$
אוכל

10 מחלבות עם מסעדות

חגיגות שביל החלב הן הזדמנות לבקר במחלבות בוטיק ברחבי הארץ ולטעום גבינות מקומיות. כלכליסט מציג מחלבות עם מסעדה שאפשר לנסות בהן את התוצרת הטרייה

גלי וולוצקי 10:0718.03.12

חגיגות שביל החלב, שנפתחו בסוף השבוע ויימשכו עד 24 במרץ, מספקות סיבה להכיר מקרוב את מחלבות הבוטיק, שמייצרות גבינות מעניינות מחלב בקר או צאן. לרבות מהן יש בשטחן גם מסעדה או בית קפה, שפועלים לאורך השנה כולה ומאפשרים לטעום מנות המבוססות על גבינות הבית.

 

שביל עזים, טל שחר

 

חוות שביל עזים מגדלת כ־100 עזים, ומגישה במסעדה תפריט המבוסס על התוצרת – יוגורטים, גבינות רכות, קשות וחצי קשות. מנת הדגל: קיש גבינות מתערובת של גבינות קשות־בשלות מהמחלבה, בתוספת סלט ירוק (46 שקל). לקחת הביתה: גבינת נגה - גבינה קשה בצבע בהיר ומרקם עשיר בסגנון קשקבל (22 שקל ל־100 גרם). פרטים: ראשון־חמישי 10:00–16:00, שישי 9:00–15:30, בהזמנת מקום מראש, משק 17, מושב טל שחר, 08-9495964.

 

שביל עזים, טל שחר שביל עזים, טל שחר צילום: צפריר אביוב

 

שירת רועים, כפר קיש

 

מחלבת שירת רועים, הממוקמת בחוות היצרנים בכפר קיש, מציעה מבחר גדול של גבינות הנמכרות בחנות במרכז המבקרים, לצד מוצרים מקומיים נוספים. הגבינות מככבות גם בתפריט המסעדה, הצופה לנוף מרהיב של מטעים ופרדסים. מנת הדגל: ארוחת גבינות הכוללת פלטה של חמישה סוגי גבינות מהמחלבה, מטבלים מיוחדים מתוצרת מקומית כמו טפנד זיתים בסגנון פרובנסלי, שמני זית זניים של המשק, ממרחי עגבניות של חקלאים מקומיים, שקדים טריים מהמטע הסמוך, קונפיטורות מקומיות ועוד (118 שקל לזוג). לקחת הביתה: גבינת ענבר – גבינה בסגנון מוצ'לי שוויצרית (21.5 שקל לק"ג). פרטים: שישי ושבת 10:00–17:00, באמצע השבוע בתיאום מראש בלבד, מושב כפר קיש, 04-6620788.

 

שירת רועים, כפר קיש שירת רועים, כפר קיש צילום: ערן יופי כהן

 

חלב עם הרוח, יודפת

 

המחלבה, הממוקמת בסמוך לדיר של המשק ומונה כ־200 עזים, מייצרת מגוון רחב של גבינות המוגשות גם במסעדה. מנת הדגל: גבינת חלומי חמה על מצע שמן זית, עגבניות ופלפל חריף במחבת חרס לוהטת (25 שקל). לקחת הביתה: ריקוטה מעושנת - גבינת ריקוטה מומלחת ומעושנת בעשבי בר וענפי לבנדר מיובשים (11 שקל ל־100 גרם). פרטים: בחורף כל השבוע 10:30–15:00, בקיץ עד שעת השקיעה, בהזמנת מקום מראש בלבד, יישוב יודפת, 050-5327387.

 

חלב עם הרוח, יודפת חלב עם הרוח, יודפת צילום: גיל נחושתן

 

עז עיז, מנחמיה

 

בחוות העזים המשפחתית, המונה קרוב ל־200 עזים, מיוצרים גבינות ושאר מוצרי חלב, כולם על טהרת העזים. מנת הדגל: ארוחת גבינות הכוללת פלטת גבינות, לחם, ירקות, ביצים, שתייה חמה וקרה, סלטים (למשל סלט קוסקוס מתוק עם בטטה וגבינה בולגרית), פוקצ'ינות, מטבלים, קונפיטורות ומוזלי עם יוגורט (59 שקל לסועד). לקחת הביתה: גבינת בסגנון קממבר בציפוי עובשים ופחם מעץ ערמונים (15 שקל ל־100 גרם). פרטים: שישי ושבת 9:00–13:00, החקלאי 22 מנחמיה, 077-3446535.

 

עז עיז, מנחמיה עז עיז, מנחמיה צילום: ערן יופי כהן

 

הנוקד, גילון

 

החווה מייצרת גבינות ומשקאות יוגורט מחלב עזים וכבשים, ומפעילה בית קפה המציע בראנץ' בימי שישי לצד בר־קפה עם משקאות חמים מחלב עזים. חלק מהגבינות המיוחדות שלה מושרות במשקאות אלכוהוליים כמו בירה או יין. מנת הדגל: בראנץ' הכולל משקאות יוגורט עם פירות העונה, גבינות עזים וכבשים בשלות, סלטים, אנטיפסטי, לחמי מחמצת, ממרחים, קונפיטורה ביתית, מיצים טבעיים ועוגה מגבינת כבשים הנאפית במקום (105 שקל לסועד). לקחת הביתה: גבינת שרדונה – גבינת כבשים בשלה שטופה ביין שרדונה (14.5 שקל ל־100 גרם). פרטים: שישי 9:00–15:00, באמצע השבוע בתיאום מראש, לקבוצות, גילון, כביש 85 בין עכו לכרמיאל, 04-9566062.

