$
הפסקה לעסקית

גיור כהלכה

תפריט הצהריים החדש במינאטו שבהרצליה מציע אוכל יפני במיטבו גם למי ששומרים על כללי הכשרות, אם כי חסרה קצת יצירתיות בבחירת הדגים

גלי וולוצקי 10:1803.10.11

מסעדת מינאטו הזערורית בתחנת הדלק בקיסריה צברה בשבע שנות קיומה קהל אוהדים מסור - ובצדק. המיקום, וגם הכשרות, מעולם לא מנעו מאקי סאן, השף במקום, להגיש סושי משובח מחומרי גלם מעולים. לכן, פתיחת הסניף בהרצליה לפני מספר חודשים נשמעה כמו בשורה טובה במתחם שמצטיין לאחרונה בעיקר במזללות שמנסות לעשות קופה על גב עובדי ההייטק באזור.

 

המסעדה עוצבה בקווים נקיים ונעימים לעין, והסועדים מתקבלים בסבר פנים לבבי ולא פורמלי, המאפיין מסעדות שעדיין לא התקשחו מהחיים בעיר הגדולה.

 

תפריט הצהריים החדש במינאטו בהרצליה מציע מספר אפשרויות, ובהן סטים יפניים של קערות אורז עם תבשילים שונים או קומבינציות סושי. כל האפשרויות כוללות גם מרק מיסו וסלט יפני לפתיחה, והסטים כוללים גם תה יפני לסיום.

פתחנו בשתי קעריות מרק מיסו טעים ובשני סלטים: סלט וואקאמה מצוין וסלט הרוסמה (אטריות שעועית) חמצמץ ומרענן.

 

אחת מהעיקריות שבחרנו היתה סט של אורז עם דגים וירקות בטמפורה (69 שקל). האורז עצמו היה קצת אנמי, אך ניצל בזכות רוטב טריאקי מתקתק. הירקות (ובהם בצל, חציל, קישוא, בטטה, פלפל ופטריות) והדגים המטוגנים (נתחים של אינטיאס וסלמון) היו מצוינים - לוהטים, פריכים ועסיסיים בזכות הטיגון המהיר בבלילה.

 

לעיקרית שנייה נבחרה קומבינציית הסושי היקרה ביותר בתפריט הצהריים (109 שקל), שכללה שלושה ניגירי מטונה אדומה, סלמון וילוטייל, שש יחידות סשימי משובחות מאותם דגים, שלוש יחידות מאקי ספייסי טונה ושלוש יחידות אינסייד אאוט סלמון ואבוקדו. התאכזבנו קצת ממבחר הדגים, אם כי הבנו שמגבלת הכשרות קצת כובלת את ידי העושים במלאכה. אך מן הראוי היה שדווקא המגבלה הזאת תוביל את המסעדה ליצירתיות בשימוש בדגי ים טריים, ולא תגרום לה להתבסס כמעט בלעדית על הטונה והסלמון המיובאים והבנאליים. למרבה השמחה, איכות הדגים המעולה חיפתה על הבנאליות והפכה את הקומבינציה למענגת.

 

קומבינציית סושי. דגים באיכות מעולה שחתוכים ביד אמן קומבינציית סושי. דגים באיכות מעולה שחתוכים ביד אמן צילום: אריאל בשור

 

קינחנו בטפיוקה עם פטל ושבבי קרח (35 שקל), שהיתה מרעננת אך לא מוצלחת במיוחד. הפטל היה מתוק מדי, ולעומתו רוטב הקוקוס היה חסר טעם. נזכרנו שוב שלמסעדה יפנית לא באים בשביל לאכול קינוח, אלא כדי לקבל דגים באיכות מעולה שחתוכים ביד אמן, ואת זה אקי סאן מספק גם בסניף החדש של מינאטו.

 

שם: מינאטו

ז'אנר: מסעדה יפנית וסושי בר

מיקום: המנופים 8 הרצליה, 09-7731703

מחיר העסקית: 109–55 שקל, א'־ה', 12:00–17:00

התחככות: בעיקר עובדי המתחם

כשרות: יש

חניה: בתשלום, באחד מחניוני המתחם

נגישות נכים: יש, אבל אין שירותי נכים

שורה תחתונה: סושי משובח גם לשומרי כשרות

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x