$
פנאי

חדשות האלכוהול: וודקה בטעמים וייגר כשר

מותג הוודקה Three Olives מגיע לישראל, ייגרמייסטר מעכשיו גם בחתונות על פי ההלכה וחגיגה של יינות לבנים במרינה בהרצליה

עמית יריב 10:06 04.07.12

 

שלושה זיתים. החברה הסקוטית, עד לא מזמן יבואנית וודקה סטוליצ'ניה לישראל, תנסה להתאושש מאובדן הזיכיון בעזרת וודקת האולטרה פרימיום החדשה שהיא משיקה, Three Olives.

 

המותג האמריקאי מזוקק בבריטניה ומועבר לארה"ב, שם הוא מקבל את הטעמים הנוספים ומבוקבק בבקבוקים מעוצבים. ישראל היא המדינה הראשונה מחוץ לארצות הברית שבה תימכר הוודקה. מבין 21 הטעמים הקיימים יגיעו לישראל, בשלב ראשון, חמישה: וודקה נקייה, ובטעמי ליים, אוכמניות, עוגת וניל וטריפל אספרסו.

 

המותג החדש ייאבק על מקומו בשוק הוודקה בטעמים, שתופס תאוצה באירועים ונשלט בידי המותג ההולנדי ואן גוך. פרטים: 190–210 שקל.

 

יגיעו לישראל. וודקה נקייה, ובטעם ליים, אוכמניות, עוגת וניל, טריפל אספרסו
יגיעו לישראל. וודקה נקייה, ובטעם ליים, אוכמניות, עוגת וניל, טריפל אספרסו

 

כשר אבל מריר. הדיז'סטיף הגרמני ייגרמייסטר קיבל לאחרונה תעודת כשרות, בשיא עונת החתונות, לאחר שבמשך תקופה ארוכה לא הותרה הכנסתו לאולמי השמחות. בעבר נפוצה שמועה כי בתהליך ייצורו משתמשים ברכיבים מן החי, ולכן אינו כשר. אף על פי שלטענת היצרן אין שחר לדברים, השמועות הובילו לדרישה להצגת תעודת כשרות.

 

מאחר שהמשקה נחשב למחמם הרשמי של רחבת הריקודים, התפתחו בשוק שיטות שונות ל"הברחתו" לבר האירוע, מתחת לעינם של המשגיחים. נושא כשרות הייגר עורר מחלוקת בין היבואן, כספי משקאות חריפים, לבין היצרן, שהתנגד לכשרות מחשש כי הכשרת המשקה - תיוג המזוהה בחו"ל עם אורח חיים בריא ונקי - יפגע במעמדו כמשקה של מסיבות פרועות ובילויים.

 

ערב לבן בהרצליה. במרינה בהרצליה יתקיים היום ומחר מ־18:00 פסטיבל יינות לבנים, יינות רוזה, יינות קינוח ויינות מבעבעים של מיטב היקבים מישראל ומהעולם. בפסטיבל ישתתפו היקבים ברקן־סגל, הרי גליל, אור הגנוז, טפרברג 1870 ויקבי הבוטיק צימבליסטה ומונד. באי הפסטיבל יוכלו גם לטעום מגוון מאכלים כמו גבינות של מחלבות בוטיק, שמן זית (חלוצה, מסיק, משק שחם), לחמים וקפה. פרטים: 55 שקל (כולל טעימות ללא הגבלה).

 

 

x