 

הנוקד, גילון הנוקד, גילון צילום: אביהו שפירא

 

טל טלה, באר יעקב

 

בית הקפה הכשר במשק בלומנטל הגדול והוותיק (המונה 1,400 כבשים ועזים חולבות) מגיש ארוחות בוקר ובראנצ'ים על טהרת תוצרת המחלבה. מנת הדגל: בלינצ'ס במילוי גבינת עזים עם קונפיטורת פירות יער המיוצרת אף היא במקום (25 שקל). לקחת הביתה: גבינת דאבל קרם - גבינה קשה מחלב כבשים עם טעם אגוזי־חמאתי ומרקם עשיר (17 שקל ל־100 גרם). פרטים: ראשון־חמישי 9:00–14:30, בראנץ' שישי (בהזמנת מקום בלבד) 9:00–15:00, ז'בוטינסקי 42 באר יעקב, 08-9228516.

 

עין כמונים

 

המחלבה והמסעדה כאן הן מוותיקות הז'אנר, ונפתחו כבר ב־1984. מאז מייצרת המחלבה גבינות מחלב העזים של הדיר שבבעלותה, ומגישה ארוחת גבינות ומטעמים נוספים במחיר קבוע. מנת הדגל: ארוחת גבינות הכוללת יינות, לחמים, מאזטים, עשרה סוגי גבינות מהמחלבה ללא הגבלה, יוגורטים, קינוח ושתייה חמה (88 שקל לסועד). לקחת הביתה: גבינת עיזהבל - גבינה בסגנון קממבר מחלב עזים (14.5 שקל ל־100 גרם). פרטים: ראשון־חמישי ושבת 9:30–20:00, שישי 9:30–22:00, כביש 85, בין צומת קדרים לכרמיאל, 04-6989680.

 

עין כמונים עין כמונים צילום: אביהו שפירא

 

חוות נאות

 

החווה, המייצרת מבחר גבינות ויוגורטים מחלב עזי העדר המשפחתי, מפעילה מסעדה עם מנות בשר מהגריל לצד מנות חלביות מהמחלבה. מנת הדגל: חצילים עם גבינת קממבר, גבינת תום וסלסת עגבניות במחבת לוהטת (35 שקל). לקחת הביתה: גבינת תום ותיקה, שהובחלה במשך 12 חודשים לפחות, בעלת טעם ארומטי ומרקם קשה ופירורי (23 שקל ל־100 גרם). פרטים: בשישי ובשבת פתוח לארוחת צהריים, בחגים פתוח לארוחת צהריים וערב, מומלץ להזמין מקום, כביש 40, בין משאבי שדה לשדה בוקר, 054-6864347.

 

חוות נאות חוות נאות צילום: ישראל יוסף

 

קורנמל

 

המסעדה, הצופה לנוף הרים מרהיב, ממוקמת לצד דיר עזים משפחתי, המניב את החלב המשמש לייצור כל הגבינות ומוצרי החלב של החווה. במסעדה החלבית מוגשות מנות המבוססות על התוצרת המקומית, לצד מאפים מתוצרת הבית. מנת הדגל: בצק פילו ממולא בגבינות כתם ועדנה ובפלפל אדום טרי (35 שקל). לקחת הביתה: גבינת כתם - גבינה רכה עם עובש, בעלת מרקם עדין ועשיר וטעם עזים מובהק (20.70 שקל ל־100 גרם). פרטים: רביעי־ראשון, גם בחגים ובחול המועד, 10:00–18:00, שני ק"מ מצומת טללים לכיוון שדה בוקר, מצד שמאל, 08-6555140.

 

קורנמל קורנמל צילום: נורית שרת

 

מחלבת צאלה

 

המסעדה של מחלבת צאלה ממוקמת ממש בסמוך לדיר המאכלס את עדר העזים המשפחתי. גם כאן גולת הכותרת היא ארוחת הגבינות מתוצרת עצמית.

 

מנת הדגל: צלחת עם חמישה סוגי גבינות, לחם באפייה ביתית, סלט ירקות האזור, ריבה תוצרת בית, ממרחים, זיתים, מטבלים, שתייה חמה וקרה (60 שקל לסועד). עבור קבוצות אפשר להזמין ארוחה מורחבת הכוללת גם מאפים וקינוחים (80 שקל לסועד). לקחת הביתה: ענבל - גבינה צהובה חצי קשה בסגנון גאודה־צ'דר (17.5 שקל ל־100 גרם). פרטים: ראשון־חמישי 9:00–17:00 (עדיף להזמין מקום מראש), שישי 9:00–16:00, שבת 9:00–17:00, חצי ק"מ דרומית לעין הבשור על כביש 232, 052-8478935.

 

מחלבת צאלה מחלבת צאלה צילום: ישראל יוסף

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x