$
הפסקה לעסקית

הפסקה לעסקית: יוצאת לאור

קוצ'ינה תמר נפתחה גם לצהריים, ומציעה את אחת העסקאות המשתלמות בתל אביב: ארוחת בופה איטלקית ב־69–49 שקל, שכוללת אפילו יין

גלי וולוצקי 10:4024.12.12
מסעדת קוצ'ינה תמר, השוכנת בפאתי מתחם יד חרוצים בתל אביב, היתה מאז שנוסדה מסעדה מקסימה. משהו בעיצוב המרושל מעט שלה, במטבח העדין והמוקפד ובאישיותה הנינוחה של תמר כהן צדק, השפית והבעלים, מצליח תמיד ליצור במקום אווירה מיוחדת.

 

זו ללא ספק אחת המסעדות הרומנטיות בתל אביב, ומיום הקמתה (ב־2008, אם לא מחשיבים את הסיבוב הקודם שלה כ"וינס ותמר") היא פתוחה בשעות הערב בלבד ומגישה מטבח איטלקי כפרי ואישי עם פסטות בעבודת יד.

 

לזניה. בצק משובח ושפע בשר ורוטב ובשמל לזניה. בצק משובח ושפע בשר ורוטב ובשמל צילום: אוראל כהן

 

מהשבוע שעבר, לראשונה, פותחת המסעדה את הדלתות גם בשעת צהריים. פותחת את הדלתות הוא אולי לא הביטוי המתאים ביותר במקרה זה, מכיוון שה־Pranzo (צהריים, באיטלקית) של תמר, כפי שמכונה כאן ארוחת הצהריים, מתרחשת כל כולה במרפסת הסגורה והנעימה של המסעדה. חלון עם דלפק מפריד בין המטבח למרפסת, והרעיון הכללי הוא להגיש בשעות הצהריים ארוחת בופה עם בחירה של מנה עיקרית במחירים נוחים יותר ממחירי הערב ובאווירה לא פורמלית.

 

הבופה כולל מרק חם, לחמים ואנטיפסטי, שתייה קרה (מים מינרליים מוגזים, לא מוגזים או לימונדה) ואפילו יין מבעבע איטלקי ללא הגבלה במזיגה עצמית. למנה עיקרית תוכלו לבחור באחד ממסלולי המחיר, 69/59/49 שקל. הזול ביותר מציע פיצה מרגריטה, פסטות צמחוניות וסלטי קטניות, ומסלול היקר ביותר אפשר לקבל גם פיצה עם פירות ים ומנות בשר.

תשומת הלב לפרטים הקטנים ביותר הופכת את הבופה לחגיגה. חוץ מהאנטיפסטי והמרק ערוכים על השולחן גם בקבוקים וצלוחיות עם חמאה, חומץ בלסמי, שמן זית משובח, שמן פטריות כמהין ושני סוגי לחמים שנאפו במקום. הכל עומד לרשות הסועדים בהמתנה לעיקריות.

 

הסידור הזה לא מיטיב עם כוח רצון חלש. חוץ ממרק כרובית עדין וטוב, שתובל בטימין, ולצדו בטטות וקישואים צלויים וחצילים מוחמצים, זללנו גם אי אלה פרוסות מהלחם הטרי, שאותו טבלנו שוב ושוב באינספור צלוחיות של שמן זית ובלסמי.

 

מנת הלזניה (69 שקל), שהוגשה בכלי חרס לוהט, היתה מסוג המנות שקשה להשאיר בצלחת (גם אם מגיעים אליה שבעים מדי מהבופה). הלזניה נעשתה מבצק משובח, הכילה שפע בשר ורוטב עגבניות ובשמל, והיתה נהדרת.

 

דווקא פיצה קרצ'ופי (59 שקל), עם ארטישוקים, פטריות וגבינה כחולה, קצת אכזבה, בהתחשב בכך שכהן צדק ידועה כאמנית הבצקים. חומרי הגלם שהרכיבו אותה - הגבינה, הרוטב והירקות - היו מעולים, אבל הבצק היה דחוס מדי ולא נאפה בטמפרטורה גבוהה מספיק, והתוצאה היתה מוצלחת בטעם וחלשה במרקם.

 

החשבון שהוגש לנו, פחות מ־130 שקל לארוחה זוגית מלאה, כולל משקאות, נראה מצחיק בהתחשב בתמורה, ולנו נותר רק להמליץ לסועדי הפראנזו של קוצ'ינה להיזהר עם הלחם בהתחלה. כך, אולי, יישאר להם מקום לאי הצף, קינוח שהוגש לשולחן הסמוך לשלנו, ואשר נאלצנו לוותר עליו בצער.

 

שם: קוצ'ינה תמר

ז'אנר: מטבח איטלקי כפרי

מיקום: הצפירה 10 ת"א, 03-6390407

פרטי העסקית: 49–69 שקל, ראשון־חמישי 12:00–16:00

התחככות: אוהדי המקום שמנצלים את ההזדמנות לבוא גם בצהריים

שירות: נעים וחביב

כשרות: אין

חניה: בתשלום בחניוני האזור

נגישות נכים: יש, אבל אין שירותי נכים

שורה תחתונה: פסטות משובחות ואווירה מיוחדת

בטל שלח
    לכל התגובות
    x