ופירות ים, מ־1982

 

מסעדה שבמבט ראשון נראית קצת כמו מלכודת תיירים, אך המטבח שלה יודע לספק בדיוק את מה שצריך: מבחר גדול של דגים ופירות ים טריים בשלל דרכי הכנה.

 

המנה הוותיקה בתפריט: דג לברק על הגריל בנגיעות חמאה ושום (110 שקל).

 

המנה החדשה בתפריט: סלט שרימפס קוקטייל - שרימפס חלוטים עם חסה מסולסלת, עלי בייבי וכרוב לבן ברוטב מיונז (49 שקל).

 

  • חוף אלמוג, 08-6372437.

 

 

לברק על הגריל לברק על הגריל צילום: יאיר שגיא

 

 

פיש, ראשון לציון: המשתדרגת

דגים, מ־2000

 

זהו גלגולה השני של המסעדה, שפעלה במשך 11 שנה על חוף הים ובאוקטובר 2011 עברה לאזור התעשייה בעיר. השינוי הפך את פיש למסעדה מתוחכמת ועדכנית יותר, שמציעה גם בר קוקטיילים וחדרים פרטיים.

 

המנה הוותיקה בתפריט: מול מרינייר (44 שקל למנה קטנה, 78 שקל לגדולה).

 

המנה החדשה בתפריט: סשימי טונה (46 שקל).

 

  • בני חבוט 7, 03-9611169.

 

סשימי טונה סשימי טונה צילום: גליה אבירם

 

מעיין הבירה, חיפה: המעושנת

מטבח מזרח־אירופי, מ־1962

 

ב־1950 היא היתה אטליז ובית חרושת לנקניקים. לאחר 12 שנה הפכה מעיין הבירה למסעדה שמתמחה באוכל מזרח־אירופי, עם התמחות מיוחדת בעישון נתחי בשר. בעבר פקדו אותה בעיקר פועלי הנמל הסמוך, אך כיום הקהל הצעיר תפס את מקומם והפך את מסעדת הפועלים המיתולוגית לאחת הנקודות החמות והמבוקשות בעיר.

 

המנה הוותיקה בתפריט: קוסטיצה עם הר של שום כתוש (60 שקל).

 

המנה החדשה בתפריט: אוסובוקו לבן (60 שקל).

 

  • נתנזון 4, 04-8623193.

 

קוסטיצה עם שום כתוש קוסטיצה עם שום כתוש צילום: גיל נחושתן

 

פרדיסו, ירושלים: האקלקטית

ביסטרו, מ־1995

 

אריק בלום, שעבד תחת אייל שני במטבח של מסעדת אוקיינוס, פתח את הביסטרו הירושלמי במבנה קטן ברחביה ולאחר שלוש שנים עבר למיקום הנוכחי בטלביה. באותה תקופה היתה המסעדה אחת הבודדות בעיר שפעלה גם בשבת. לבד מאוכל בכיוון צרפתי ואיטלקי, יש בתפריט גם כמה מנות רומניות המעידות על מוצא הבעלים.

 

המנה הוותיקה בתפריט: מרק צ'ורבה רומני על פי מתכון של אמו של השף, אניטה (36 שקל).

 

המנה החדשה בתפריט: שוק אווז על ירקות שורש (76 שקל).

 

  • קרן היסוד 36, 02-5634805.

 

מרק צ'ורבה מרק צ'ורבה צילום: עומר מסינגר

 

לחם יין, יהוד: השכונתית

ביסטרו שכונתי, מ־1999

 

גם לתושבי יהוד יש "קופי בר" משלהם: הביסטרו השכונתי הזה עושה דברים נכון - מהעיצוב הקלאסי והנעים ועד לאוכל המוקפד. הקונדיטוריה הצמודה מבטיחה שתוכלו להמשיך להתפנק גם בבית.

 

המנה הוותיקה בתפריט: ניוקי ברוטב ערמונים וכמהין (59 שקל).

 

המנה החדשה בתפריט: פילה בקר במחבת ברוטב פטריות שמפניון ופורצ'יני עם תפוח אדמה אפוי (114 שקל).

 

  • דרך החורש 4, 03-6321793.
 

ניוקי ברוטב ערמונים וכמהין ניוקי ברוטב ערמונים וכמהין צילום: דן פרץ

 

רביבה וסיליה, רמת השרון: המיתולוגית

קונדיטוריה ומסעדה, מ־1988

 

המסעדה שנפתחה לפני 25 שנה וחולשת כיום על שני סניפים נוספים, החלה את דרכה כקונדיטוריה, ובמהלך השנים התרחבה לבית קפה ומסעדה שזוכה למעמד מיתולוגי בעיקר בקרב ברנז'ת העסקים. בופה ארוחות הבוקר, ובמיוחד העוגות של רביבה אפל, מושכים את קהל המעריצים שוב ושוב.

 

המנה הוותיקה בתפריט: קציצות פרסה עם אורז בר ורוטב יוגורט, מוגשות עם סלט ירוק (62 שקל).

 

המנה החדשה בתפריט: טורטליני דלעת עם שום אפוי, ריקוטה ופרמז'ן בשמנת ויין לבן (62 שקל).

 

  • המייסדים 1, 03-5400179.

