$
הפסקה לעסקית

אכזבה לטינית

קאסה נובה מבטיחה מטבח נובו־לטיני מרגש בלוקיישן מושלם בנמל יפו, אך משתמשת בחומרי גלם לא איכותיים וביצועי המטבח לא מממשים את ההבטחה

גלי וולוצקי 10:3525.06.12
מסעדת קאסה נובה נפתחה לפני כשנה באחד הלוקיישנים המוצלחים בנמל יפו. היא שוכנת במערה גבוהת תקרה ועתירת קשתות ופיתולים בכניסה הצפונית לנמל, וחולשת גם על דק מרווח הצופה למים ומאפשר לסעוד מול הבריזה הנושבת מן הים. כשמצרפים לתפאורה המושלמת הזאת את ההבטחה למטבח נובו־לטיני סוער ומרגש - כך באתר של המסעדה - זה נשמע כמו בילוי צהריים מושלם.

 

המסעדה, שחנכה לפני כחודש עסקיות צהריים, שכחה כנראה לעדכן את המלצרית, שנאלצה ללכת להתייעץ ולחזור עם תגבורת מנוסה יותר, שדקלמה את הדיל העסקי הסבוך, שלא מופיע בתפריט. אז ככה: בעסקית פיקאוס תקבלו סלט קטן ושתי מנות ראשונות לבחירה מהתפריט ב־79 שקל, ובעסקית דה לה קאסה תקבלו מנה ראשונה ומנה עיקרית לבחירה ב־89 שקל. בשתיהן מקבלים הסועדים גם לחמניות תירס ומוצרלה, ואת האפשרות להזמין כוס בירה או יין בתוספת עשרה שקלים.

 

הפתיחה היתה מבטיחה. סלט אפיו (סלרי עם קליפות הדרים מיובשות ועשבי תיבול) היה קצת מתוק מדי, אבל עשיר בטעמים ומרענן. גם לחמניות התירס שהוגשו איתו היו מצוינות, אבל למרבה הצער כאן נגמר השלב המוצלח של הארוחה.

 

כל המנות הראשונות, אלה שהרכיבו את עסקית הפיקאוס וזו שהוגשה במסגרת ארוחת הדה לה קאסה, היו אנמיות וחסרות חיים. פירות הים שעליהן התבססו סבלו ממרקם פלסטיקי, שהעלה חשד כי מדובר במוצרים קפואים מאיכות בינונית, והמטבח כשל בניסיון להחיות אותם ולשוות להם את החן הלטיני המצופה.

 

אנצ'ילדה פירות ים הכילה כמות נדיבה, אבל לא טעימה במיוחד, של ראשי קלמרי, ומעט שרימפס בתיבול מינימלי שחשף את חומר הגלם הלא איכותי במערומיו. סלט קלמרי בשום, שקדים ופטרוזיליה היה צמיגי, וג'לי הגספאצ'ו שעיטר אותו היה בעיקר יפה. אפילו סלט קר של שרימפס חלוטים, שהוגשו ברוטב קארי ירוק, חלב קוקוס, ג'ינג'ר ובצלים סגולים, הצליח להיות חסר טעם למרות שלל המרכיבים המבטיחים.

 

פלומייה - מנה קובנית של סטייק סינטה דק צרוב על הפלנצ'ה ברוטב שום, לימון וכמון - הוגשה כמנה עיקרית וניחנה בטעם דומיננטי של כמון. הבשר עצמו נצרב עד כדי אפרפרות, והרוטב האגרסיבי שבו טבל חיסל כל אפשרות להרגיש בטעמיו המקוריים, אם אכן היו לו כאלה.

 

סלט שרימפס. חסר טעם למרות שלל המרכיבים סלט שרימפס. חסר טעם למרות שלל המרכיבים צילום: אוראל כהן

 

קאסה נובה אמנם מבטיחה מטבח מרתק ולוקיישן מושלם, אבל משתמשת בחומרי גלם לא מספיק איכותיים ומספקת תוצאה בינונית. הארוחה נדיבה ומתומחרת בהגינות, אבל הלטיניות העולצת נשארת בגדר הבטחה לא ממומשת.

 

שם: קאסה נובה

ז'אנר: מטבח נובו־לטיני

מיקום: רציף העלייה השניה 48, נמל יפו, 03-5413636

מחיר העסקית: 89/79 שקל, ראשון־חמישי, 12:00–17:00

התחככות: מחפשי רומנטיקה באמצע היום

שירות: משתדל, אך לא ממש בקיא

כשרות: אין

חניה: עם קצת מזל, בכניסה לנמל, ללא תשלום

נגישות נכים: יש, ויש שירותי נכים

שורה תחתונה: הלחמניות מצוינות, כל השאר פחות

בטל שלח
    לכל התגובות
    x