$
פנאי

אמנות, ערך מוסף: אפשר לקנות תמונה מקורית במחיר סביר

כל אחד יכול לתלות תמונה על קיר, אבל בשביל לקנות יצירת אמנות מקורית, איכותית ובמחיר סביר צריך לדעת איפה לחפש

יעל סובינסקי 09:2726.12.13

הבעיה הזו מוכרת כמעט לכולם: קיר ריק, אחד או יותר, שמעלה שוב ושוב את השאלה איזו תמונה לתלות עליו. יצירות אמנות זולות ניתן לרכוש במקומות רבים: אתרי האינטרנט Etsy, Ebay או אמזון, שמציעים מגוון עצום שמבלבל את הקונה; מכירות סופי השנה בגלריות, שקשה לדעת את מחיריהן; או מכירות מיוחדות בסטודיו של אמנים שמתקיימות באופן אקראי וקשה לעקוב אחריהן. אבל יש דרכים אחרות לקנות תמונה מקורית במחיר סביר, ועם ערך מוסף: אמנותי, היסטורי, אספני ואפילו חברתי.

 

לה קולטור: אמנות צעירה עד 500 שקל

 

לה קולטור היא קבוצה תל־אביבית שנולדה ב־2010 כיוזמה משותפת של יוצרים מקומיים, ונועדה לתת במה לאמנים צעירים. המטרה היא להציג את יצירותיהם בפני קהלים חדשים ולמכור אותן ללא פערי תיווך, כך שהמחירים נגישים ובני־השגה. מדי כמה חודשים מתקיימת תערוכה של הקבוצה בחלל משתנה, ובה נמכרות עבודות מקוריות של אמנים מתחלפים במחירים של עד 500 שקל - מרישומים ואיורים, דרך הדפסים במהדורות מוגבלות ועד עבודות פיסול. האירוע הקרוב של לה קולטור יתקיים ב־1–15 בינואר במועדון הדלי בתל אביב, פרטים נוספים בדף הפייסבוק של הקבוצה. ערך מוסף: הזדמנות להכיר את סצנת האמנות והעיצוב הצעירה בארץ. facebook.com/LaLaCulture.

 

 

מכירות פומביות: אספנות למתחילים במחירים מפתיעים

 

מכירות פומביות נדמות כנחלתם של אוליגרכים עשירים, שמניפים את ידם עטוית טבעות הזהב ומציינים מספרים שהרבה אפסים בסופם. במציאות, במכירות פומביות אפשר להשיג יצירות אמנות מקוריות במחירים לא גבוהים, ובעיקר לאחריהן (כשבוע לאחר המכירה). בחלק מבתי המכירות, דוגמת אישתר, אגוזי ואחרים, ניתן לקנות את הפריטים שלא נמכרו במכירי הפתיחה, ולעתים אף במחיר נמוך בעשרות אחוזים.

 

בני־המזל וחדי־העין יוכלו לקנות יצירות (גם עתיקות) בפחות מ־100 דולר, ולעתים אפשר למצוא עבודות בעלות ערך אספני. ערך מוסף: הזדמנות להשיג מציאות או יצירה עם סיפור.

 

 

מעבדת האמנות: יצירות ללא תיווך

 

האתר החדש TheArtLab מציע את האפשרות לרכוש יצירות אמנות ישראלית ישר מהאמנים, ללא פערי תיווך וללא מטרות רווח לאתר. מדובר בפרויקט שמרכז עבודות של 250 אמנים מקומיים, אשר נבחרו בקפידה על ידי צוות אמנותי שבראשו יושב יאיר גרבוז. היצירות, בתחומי הפיסול, הציור, המיצב, ההדפס ועוד, נמכרות בטווח מחירים רחב - מ־500 שקל להדפס משי של נעה גינזבורג ועד ל־17 אלף שקל לציור של שירה גלזרמן. את העבודות אפשר לקבל במשלוח או לבקר בסטודיו של האמן ולראות אותן לפני הרכישה. ערך מוסף: אמנות ישראלית ברמה גבוהה. theartlab.co.il.

 

 

I want a print: הדפסים ברמה של מוזיאון

 

האתר I want a print מציע הדפסים איכותיים במהדורה מוגבלת של יצירות אמנות עכשווית, במחירים שמאפשרים גם לחובבי אמנות מתחילים לרכוש עבודה ממוספרת. 31 אמנים מוכרים, דוגמת דוד עדיקא וגלעד אופיר, לצד 15 אמנים צעירים ומבטיחים מציגים שתי עבודות כל אחד, שאותן ניתן לקנות בשלושה גדלים: הקטן ביותר, בגודל של דף A4, מודפס ב־250 עותקים ונמכר ב־40 יורו; והגדול ביותר, 70 על 100 ס"מ, מודפס בעותק יחיד בלבד ונמכר ב־2,005 יורו. העבודה הנבחרת מופקת בהדפסה מוזיאלית ארכיבית חתומה וממוספרת, שנעשית בפיקוח והשגחה - ברמה של מוזיאון לכל דבר. ערך מוסף: עבודות בלעדיות של אמנים בעלי שם באיכות גבוהה ובמחיר הוגן. i-want-a-print.com.

