$
אלכוהול

10 מבשלות בירה עם פאבים

הברופאבים - פאבים הצמודים למבשלות בוטיק - צצים באחרונה ברחבי ישראל ומציעים מנות שיורדות נהדר עם בירה הנמזגת טרייה ישר ממכל ההתססה

גלי וולוצקי 10:0007.03.12

גניגר: סלארה

 

הפאב פה הוא לא יותר מבר קומפקטי, אך אפשר לשתות בו את חמש הבירות שמייצרת המבשלה. מה לטעום: סמוקד סטאוט - בירה למתקדמים המשלבת בין פורטר אנגלית מעושנת לסטאוט אירי, היא מרירה ובעלת ארומות שוקולד ברקע (22 שקל לשליש, 28 שקל לחצי). עם הבירה: באמצע השבוע בייגלה וזיתים, בימי שישי מבחר נתחים מעושנים עם תפוחי אדמה שספגו את מיציהם במעשנת (אנטרקוט, סינטה, עוף, חזה אווז ועוד - 40–90 שקל לק"ג). פרטים: רביעי־חמישי 20:00–23:00, שישי 8:00–16:30, 050-4288029.

 

מבשלת סאלארה מבשלת סאלארה צילום: אלעד גרשגורן

 

דלתון: בטרפליי

 

המבנה הדו־קומתי מעוצב בסגנון אירופי ומאפשר לשתות בלאונג' בקומה השנייה, בבר בקומה התחתונה או במסעדה, שבה נערכים גם מופעים וערבי נושא. מה לטעום: בטרפליי בלונד - בירה בהירה, מרירה קלות ומרעננת (18 שקל לבקבוק). עם הבירה: כנפיים ברוטב צ'ילי ובירה בטרפליי בראון (30 שקל), סטייק פרגית במרינדה של בירת בטרפליי סאנסט (79 שקל), ירקות (קישוא, חציל ופטריות) בבצק בירת בטרפליי בלונד (39 שקל). פרטים: ראשון־חמישי 10:00–23:00, שישי 9:00 עד שעה לפני כניסת השבת, שבת (ערב קריוקי) מ־21:00, פארק תעשיות רמת דלתון, 04-6991079.

  

 בטרפליי בדלתון בטרפליי בדלתון צילוםף אביהו שפירא

 

תל אביב: דנסינג קאמל

 

מבשלת הבוטיק הראשונה שהוקמה בישראל, ב־2006. בשנה האחרונה נפתח פאב הפועל מדי ערב במבשלה שבמתחם רחוב המסגר, וממש השבוע נפתח גם פאב בפלורנטין. מה לטעום: אמריקן פייל אייל - מרעננת, בעלת גוף קליל ונעים עם ארומות הדרים (22 שקל לשליש, 27 שקל לחצי). עם הבירה: כריך רוסטביף או קורנדביף 300 גרם בשר (52 שקל), צלחת מטיאס (20 שקל), פוטלונג הוט דוג מבשר בקר (30 שקל). פרטים: האוכל כשר, אך המקום פתוח כל השבוע, מ־17:00 עד לקוח אחרון, התעשייה 12, dancingcamel.com.

  

דנסינג קאמל דנסינג קאמל צילום: אוראל כהן

 

פתח תקווה: ג'מס

 

נפתחה במאי 2009 כמבשלה עם מסעדה כשרה, ומדי ראשון בערב מתקיימות פה הופעות מוזיקה. מה לטעום: פילס - לאגר קליל בסגנון פילזנר צ'כי. עדין אך בעל אופי, מתאים לשתייה לבד או לצד ארוחה לא מחייבת (23 שקל לשליש, 28 שקל ללארג', כ־600 מ"ל). עם הבירה: נקניקיות תוצרת בית מאנטרקוט בקר ובשר כבש עם כבד עוף ובצל מטוגן (58 שקל), בומביי מבשר פרגית ותערובת תבלינים הודית (58 שקל), כריך מיטבול (44 שקל). פרטים: המגשימים 15, jems.co.il.

 

ג'מס בפתח תקוה ג'מס בפתח תקוה צילום: אריאל בשור

 

מורן: מבשלת הגליל

 

המבשלה, שהוקמה לפני פחות משנה, פתחה פאב שמציע לא פחות מ־60 סוגים של בירות בוטיק ישראליות. מה לטעום: סטאוט - בירה בסגנון אוטמיל סטאוט, עשירה וסמיכה, עם טעמי קפה ושוקולד (20 שקל לשליש, 25 שקל לחצי), או לנסות את מסלול הטעימות של ארבע הבירות (30 שקל). עם הבירה: פלטת בשרים מעושנים (65 שקל), כריך רוסטביף (45 שקל), כריך גבינת ברי עם אגסים צרובים (45 שקל). פרטים: חמישי ושבת מ־21:00, שישי מ־22:00, moran.ishuv.co.il/vhq.

