$
פנאי

השופטים מדברים

חברי צוות השופטים מספרים על העבודות שראו ועל הבעייתיות שבמתן ציונים לעבודות אמנות

רעות ברנע 08:3324.03.13

שישה שופטים השתתפו בפרויקט, כולם עשו זאת בהתנדבות, לטובת קידום האמנים הצעירים והאמנות בישראל. לאחר סיום השיפוט סיכמו השופטים את התהליך: "כל העבודות הן ברמה טובה, רציניות, ומוכיחות מחויבות", אומרת רותי דירקטור, האוצרת הראשית של מוזיאון חיפה לאמנות. "מכולן מתקבלת תחושה של אנשים שמחויבים למה שהם עושים, חלקם ממש שאפתנים. בחלק מהעבודות רואים אמביציה ואיכות טכנית מאוד טובה". "מדובר באמנים שמושקעים מבחינה טכנית, אינטלקטואלית ורגשית במה שהם עושים", מוסיף יהושע סימון, אוצר ומנהל מוזיאון בת ים, "ולכן אני בטוח שנראה את כולם בהמשך".

 

 

לגבי המאפיינים הייחודיים של אמנים ישראליים מוסיפה איה שהם, בעלת גלריה ArtStation בת"א: "האמנות הישראלית היא מאוד מובחנת, ויש לה את הייחוד שלה בזכות הנושאים שבהם היא עוסקת ובזכות המקום, שהוא מאוד מעניין, מלא קונפליקטים וניגודים".

 

במהלך השיפוט עלו אצל חלק מהשופטים הסתייגויות: "האמנים הישראלים לא מספיק נועזים", אומרת נעמי גבעון, בעלת גלריה גבעון בת"א. "אני חושבת שלא ראינו פריצות דרך, אבל זה לא אומר שמי מתוך האמנים הצעירים האלה לא יעשה פריצת דרך בעתיד".

 

איתי מאוטנר, אוצר ערבי הפצ'ה קוצ'ה ועונת התרבות בירושלים, אמר: "הצוות שמח לקחת חלק בפרויקט עיתונאי המבקש לקדם אמנות ישראלית, עם זאת, יש בינינו שעיקמו את פרצופם בשל הכותרת 'האמן המבטיח' מתוך הבנה שאמנות אינה יכולה להתקיים במרחבים שיפוטיים חד־ערכיים, ודווקא היא יכולה, בניגוד לגורמים אחרים, לא להבטיח, לא לקיים ולא לתקשר. אבל בתוך עולמנו אנחנו חיים, והעולם שלנו מורכב מרשימות ומדירוגים. תודה ובהצלחה לכל המבטיחים והמקיימים".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x