$
הפסקה לעסקית

יום שני עם בשר

דיל הצהריים החדש בסינטה בר החיפאית הוא גם משתלם וגם משובח - בתנאי שנצמדים למנות הבשר ומוותרים על הפסטות

גלי וולוצקי 08:5004.11.13

מסעדת סינטה בר הוותיקה היא גאוותה הקולינרית של חיפה. כראוי לביסטרו עירוני מדובר במוסד שנבנה לאט בשינויים קונספטואליים או קולינריים מינימליים, כך שכמעט את כל המנות שאכלתם כאן לפני חמש שנים תוכלו לקבל גם כיום.

 

בשעת צהריים המסעדה כמעט מלאה. למזלנו הזמנו מקום, והשולחן בקומה העליונה חיכה לנו. בניגוד לקומה התחתונה, המשופצת והמצוחצחת, משהו בקומה העליונה קצת מרופט. ישבנו מול קיר שהטפט עליו מתקלף, והאזור צפוף כל כך, אז בכל פעם שהמלצרית ניגשה לשולחן הסמוך לנו היא כמעט התיישבה על שולחננו. אבל זה נסלח, מכיוון שבכל מובן אחר השירות מופתי. ובכל זאת, ראוי שמנהלי המסעדה ייתנו את הדעת על המראה והצפיפות בקומה העליונה.

 

מסעדת סינטה בר, חיפה מסעדת סינטה בר, חיפה צילום: גיל נחושתן

 

בתפריט הצהריים החדש ישנו מבחר מנות מתפריט הערב במחיר המופחת ב־15%–30%. מחיר העיקרית כולל גם שתייה קלה או כוס יין מבעבע. אפשר גם להזמין המבורגר עם צ'יפס ושתייה קלה ב־73–57 שקל (תלוי בגודל ההמבורגר).

 

המנות הראשונות הוגשו בזריזות. קרפצ'ו סינטה עם חרדל תירוש ענבים מתקתק, קורנישונים, מטבל לימון כבוש ופרמז'ן (24 שקל) היה מצוין, וזול יחסית למסעדות אחרות.

 

הבשר האדמדם היה מיושן כראוי, והתוספות, שהוגשו במינון הנכון, החמיאו לו מאוד וחרגו מהשבלונה של חומץ בלסמי ושמן זית. גם מנה של קלמרי צרוב ברוטב קטיפתי של עגבניות צהובות ויוגורט עזים היתה מצוינת ומחירה (26 שקל) הפתיע. הדיונונים היו עסיסיים ונצלו במדויק, והרוטב העדין, היוגורט והשום יצרו יחד מנה ים תיכונית נהדרת.

 

לאור מחירי הראשונות ייתכן שנכון להסתפק בהן (ולקבל עודף מ־100 שקל לזוג), אבל התפתינו לעיקריות, והתוצאות הניבו הצלחה חלקית.

מנה של נתח קצבים על ניוקי תפוחי אדמה בציר עגל, חמאה, פטריות ואפונת גינה (78 שקל) הצדיקה את המוניטין שיצא למסעדה באשר לבשר. הנתח היה מעולה ונצלה לדרגת מדיום רייר, שהותירה אותו נגיס ובשרי כראוי. גם הרוטב היה מצוין - בשרי, עמוק וארומטי, אולם הניוקי היו קשים ודביקים מדי, ובאופן כללי התגמדו מול שאר חלקי המנה.

 

מנה של לינגוויני שרימפס, חזה אווז מעושן, חמאה, אפונת גינה וחלמון ביצה (68 שקל) היתה קלילה בשילוב טעמים מוצלח, אך בדיעבד היינו כנראה צריכים להזמין מנת בשר נוספת ולא את הפסטה הדי סתמית עם השרימפס הצמיגיים.

 

אף שסינטה בר מנסה למצב את עצמה כביסטרו, יש פער בין מנות הבשר לבין שאר התפריט. איכות הבשר (וגם הקלמרי, במקרה שלנו) היתה מצוינת, והוא טופל ביד אמן. שאר המנות, ובעיקר הפסטות, מעט מאכזבות. המחירים בצהריים ממש משתלמים, וכדאי לנצל אותם למומחיות האמיתית של המסעדה.

 

סינטה בר

 

  • ז'אנר: ביסטרו
  • מיקום: שדרות מוריה 127 חיפה, 04-8341170
  • מחיר: ראשונות 26–22 שקל, עיקריות 115–48 שקל (כולל שתייה קלה או יין מבעבע)
  • שעות: ראשון־חמישי 12:00–17:00
  • התחככות: חיפאים בהמוניהם
  • שירות: נהדר, למרות הצפיפות
  • כשרות: אין
  • חניה: בתשלום בחניוני האזור
  • נגישות נכים: יש, ויש שירותי נכים
  • שורה תחתונה: מוניטין מוצדק

בטל שלח
    לכל התגובות
    x