שימו לב, אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר. קראו עוד הבנתי
הפסקה לעסקית

הפסקה לעסקית: הבסטה של טורקיז

מסעדת האלפיון טורקיז רעננה בהצלחה את התפריט בעזרת יועצים ממסעדת הבסטה. חבל שהשתייה שנכללה בעסקית הוצאה ממנו, כך שהמחיר רק עלה

גלי וולוצקי 08:0929.04.13
ייעוץ קולינרי למסעדות בידי שפים ידועים הוא לרוב עסקה משתלמת לשני הצדדים. השפים נהנים מהכנסה נאה בלי ללכלך את הידיים, המסעדה זוכה בשיפור של התפריט ונהנית גם מהמוניטין של השפים.

 

הייעוץ הפעם היה מפתיע. מסעדת טורקיז הוותיקה, הפועלת כבר 23 שנה (בתחילה בחוף העלייה ביפו ובהמשך במתחם סי אנד סאן בת"א) ומשמשת בית לאלפיון העליון, היא מסעדה יקרה עם תפריט שמרני, ששומרת על יציבות מעוררת השתאות לאורך השנים. ובכל זאת, מישהו שם חשק ברענון קולינרי, ושכר לשם כך את שירותיהם של השף איתי הר גיל ואיש היין מעוז אלונים ממסעדת הבסטה. הם רקחו עשר מנות חדשות לתפריט, ושינו גם מנות ותיקות.

כל שינוי שנעשה במסעדה מצליחה הוא מעורר הערכה, עם זאת, השינויים בתפריט העסקי פחות מורגשים, שכן רק חמש מנות בתפריט הזה הן חדשות.

 

העסקית החדשה של טורקיז כוללת, במחיר העיקרית, גם מנה ראשונה וסלסילת לחמים. העסקית הקודמת כללה גם שתייה קלה או חמה, סידור שבוטל והפך אותה ליקרה יותר משהיתה בעבר.

 

מנה ראשונה של שרימפס קוקטייל היתה נהדרת. החסילונים, באיולי חזרת עשיר, עוטרו בטוביקו שהוסיף לכמה מהביסים קרנצ'יות נעימה. חבל רק שהמנה הוגשה בצלחת אובלית מיושנת ולא בכוס מרטיני, כראוי.

 

ראשונה נוספת, גבעולי אספרגוס שנצלו על הגריל והוגשו עם איולי פורצ'יני וגבינת פקורינו, היתה נכונה על הנייר אבל פחות נכונה על הצלחת - הגבעולים היו קצת בוגרים מדי, והצלייה המסיבית על הגריל לא היטיבה עמם. טעמי הפורצ'יני וגם האספרגוס עצמו כמעט שלא הורגשו.

 

קציצות דגים עם עדשים, לימון כבוש ויוגורט. מנה שמדברת בשפה של הבסטה קציצות דגים עם עדשים, לימון כבוש ויוגורט. מנה שמדברת בשפה של הבסטה צילום: עמית שעל

 

בשולחן הסמוך נרקמה עוד עסקת מיליונים (והפעם בצרפתית), ואנחנו המשכנו למנות העיקריות. קציצות דגים עם עדשים, לימון כבוש ויוגורט (120 שקל) היתה מנה שדיברה כולה בשפה של הבסטה והיתה טובה מאוד. העיקרית השנייה, לינגוויני פירות ים (110 שקל) - מנה ותיקה שנעשו בה שינויים ובהם תוספת של חצי סרטן ועדכון הרוטב - היתה טעימה אבל קצת משעממת, בעיקר בגלל הציר האנמי מעט ששימש בסיס לרוטב.

 

המנות החדשות מצוינות, אבל את אלה שרק רועננו אפשר היה לקחת עוד צעד קדימה. ייתכן שבטורקיז לא רצו

להרתיע את הקהל הקבוע והנאמן שמוכן לשלם בעבור אחת העסקיות היקרות בעיר.

 

שם: טורקיז

ז'אנר: מסעדת דגים על החוף

מיקום: הרצל רוזנבלום 6, מתחם סי אנד סאן, תל אביב, 03-6996306

מחיר העסקית: 130-110 שקל, א'־ה' 17:00-12:00

התחככות: דיירי המתחם ואמידים אחרים

שרות: מקצועי וחביב

כשרות: אין

חניה: בתשלום בחניון המתחם

נגישות נכים: יש, ויש שירותי נכים

שורה תחתונה: צעד מוצלח, אך המחיר עדיין מופרז

 

קבלו ניוזלטר שבועי שיעזור לכם לתכנן את בילויי סוף השבוע. לחצו להרשמה

בטל שלח
    לכל התגובות
    x