 

יחיעם: מלכה

 

אחת ממבשלות הבוטיק הראשונות בארץ, שמוצריה נמכרים במאות מסעדות ופאבים. גן הבירה שלה משקיף אל נוף מדהים ומאפשר לשתות בחוץ כשמזג האוויר נעים, ובסגירת חורף מחממת כשקר. מה לטעום: בירת חיטה בסגנון בווארי קלאסי – בירה מעוננת ועשירה עם רמזים לדבש ולמשמש (15 שקל לשליש, 20 שקל לחצי). עם הבירה: פלטת נקניקים (20 שקל), גולאש בבירה עם לחמניות שאור (45 שקל), נקניקיות עגל (25 שקל). פרטים: חמישי 17:00–24:00, שישי 12:00–18:00, באמצע השבוע בתיאום מראש, 04-9856101.

 

קצרין: מבשלת הגולן

 

המסעדה במתחם התיירותי של מבשלת הגולן אמנם אינה מתופעלת בידי המבשלה, אך מאפשרת לשלב ארוחה בסיור בה. מה לטעום: עוג חיטה דאבל בוק - הבירה החדשה של המבשלה, בירת חיטה עשירה בעלת מתקתקות עדינה ומרירות קלילה. מצוינת ליד ארוחה (25 שקל לשליש, 36 שקל לחצי). עם הבירה: המבורגר 160–300 גרם (69–48 שקל), אנטרקוט 330 גרם (112 שקל), קדירת בקר וירקות שורש בבירה (76 שקל). פרטים: ראשון־שבת 11:00 עד לקוח אחרון, beergolan.co.il.

 

תל אביב: נינקאסי

 

מרכז ההדרכה והחנות לבשלן הביתי התחיל לאחרונה לבשל בירות במקום, וגם פתח פאב כשר. מה לטעום: בירה צ'כית כהה למקצוענים – משלבת מרירות עם מתקתקות, עשירה ומעניינת מאוד (25 שקל לבקבוק). עם הבירה: נקניקייה עם כרוב כבוש וסלט תפוחי אדמה (43 שקל), קרפלעך תפוחי אדמה ברוטב בירה (45 שקל), כריכי קורנדביף, רוסטביף או חזה עוף (45 שקל). פרטים: שני (ערבי טנגו), חמישי ושבת 19:00–24:00, שישי 11:00–17:00, היסוד 4, 03-5182705.

 

באר שבע: קוקה

 

כאן הפאב הקדים את המבשלה, וכיום הוא מציע בלעדית את הבירות המיוצרות במקום, ישר ממכל ההתססה. מה לטעום: בירת חיטה - מעורפלת, בסגנון בווארי קלאסי, מתקתקה, קיצית ומרעננת (25 שקל לחצי). עם הבירה: שפרדס פאי בבירת גינס (42 שקל), המבורגר אנטרקוט מבושל בבירה (56 שקל), נקניקיות הבית עם פירה וכרוב כבוש (48 שקל). פרטים: ראשון־חמישי מ־9:00, שישי 9:00–16:00, שבת מ־21:30, ארלוזורוב 50, 050-7737772.

 

זכרון יעקב: פאבו

 

במבשלה, שנפתחה לפני כשנה, יש מרכז מבקרים ופאב־מסעדה כשר. מה לטעום: פילס - מהפילזנרים המובילים בארץ. זוהי בירה מרעננת, בהירה ונעימה לשתייה, בעלת ארומות תבלינים וכשות עדינה (26 שקל לשליש, השליש השני בחצי מחיר; 55 שקל לקנקן ליטר; ערכת טעימות של חמישה סוגים, 100 מ"ל מכל סוג - 30 שקל). עם הבירה: פלטת הבית - נקניקים, ממרחים ולחם דגנים (55 שקל), פלטת פרושוטו בקר עם לחם הבית וממרחים (39 שקל), אמפנדס במילוי בשר/תפוח אדמה/תרד, בליווי סלסה חריפה (31 שקל). פרטים: ראשון־חמישי 9:30–24:00, שישי 9:30 עד שעה לפני כניסת השבת, שבת משעה אחרי צאת השבת עד 24:00, pavo.co.il.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x