$
אוכל

פינוקי העונה: עוגות וממתקי חורף חדשים

קוגלהוף עם חמוציות, מאפה מבצק פוקצ'ה במילוי שוקולד בלגי מריר, עוגה שכולה קפה או ממתקי בוטיק עשויים ביד. כלכליסט בדק את היצע הפחמימות והמתוקים לעונה הקרה

גלי וולוצקי 10:0625.11.12

הקונדיטוריות נוטשות בחורף את העוגות הקרות ומתרכזות במאפים כבדים יותר, עשירים בקרמים ובחמאה, המשלבים את פירות העונה או שוקולד מריר בריכוז גבוה. "כלכליסט" מציג שמונה מאפים חדשים וחורפיים.

 

נולה, ת"א: מאפה גבינה ודלעת. הקונדיטוריה האמריקאית נולה מציעה עכשיו מבחר מאפים המשלבים דלעת, כנהוג בארצות הברית בתקופת ליל כל הקדושים וחג ההודיה. הבעלים, טליה רסנר, משלבת אותה, בין השאר, במאפינס דלעת ובעוגת גבינה המורכבת מבסיס של עוגיות תבלינים טחונות, קרם גבינה ודלעת, אגוזי פקאן וחמוציות מיובשות. פרטים: 28 שקל למאפה אישי של גבינה ודלעת, 12 שקל למאפינס, נולה אמריקן בייקרי, דיזנגוף 197 ת"א.

 

מאפה גבינה ודלעת, נולה. 28 שקל מאפה גבינה ודלעת, נולה. 28 שקל צילום: עמית שעל

 

טאטי, גבעתיים ויהוד: קוגלהוף חמוציות והדרים. העוגה האוסטרו־גרמנית, העשויה מבצק שמרים עשיר מאוד ונאפית בתבנית גבוהה עם חור במרכזה, מוגשת בטאטי בגרסה חורפית. השף קונדיטור ברי סייג משלב בעוגה הכבדה והמפנקת חמוציות וקליפות תפוזים מסוכרות. פרטים: 46 שקל (לתבנית בקוטר 20 ס"מ), דרך השלום 53 גבעתיים, אברהם גירון 3 יהוד.

 

קוגלהוף חמוציות והדרים, טאטי. 46 שקל קוגלהוף חמוציות והדרים, טאטי. 46 שקל צילום: עמית שעל

 

בייקרי R2M, ת"א: ממתקים בעבודת יד. הבייקרי של קבוצת R2M, שבבעלותה גם הקופי בר, הבראסרי והוטל מונטיפיורי, חונך השבוע קו חדש של ממתקים העשויים בעבודת יד.

 

השף קונדיטור של הקבוצה, איתי אלמוג, רקח קולקציה ובה, בין היתר, סוכריות רכות של קרמל עם חמאה מלוחה; פלטות שוקולד עם מיקס אגוזים, צימוקים וחמוציות; פקאן סיני במתיקות ממותנת; מרמלדות ממחיות פרי אמיתיות; גראוטין - שקדים מסוכרים ומצופים בשוקולד חלב, מריר או לבן; מרשמלו בטעמי פסיפלורה, וניל ופטל; ובונבון נוגט וקוקוס קלוי. פרטים: מ־12 שקל ל־150 גרם מרשמלו ועד 28 שקל ל־130 גרם פקאן סיני, בחנויות הבייקרי בת"א, ביד חרוצים ובאבן גבירול, ובמעדניית הדליקטסן ביהודה הלוי.

 

ממתקים בעבודת יד, בייקרי R2M ממתקים בעבודת יד, בייקרי R2M צילום: תומי הרפז

 

קפריס, אשדוד: פאדג' שוקולד. הקונדיטוריה האשדודית הוותיקה קפריס מציעה בחורף יותר עוגות שמרים עם פרג, עוגות תפוזים (גם בלי סוכר) ועוגות גזר, וכן עוגות שוקולד עשירות וכבדות יותר. הקונדיטורית לודה וייסמן מגישה עכשיו את עוגת הפאדג' שוקולד, העשויה משוקולד מריר משובח ושמנת, בלי טיפת קמח, ומצופה בגנאש שוקולד. אפשר לאכול אותה בטמפרטורת החדר, או לחמם מעט ולהגיש עם גלידה או קצפת לא ממותקת. פרטים: 90 שקל לעוגה בקוטר 24 ס"מ, או 14 שקל לפרוסה, הציונות 50, דירה 7, אשדוד.

 

עוגת פאדג' שוקולד, קפריס עוגת פאדג' שוקולד, קפריס צילום: צפריר אביוב

 

קפה קדוש, ירושלים: עוגות וינאיות. הקונדיטוריה קפה קדוש מציעה בחורף עוגות עשירות בנוסח וינאי והונגרי. בתפריט יש עוגות כמו זאכר טורט (עוגת שוקולד עשירה עם ריבת משמש או ריבת תפוזים), טורט סטפניה (עוגת שכבות מבצק שקדים במילוי גנאש שוקולד, המחליף את הקרמל שבנוסח המקורי), ועוגת פלאדן (שכבות של בצק פריך עם פרג, תפוחים, פונדנט ועיטור שוקולד). פרטים: 33–27 שקל לפרוסה, מ־85 שקל לעוגת פס ועד 160 שקל לעוגה בקוטר 22 ס"מ, שלומציון המלכה 6 ירושלים.

 

טורט סטפניה, קפה קדוש טורט סטפניה, קפה קדוש צילום: עומר מסינגר

 

לחמנינה, ת"א: פיתה קינדר.ה"פיתה קינדר" של מאפיית לחמנינה, העשויה מבצק פוקצ'ה ממולא בשוקולד עם בננות או עם חלבה, קיבלה החורף גרסה שתתאים גם למבוגרים. הקינדר החדשה ממולאת בשוקולד בלגי מריר, נוגט אגוזים ואגוזי לוז גרוסים. את המאפה אפשר לחמם בבית כדי לרכך את השוקולד. פרטים: 16 שקל, קרמניצקי 14 ת"א.

 

פיתה קינדר, לחמנינה. 16 שקל פיתה קינדר, לחמנינה. 16 שקל צילום: תומי הרפז

 

רשת שמו: עוגת קפה וקרמל. השף קונדיטור מיקי שמו רקח את עוגת הגרנד קפה החורפית, המורכבת משכבות של בצק שקדים פריך, קרנץ' קרמל, ביסקוויט אספרסו, מוס זביון קפה וגלייז קפה. טעמי הקפה בעוגה דומיננטיים מאוד והמרקם עשיר. פרטים: 59 שקל לפס, בסניפי הרשת.

 

עוגת גראנד קפה, מיקי שמו. 59 שקל לפס עוגת גראנד קפה, מיקי שמו. 59 שקל לפס צילום: אוראל כהן

 

גולדשטיין, קריית אונו: עוגת בננה ספליט. השף אלרן גולדשטיין שילב שני מתכונים האהובים עליו, עוגה אנגלית ועוגת שוקולד, ולאלה הוסיף פירות חורפיים כמו גויאבה, אפרסמון ואגסים. התוצאה היא עוגה בחושה בדוגמת שיש, שמשלבת קצת שוקולד, קצת פירות חורף וקצת קינמון. פרטים: 44 שקל לעוגת פס, דרך לוי אשכול 201 קריית אונו.

 

עוגת בננה ספליט גויאבות, גולדשטיין. 44 שקל לפס עוגת בננה ספליט גויאבות, גולדשטיין. 44 שקל לפס צילום: נמרוד גליקמן

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x