 

טורטליני דלעת טורטליני דלעת צילום: אוראל כהן

 

בלזק, אשדוד: הרומנטית

מטבח צרפתי, מ־1999

 

מסעדה צרפתית רומנטית ואינטימית, שהולכת ומשחררת קצת את החגורה במהלך השנים. היא החלה את דרכה בסגנון קלאסי וקצת מיושן, אך בשנים האחרונות - ובמיוחד מאז רכש אותה השף והבעלים הנוכחי נתי שפריר - היא מעזה להגיש גם מטבח עדכני יותר ולשלב חומרי גלם ים־תיכוניים כמו טחינה, יוגורט ולאבנה.

 

המנה הוותיקה בתפריט: ברוסקטה עם קרם שעועית לימה, בצלים צלויים ופקורינו של מחלבת צאלה (45 שקל).

 

המנה החדשה בתפריט: שקדי עגל עם דלעת וורמוט (48 שקל).

 

  • האשל 11, 08-8536336.

 

ברוסקטה עם קרם שעועית ברוסקטה עם קרם שעועית צילום: בלונדי אלינור וולף

 

הניצחון, אשקלון: הדבקה במטרה

מטבח רומני מסורתי, מ־1950

 

זה המקום לחובבי המטבח הרומני האותנטי, ומאז הפתיחה ועד היום כמעט לא השתנה כאן דבר. הכבד הקצוץ, הרגל הקרושה, הכרוב הממולא והפפנאש - כולם עשויים על פי אותם מתכונים כבר 64 שנה.

 

המנה הוותיקה בתפריט: קבב רומני עם ציפס, חמוצים ולחם (40 שקל).

 

המנה החדשה בתפריט: אין. כאן לא מחליפים סוסים מנצחים.

 

  • המדרחוב באשקלון. 08-6751200.

 

קבב רומני וצ'יפס קבב רומני וצ'יפס צילום: צפריר אביוב

 

עזבה, כפר ראמה: הגלילית

מטבח ערבי גלילי, מ־1994

 

עזבה, שבתחילת דרכה נחשבה לסוד הכמוס של הפודיס, שנהגו לנסוע לכפר ראמה כדי לאכול את מנת הקובה־ניה הטובה בארץ, כבר התחבבה על הקהל הרחב. העובדה שבסופי שבוע אין שולחן פנוי מדברת בעד עצמה.

 

המנה הוותיקה בתפריט: מג'דרה של בורגול עם עדשים חומות, בצל ושמן זית (20 שקל).

 

המנה החדשה בתפריט: שישברק - כיסוני בצק במילוי בשר טחון ובצל, או במילוי צמחוני (75 שקל).

 

  • על כביש עכו־צפת, 04-9888808.

 

עזבה. כבר לא סוד של פודיס עזבה. כבר לא סוד של פודיס צילום: גיל נחושתן

 

מו ומו, רחובות: הקרניבורית

מסעדת בשר, מ־1984

 

היא החלה כאטליז, והרחיבה את הפעילות מאוחר יותר למזנון המבורגרים. בתחילת שנות האלפיים הפכה למסעדה של ממש במתכונתה הנוכחית.

 

המנה הוותיקה בתפריט: סטייק סינטה 400 גרם (142 שקל).

 

המנה החדשה בתפריט: נקניקיות מקסיקניות עם צ'יפוטלה וכוסברה טרייה (68 שקל).

 

  • הרצל 167, 08-9462690.

 

סטייק סינטה סטייק סינטה צילום: נמרוד גליקמן

 

 

הטחנה, מטולה: הצפונית

מסעדת בשר, מ־2002

 

המסעדה ממשיכה להתמקד במה שהיא יודעת לעשות הכי טוב: להתקין ולהגיש נתחי בשר משובחים בצלייה על גריל פחמים. זו אחת המסעדות האהובות על תושבי האזור, ותחנת עצירה פופולרית למטיילים בצפון.

 

המנה הוותיקה בתפריט: אסאדו דבש - צלע שפונדרה בתנור במרידנת דבש (130 שקל).

 

המנה החדשה בתפריט: שיפוד סינטה אסייתי בתיבול רוטב צדפות על סלט כפרי (145 שקל).

 

  • הראשונים 1, 04-6944810.

 

הטחנה. חביבה על מטיילים הטחנה. חביבה על מטיילים צילום: אביהו שפירא

 

המטבח של רמה, נטף: המתבודדת

מטבח כפרי ביתי, מ־1996

 

המסעדה, שבתחילת דרכה היתה פתוחה רק בחודשי האביב והקיץ, הפכה ב־2008 למסעדה של ממש, עם שף בעל ניסיון במסעדות מכוכבות, תומר ניב. האוכל הכפרי והנוף הנהדר עדיין שם, והמקום עדיין פתוח רק מיום חמישי ועד שבת, אך המטבח התמקצע והתלטש.

 

המנות הוותיקות בתפריט: גלידת פיסטוק ומי ורדים על קדאיף קריספי עם קונפיטורת חצילונים (44 שקל); כבד עוף בחמאה ובלסמי על עלי מנגולד, תפוחי עץ וסלק (49 שקל).

 

המנה החדשה בתפריט: צוואר טלה בדבש חרובים (68 שקל למנה קטנה, 96 שקל לגדולה).

 

  • בכניסה ליישוב נטף, הרי יהודה, 02-5700954.

 

צוור טלה בדבש חרובים צוור טלה בדבש חרובים צילום: אנתולי מיכאלו

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x