$
מוסף באזז דצמבר 2010

נערות הרג'וקו

סיור ברובע הצעירים בבירת יפן מגלה אופנת רחוב ססגונית לצד בוטיקים יוקרתיים

דפנה יפה 10:5508.12.10

הרג'וקו (Harajuku) הוא אחד האזורים התוססים ביותר של טוקיו, ומהווה מוקד משיכה לצעירים ססגוניים וחובבי אופנה. לצד רשתות לצעירים, דוכני רחוב ובתי קפה שוקקים אפשר למצוא בו גם בוטיקים יוקרתיים הממוקמים בעיקר בשדרת אומוטסנדו, המקבילה המקומית לשדרה החמישית במנהטן. לפני ארבע שנים נבנה במקום קניון מסוגנן בתכנונו של הארכיטקט היפני טאדו אנדו, ובו שלל מותגים. במרחק דקות הליכה מחנויות היוקרה אפשר לצפות בהתגודדויות של צעירות לבושות בסגנון מרהיב שזכו לכינוי "נערות הרג'וקו". ומי שרוצה להתרגע מכל ההמולה יכול לבקר במקדש מייג'י, הטובל כולו בירוק.

 

מוקד משיכה לצעירים מוקד משיכה לצעירים צילום: אי פי אי

 

גשר הרג'וקו

 

הגשר שליד תחנת הרכבת של הרג'וקו הוא נקודת התצפית הטובה בעיר בכל הטרנדים האחרונים של אופנת הרחוב המרהיבה והמשעשעת של הצעירים היפנים. הצעירים מתאספים במקום מדי יום ראשון משעות הצהריים, אך גם בשאר השבוע אפשר לראות אותם מסתובבים בשכונה, בתלבושות מרשימות ומוקפדות. כבר בשנות התשעים החלו מעריצי האנימציה היפנית להתלבש בהשראת דמויות מנגה ואנימה, ומאז תתי־הז'אנר של ה־Cosplay - שילוב של המילים costume play - אינם מפסיקים להתפתח. חפשו למשל את "הלוליטה הגותית", שילוב אקלקטי של חצאיות מלמלה עם מגפי עור כבדים ומוטיבים של גולגולות. כתובת: Harajuku Station.

 

מקדש מייג'י

 

מקדש Meiji, אחד המקומות השלווים בעיר, נמצא במרחק הליכה קצרה מסצינת הצעירים הרועשת. זהו מקדש שינטו יפהפה, מוקף יער ירוק. המקום המושלם להירגע, ליהנות מהטבע, ולצפות במנהגי התפילה המקומיים. המקדש הוקם לזכר הקיסר מייג'י, שהצעיד את האומה היפנית לקידמה. הוא נבנה ב־1920, עשוי ברובו מעץ ומעוצב בצניעות ובפשטות. במקום מתקיימים טקסים מסורתיים, פסטיבלים וחתונות לפי דת השינטו. כתובת: Yoyogi-Kamizono-cho 1-1, בצמוד לתחנת הרכבת של הרג'וקו www.meijijingu.or.jp/english

 

מקדש מייג'י מקדש מייג'י צילום: אי פי אי

 

Omotesando Hills

 

קניון מרשים במרכז שדרת אומוטסנדו, שתוכנן על ידי הארכיטקט טאדו אנדו. עלות בנייתו עמדה על 330 מיליון דולר, ומאז שנפתח נהפך לאחד מאתרי הקניות האלגנטיים בעיר. אפשר למצוא בו מותגים מוכרים כמו ג'ימי צ'ו, בוטגה ונטה והשוקולטייר הצרפתי ז'אן פול אווין. שני מקומות מומלצים להפוגה משיטוט השופינג האינטנסיבי:

 

R-style: בית קפה הנמצא בקומה השלישית של הבניין המרכזי, ובו תוכלו לדגום מבחר ממתקים יפניים המיוצרים בטכניקות מסורתיות ידניות לפי כל כללי האסתטיקה המקומיים. בכל עונה החנויות המתמחות בדברי מתיקה משנות את הצבע והצורה של הממתקים כדי לשקף את שינויי האקלים (בסתיו הם מעוצבים כעלי שלכת ובאביב ורודים כפריחת הדובדבן). מומלץ לנסות את ה־Wagashi, המיוצר מקמח אורז וממרח שעועית אדומה או שחורה, או Mochi בעל הטקסטורה הדביקה, גם הוא מקמח אורז, שעועית אזוקי וערמונים.

 

Mist: מסעדת ראמן מצוינת, גם היא בקומה השלישית של הקניון. העיצוב שלה אמנם חדשני, אך האוכל יפני מסורתי. תוכלו לקבל כאן קערת מרק עשיר עם נודלס מסוגים שונים - סובה (קמח כוסמין) או אודון (קמח חיטה) בתוספות של בשר, אצות ובצל ירוק. המחירים גבוהים מעט מהמקובל לראמן, שנחשב המאכל העממי ביפן, אך תפריט הצהריים הוא עסקה מצוינת.

כתובת: Omotesando Station

www.omotesandohills.com/english

 

שדרות אומוטסנדו שדרות אומוטסנדו צילום: אי פי אי
שדרת אומוטסנדו

 

כדאי לטייל לעת ערב בשדרת אומוטסנדו (Omotesando), כשהבניינים המוארים יוצרים תצוגה מרשימה. נראה שטובי הארכיטקטים בעולם התחרו ביניהם מי יעצב מבנה מרהיב יותר למקדשי היוקרה של המותגים העולמיים. אי אפשר להחמיץ את היכל הזכוכית של פראדה שיצרה חברת הארכיטקטים השוויצרית הרצוג ודה מרון, את החנות הגדולה ביותר של לואי ויטון ביפן שתוכננה על ידי האדריכל היפני jun aoki ג'ון אאוקי, או את המבנה המרושת המרשים שתכנן טויו איטו לטוד'ס.

 

Oriental Bazaar

החנות הוותיקה החלה את דרכה ב־1916 כחנות עתיקות ועד היום היא אחד המקומות המוצלחים לרכישת פריטים יפניים מסורתיים ומזכרות. לא תוכלו לפספס את החזית שלה, המעוצבת כמקדש שינטו מסורתי. בפנים תגלו שלוש קומות של אומנות מסורתית, קימונו עתיקים, ספלי תה, קערות למרק מיסו, בדים יפניים, מחיצות בד, אגרטלים וספרים במחירים סבירים בהחלט.

כתובת: 13־9־5 chome Jingumae Shibuyaku

 

דפנה יפה היא בעלת אתר התיירות www.tokyo-top-guide.com

בטל שלח
    לכל התגובות
    x