$
מה מתבשל

מה מתבשל: פתיחות ושינויי כיוון

קבוצת קפה נואר פתחה את קפה נחמני בחלל שאכלס את מונטנגרו ולפניה את פרונטו, מטבח לילה מחליפה שף, וברמת ישי הושקה ארנולד'ס החדשה והכשרה

גלי וולוצקי 09:0323.10.13

בדגש איטלקי

 

אחרי שנה של שיפוצים ותכנונים פתחה בתחילת השבוע קבוצת קפה נואר את קפה נחמני החדש, באותו לוקיישן תל־אביבי ששיכן למשך שנה בלבד את מסעדת מונטנגרו של הקבוצה וקודם לכן את מסעדת פרונטו. הקבוצה, בבעלות המסעדן רפי בדר ואיש העסקים גדעון אליהו, מחזיקה במסעדות קפה נואר בתל אביב וסבסטיאן בהרצליה, ובמתחם האירועים הקומה הרביעית, גם הוא בתל אביב.

 

את התפריט לקפה נחמני בנה השף מנה שטרום, המתמחה במטבח האיטלקי, והוא כולל מנות כמו פיצה של חציל קלוי, גורגונזולה ואגוזי מלך (47 שקל), פאניני שרימפס ובייקון (44 שקל), כריך מיט בול (49 שקל), ובמחלקת המתוקים: פחזנית אספהאן - פחזנית גדולה עם קרם בניחוח מי ורדים (24 שקל), או אקלר פיסטוק ופירות יער (26 שקל).

 

קפה נחמני. את התפריט בנה מנה שטרום קפה נחמני. את התפריט בנה מנה שטרום צילום: עמית שעל

 

קפה נחמני הוא צעד התרחבות נוסף בקבוצה, שהקימה לפני כשנתיים מטה ניהול ולפני כחודש פתחה קונדיטוריה מרכזית תחת שם המותג ברד אנד באטר, שתספק לחמים, מאפים וקינוחים לכל מסעדותיה. בהמשך אפשר יהיה לקנות מוצרים גם הביתה באריזות משפחתיות.

 

גליה אורנן, מנהלת הקולינריה והקריאייטיב בקבוצה, מספרת שגם קפה נואר הוותיק הולך ומקבל צביון מתוחכם יותר. "לפני כארבעה חודשים הצטרפה לקפה נואר השפית עינב ברמן. את פירות עבודתה כבר אפשר לטעום במסעדה, אבל השינויים עוד יעמיקו".

 

קפה נחמני פתוח כרגע להרצה בין 7:30 ל־18:00, ובעוד כשבוע יורחבו שעות הפעילות עד הלילה. פרטים: נחמני 26 תל אביב, 03-5663331.

השפעות של אייל שני

 

בועז פלד, שברזומה שלו עבודה במסעדות של אייל שני (במיוחד צפון אברקסס) ובבעלותו מרכז ההדרכות הקולינרי "מטבחי" בתל אביב, יחליף את יואב בלימן, השף של מסעדת מטבח לילה.

 

מטבח לילה התל־אביבית - בר־מסעדה המתמחה במנות שאוכלים לצד הדרינק - נפתחה לפני כעשרה חודשים במקום שבו שכנה בעבר מסעדת פרידה קאלו, שאותה הקים בלימן עצמו (לפני כן סו שף במסעדת כתית). לאחר שסגר את פרידה קאלו רכשו את המקום גלעד היימן ודני בראליה, שני אנשי חיל אוויר שהיו מעורבים בעבר בחיי הלילה ובתחום בתי הקפה בתל אביב. בלימן נשאר כשף בחודשים שחלפו מאז הרכישה, וכעת החליטו הצדדים לפרק את החבילה.

 

היימן מספר כי השינוי נעשה לאחר ששני הצדדים הרגישו מיצוי, ובלימן רצה להמשיך הלאה. "בועז הכיר את המקום כלקוח, והוא עומד לעשות התאמות בתפריט של בלימן בתהליך ארוך שייקח חודשיים לפחות". פלד, שעבודתו הקולינרית מושפעת מהעבודה בצמוד לאייל שני, מספר על תוכניות לקחת את המטבח "לכיוון שמזכיר את הסגנון של אייל שני, מבחינת השימוש בחומרי גלם מקומיים ועונתיים והגשה מחוספסת יותר, אבל תוך שימוש בטכניקות חדשניות מאלה ששני משתמש בהן בדרך כלל, למשל שימוש בסו וויד (בישול בוואקום)".

 

בלימן החל לפני כיומיים לעבוד כשף של מסעדת על המים בהרצליה. "מתאים לי בשלב זה של חיי להיות שף שכיר ולא בעל מקום. הלוקיישן של על המים בחוף הרצליה פשוט מדהים, וכל התנאים שם מאפשרים לעשות מטבח מעולה".

 

עוד בשר ברמת ישי

שומרי הכשרות באזור חיפה יכולים להוסיף אופציה לרשימת המסעדות הכשרות. השף אורי ארנון (ארנולד'ס בנתיב השיירה) פותח מסעדה־אחות ברמת ישי. ארנולד'ס החדשה, אף היא כשרה למהדרין ומתמחה במנות בשר, נפתחה בהשקעה של כ־3 מיליון שקל ומסיימת הרצה בשבוע הבא.

 

ארנון: "אחרי שש שנים בנתיב השיירה ובעקבות הביקוש החלטנו על סניף נוסף, והבחירה נפלה על רמת ישי - כרגע בירת הקולינריה המתפתחת של הצפון".

 

יש מקום לעוד מסעדת בשר באזור?

“הייחוד שלנו הוא הכשרות, ובינתיים זה מוכיח את עצמו יפה. למעשה אנחנו כמעט המסעדה הכשרה היחידה בסביבה שהיא מעבר למסעדת פועלים".

 

פרטים: מתחם הסטריט מול באזור התעשייה רמת ישי, 04-9522211.

 

קפה נחמני. את התפריט בנה מנה שטרום
בטל שלח
    לכל התגובות
    x