 

 

סדנת בעלי המלאכה: עשה זאת בעצמך

 

סדנת בעלי המלאכה, שחגגה לא מזמן שלוש שנים לפתיחתה, מציעה לצד מגוון הקורסים והסדנאות המתקיימים בה אפשרות לרכוש הדפסי רשת של אמנים, מאיירים ומעצבים דוגמת זאב אנגלמאיר, Know Hope, ירמי פינקוס ואחרים במחירים שמגיעים בממוצע עד 1,000 שקל. רוב ההדפסים מופקים במהדורה מוגבלת, ומי שבכל זאת לא מצליח למצוא עבודה לטעמו יכול לעבור סדנה בת שלוש שעות וליצור הדפס מקורי משלו בחתימה עצמית - גם ללא כל רקע באמנות. את ההדפסים ניתן לקנות בסטודיו של בעלי המלאכה או בחנות של הסדנה במרמלדה מרקט. ערך מוסף: כל אחד יכול להיות אמן. hamelaha.co.il.

 

 

Hprint: וינטאג' מקורי בניחוח צרפתי

 

פוסטרים בסגנון וינטאג' הם פופולריים ביותר, במיוחד בקרב חובבי הרטרו. עם זאת, כמעט בכל מקום אפשר לראות את אותם הדימויים השחוקים של פרסומת לשוקולד או חתול שחור. Hprint מציעים את הדבר האמיתי: מגזינים צרפתיים ישנים מהמאה ה־20. אפשר לרכוש מגזין שלם - "ווג" פריז מ־1923 או ממלחמת העולם השנייה או מודעות ותמונות נבחרות: שאנל מ־1913, איב סאן לורן או פרסומת לפרארי מ־1962. כל המגזינים וההדפסים המקוריים נמכרים במחירים סבירים - מדולרים בודדים למודעה יחידה ועד כ־200 דולר למגזינים מלאים, ישנים ונדירים. מחירי המשלוח אינם גבוהים, וברכישה מעל 150 דולר המשלוח חינם. ערך מוסף: ערך היסטורי והשראה אופנתית. hprints.com.

 

The Working Proof: אמנות עם תרומה לקהילה

 

הסלוגן "Creativity. Charity. Community" המתנוסס בראש עמוד הבית של האתר The Working Proof, מספר על המטרה שלשמה הוקם: לתרום לקהילה באמצעות האמנות. העיקרון הכלכלי מאחורי המילים היפות מבוסס על כך שמכל הכנסה מיצירה שנמכרת דרך האתר יוקדשו 15% לתרומה לארגונים שונים בעולם. בכל שבוע מצטרפת עבודה חדשה למאגר היצירות המוצעות למכירה, שכל אחת מהן מוקדשת לתרומה לארגון אחר. כל עבודה נוצרה במיוחד עבור האתר ונמכרת במהדורה מוגבלת, חתומה וממוספרת בת עשרות עותקים, במחירים שנעים סביב 30–70 דולר, בתוספת דמי משלוח סמליים לארץ. ערך מוסף: יצירות עם ערך חברתי. theworkingproof.com.

 

כמה זה עולה: היצירה, האמן, המחיר ואיפה לקנות

 

1. "Support System", אנדראה ד'אקווינו. 35 דולר, The Working Proof

2. ללא כותרת, מידד אליהו.

5,500 שקל, TheArtLab

3. ללא כותרת, Yonil. 85 שקל, סדנת בעלי המלאכה

4. "הכל כלול", ברק בנדל.

5,000 שקל, TheArtLab

5. "Untitled (Field 1)", קארין מנדלוביץ'. 40 יורו, I want a print

6. כרזת תערוכה 1979, ולריו אדאמי. 40 דולר, אישתר עתיקות ואמנות

7. Bathing Beauty, 1905,

ג'ין וילמוט. 11 דולר, Hprints

8. "As Temporary as Growth",

תהל מאור. 350 שקל, לה קולטור

9. "קולאז'", עמית נעמני.

500 שקל, לה קולטור

10. "Noise", אורי גרשוני.

1,000 שקל, סדנת בעלי המלאכה

11. "המשפחה", פרנצ'סקו מירנדה טוקו. 40 יורו, I want a print

12. "נשים", מרדכי אריאלי.

120 דולר, אישתר עתיקות ואמנות

13. פרסומת של בית האופנה בלמיין, 1962. 14 דולר, Hprints

14. "Red Riding Hood", מאדאם לולינה. 35 דולר, The Working Proof

15. ללא כותרת, לי אורפז.

40 יורו, I want a print

בטל שלח
    לכל התגובות
    x