שימו לב, אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר. קראו עוד הבנתי
הפסקה לעסקית

הפסקה לעסקית: פריז הקלאסית

העיצוב מזכיר מלכודת תיירים בגדה השמאלית, אך הארוחה העסקית בביסטרו הרובע השישי החדש בתל אביב מספקת מנות בטוחות וחוויה אותנטית למדי

גלי וולוצקי 10:3109.09.13

ביסטרו הרובע השישי, שנפתח לפני כשלושה חודשים בסמוך לכיכר המדינה בתל אביב, נראה כמו מלכודת תיירים ברובע השישי בפריז. כיסאות קש באדום־לבן, וילונות מלמלה לבנים ואפילו פוסטרים צרפתיים - אלה שמזוהים עם חנויות התיירים הקטנות ברובע השישי.

 

חוץ מהקונוטציה הקצת מטרידה הזאת, מדובר במקום סימפטי ביותר, שכולו בז'אנר הצרפתי, כפי שאפשר ללמוד מהתפריט שמציע קלאסיקות שדי קשה למצוא בתל אביב: ממרק בצל ועד קוק או ון (עוף ביין). הדיל העסקי כולל מנה ראשונה ועיקרית או עיקרית וקינוח במחיר המנה העיקרית. מבחר המנות בשלושת מסלולי המחיר, 95/85/75 שקל, מגוון.

 

הגענו ב־16:00 לקראת סוף משמרת הצהריים והיינו לבד במסעדה. מצד אחד, המיזוג עמד כולו לרשותנו וגם תשומת לבה של המלצרית. מצד שני, הברמן שנתקף בשביזות של סיום משמרת לא הפסיק להתלונן בקול על נוהלי העבודה של הקולגות והשמיע יותר מדי פכים מחיי המקום.

 

טרטר פריזאי. הבשר הנא היה טעים ותובל כהלכה טרטר פריזאי. הבשר הנא היה טעים ותובל כהלכה

 

המלצרית היתה חביבה ביותר, ובהמלצתה פתחנו את הארוחה בסלט עלים עם גבינה כחולה, אגוזי לוז קלויים ורימון. העלים לא היו רעננים במיוחד אבל הרוטב היה טעים, והשידוך הקלאסי בין האגוזים לגבינה עשה את העבודה. ראשונה נוספת, בייבי קלמרי צלויים עם פרחי ברוקולי, גבעולי אספרגוס ועלי תרד היתה טובה מאוד. הקלמרי שנצלו במדויק היו מוצקים וטעימים, והרוטב הלימוני החמיא לכל אחד ממרכיבי המנה.

 

בעיקריות הלכנו עם הסגנון הצרפתי עד הסוף. טרטר פריזאי (75 שקל) הוגש כשכל מרכיביו (נתח שייטל קצוץ נא, חרדל, צלפים, קורנישונים ובצלי שאלוט קצוצים) מעורבבים, ורק החלמון נשאר שלם. אנחנו מעדיפים את הגרסה שבה המרכיבים מוגשים בנפרד, שכן אז אפשר לשחק עם המינונים וליצור לכל ביס טעם קצת שונה, אבל התיבול נעשה כאן כראוי, הבשר היה טעים והמנה מוצלחת.

 

מרק בויאבז (95 שקל), שהוגש בחינניות בקדירה אישית, היה אף הוא טוב. הוא הכיל חסילונים (שהמרקם הפלסטיקי שלהם רמז על עברם במקפיא), קלמרי, מולים טריים, דג וקצת יותר מדי עגבניות, אבל המרקם הקצת גס שלו והתיבול במעט זעפרן ופסטיס הפכו אותו למרק דגים מענג שנתן פייט יפה לטמפרטורה הנמוכה בחלל המסעדה. המרק הוגש עם טוסטונים פריכים ומטבל רואי (Rouille), שבנוסח המסורתי נעשה מתפוח אדמה אך כאן הוכן על בסיס מיונז.

 

הברמן סיים את תלונותיו ואנחנו הרגשנו שמיצינו את החוויה הפריזאית. ביסטרו הרובע השישי, בניגוד למראהו הבנאלי, מספק בסך הכל אוכל טוב, והעסקית שלו היא הפוגה נעימה וממוזגת למי שמחפש אופציה לצהריים בניחוח צרפתי.

 

הרובע השישי

ז'אנר: ביסטרו צרפתי

מיקום: ז'בוטינסקי 110 ת"א, 03-6968581

מחיר העסקית: 75–95 שקל

זמנים: ראשון-שישי

12:00–17:00

התחככות: תושבי הצפון הישן

שירות: חינני ויעיל

כשרות: אין

חניה: ברחוב או בחניוני האזור

נגישות נכים: יש, אך אין שירותי נכים

שורה תחתונה: מנות קלאסיות בביצוע שעמד בציפיות

 

 

קבלו ניוזלטר שבועי שיעזור לכם לתכנן את בילויי סוף השבוע. לחצו להרשמה

בטל שלח
    לכל התגובות
    x